Ti használjátok még a Dockot?

Érdekelne, hogy a Dockot használjátok-e a programok elindítására. Számomra a Launchpad sokkal gyorsabb, a Finder az egyetlen, amit a Dockról indítok. Ti hogy vagytok ezzel?

Én így:

Én kb csak app váltásnál szoktam néha használni, az appokat Spotlight Search-el indítom (cmd+space és pár betü az app-ból)

1 Like

A Dockot kb a spotlight ota nem hasznalom igazan. Persze, amikor ugyis az egeren a kezem, akkor neha elofordul. Meg a fontosabbak kinn is vannak, hogy eszembe jussanak.
A Launchpadot viszont sosem hasznalom. Valahogy nem sikerult atereznem a lenyeget.
Finder/applications vagy spotlight.

1 Like

Én nagyon szeretem a Launchpadet. Ha laptopként használom a gépet, akkor pinch és pár karakter, ha dockolva van, akkor meg rátettem az Fn+F1-re. Annyival jobb, mint a Spotlight, hogy csak az appok között keres.

Ha sokszor indítasz app-ot Spotlight-ból a Top hits miatt ott is első lesz, de kb ugyan az a metódus nálad is (legalábbis a lépések száma) :)

1 Like

90% spotlight, 5% finderben mert fogalmam sincs a neverol az appbak es keresgetem. Maradek 5% dock.
App valtas shift+tab az esetek 80%ban.
A lanchpad “lassu” igy egyszer probaltam ki.

A dockban sokkal fontosabb nekem amelyik program ott informaciot jelenit meg.

Mi benne a lassú?

A surun hasznalt alkalmazasok a Dock-on csucsulnek, a ritkan hasznaltakat meg a Launchpad-rol engedem utjara…

1 Like

Mire bejon az animacioval, megtalalom az ikont mar regeln, bill komboval bejott a spotlight beirtam az elso 2-3 betut es enter. Nem beszelve arrol hogy igy a leheto legkevesebbet kell egereszni foleg ha csak tacspadvan.

De nem kell egerészni. Pinch, és rögtön a Search mezőben van a fókusz, kezdheted begépelni az app nevét.

Én használom a Dockot de csak az “általános” alkalmazásokra. A safari és a mailen kívül szinte csak olyanok vannak, amiket ritkán kell használnom, de azért elő veszem bizonyos időközönként (naptár, emlékeztető, chat, facetime). Bár van egy jópár alkalmazás, ami kint van, de ezeket is a spotlightból indítom.
A Launchpadet én sem szoktam használni. Igazából mindig elfelejtem, hogy van. Időnként amikor észreveszem, akkor rendet is szoktam benne tenni, de akkor sem visz rá a lélek, hogy használjam :D

Ja és még annyit hozzátennék, hogy a nagyon gyakran használt alkalmazásokat be sem zárom soha, így igazából csak az alkalmazások között váltogatok a cmd+tab-bal. Dockon csak a ritkán elindított alkalmazások között váltok esetleg, szóval alkalmazás váltásra sem használom.

Én azt vett észre, hogy sokszor nem cmd+tab (és tabbal váltok), hanem cmd+ tab és egérrel gyorsan klick, ha úgy is az egéren a kezem, pláne ha sok app van és egy régire akarsz váltani, akkor gyorsabb szerintem…

De ez miert jobb mint a spotlight? :)

Mert csak az appok vannak benne.

Teljesen mindegy spotlight tanul mar egy beture a gyakran keresett dolgot dobja ki elore.

a legfontosabb, legtöbbször használt programok esetén: dock

Igen, néha én is egérrel szoktam váltani az alkalmazások között, de ez csak akkor fordul elő, ha nagyon sok alkalmazás van nyitva.

Peppino es tmshez hasonlatosan a legtobbszor hasznalt appok a dockon, a ritkabbak amlaunchpadon, de ott is jol helyre rendezve.

Naná, hogy Dock, hétfőn csak rábökök a fél tucat alap appra, és indulnak is (Mail, Safari, Preview, fontkezelő, stb. eleve startup item). Minden más, ami kellhet, XMenu-ben, felső sarokban (majdnem mint Mac OS alatt az alma menüben), hierarchikusan. Ebben az a jó, hogy a fél évente használt Mactracker is ott van a megfelelő mappában, sosem kell egyik Applications könyvtárban sem túrnom. Azért van kettő, mert a “gyáriban” csak a nagy appok vannak, a kis jutilitiket (mint AppDelete, PDF Recover, Smultron, TextWrangler és hasonlók) nem ott tartom.