Van valamilyen szer/módszer amivel a nyomatot sötétíteni lehet? Nem árt, ha itthon is beszerezhető. Lézernyomatról van szó. Valamilyen szinten átlátszó a nyomat ami nem jó, levilágításhoz használom ezeket. Eddig egy megoldást találtam rá, két példányt egymás fölé.
Ket dolog jutott most ezzel kapcsolatban az eszembe:
nem tudom gyari tonert hasznalsz-e. Az utangyartott sosem egyenerteku az eredetivel (toner, drum…stb)
egy-ket nyomtatotipusnal megoldhato az egyedi “terheles” beallitasa. Szoftveresen konfiguralhato a toner es a drum terhelese. Termeszetesen a nagyobb terheles mindketto elettartamat befolyasolja.
Nekem az jutott eszembe, hogy a fóliára nem tud elég por ráégni az egységnyi idő alatt, és ettől maradhat áttetsző a nyomatod. Megoldásom persze nincs, csak egy ötlet, hogy ez is lehet.
Nem lehet valahogy lassítani a papír sebességen?
Színes lézernyomtatóm van. Hogyan lehet a négy színt egyszerre nyomtatni? CMYK módban feltolom az összes színt? Már csak az a kérdés, mivé alakítja ezt a nyomtatódriver…
Pausz? Bizonytalan vagyok, azzal meg lehet, hogy nem elég kontrasztos a nyomat.
Más fórumon még olvastam a Label Off nevű szerről. Ez valamiylen oldószert tartlamaz, címkék eltávolításához. Állítólag, ha ezzel lefújom az egészet, sötétebbek lesznek a sávok. Azt értem, hogy oldja a toner-t, azt már nem annyira, mitől lesz adott felyen több festék…
Úgy–úgy, vizsgálgatni kell. (illustratorban a regisztrációs színt használod vagy RGB feketét).
Pauszra (bőrpausz!) talán jobban ragad a festék, bár a szélek lehetnek bizonytalanabbak az átvilágításnál, jobban szóródik.
A TAKTER 330 sprayt keresed. Pausz+lézer nyomatot sötétít.
Itthon is beszerezhető. Kb. 4000 huf. Nem tudom ? négyzet(centi)méter nyomathoz elég a 400 ml…
Forgalmazza a Colorplan Kft.
Magad fogsz otthon a fürdőszobában nyákot maratni sósavval? Anno kontaktolták filmre a megrajzolt pauszról, azt meg átfotózták a nyákra. Nincs sehol már filmre levilágítás a nyomdához? Mert az tökéletes erre.
Szép nyákot ma máshogy csinálnak, sok pénzért, célgéppel: http://nyakaruhaz.hu/nyak-gyartas
Ehhez csak egy megfelelő fájlt kell leadnod.
Statler, a TAKTER 330-at ki fogom próbálni, köszönöm a tippet.
Czirbi, komplett műhellyel vagyok ilyenre berendezkedve a pincében, nem okoz problémát. Tesztüzem, annó, vízzel:
Sorozatgyártásra van vonal. Viszont, a prototípust mindenképpen magam akarom elkészíteni. Volt már nem egyszer, hogy fúrás közben tűnt fel a hiba. Vezetékes áthidalás, fóliasáv átvágás stb. Nem egyszer megesik, hogy hétvégén csinálom ezeket, mert egyszerűen akkor vagyok itthon. Nyomda? Jó kérdés. Kb. 30 km-re van a legközelebbi. Szóval marad ez, prototípushoz.