Törölhetetlen file-ok kukából

Sziasztok,

Egy ideje foglalkoztat az a dolog, hogy miért nem tudok törölni kukából. Minden mást kitöröl, csak ezt a 2 tartalmat nem engedi. Minden lehetőséget már végig néztem, terminal, stb stb… De nem sikerült…
A végtelen történet ott kezdődött, hogy töltöttem le telepítőt BootUsb-hez… Mintha fogná a rendszer…

Pacsi

Screenshot 2023-12-25 at 9.05.20

Milyen appjaid futnak? Esetleg valami ezen belulrol? Mi van mountolva? Ha nem akarod keresgetni, egyszeruen csinalj egy rebootot, az “bezar mindent”, ezutan tudni fogod torolni.

Gyakorlatilag semmilyen app nem fut, és nem mountoltam semmit… Ez már egy több hetes project :smiley:
ReBoot-tal is ott marad, esetleg egy safe mode?

Elvileg ez a Terminal parancs listázza, mi fogja a kukában lévő fájlt/fájlokat:

lsof | grep ~/.Trash
1 Like

Ha volt reboot is, akkor, azokat, mar elvileg, nem kellene, hogy fogja barmi is (kiveve, ha valami olyat alkottal, ami miatt rebootkor valami ujra elindul).

Nálam bármi előfordulhat :smiley:

Sajna nem látok ebből semmit :frowning:
Screenshot 2023-12-26 at 9.19.51
Lehet hogy a pentagon fogja

Nem azt a parancsot adtad ki, amelyet @Bachman irt.

Arra nem dob ki semmit… Azért probálkoztam
Screenshot 2023-12-26 at 10.38.16

Szuper, akkor most jojjon egy:

ls -la ~/.Trash

Szerk: Azert nem dob ki semmit, mert semmi sem hasznalja azt, ami a .Trash-ben van. Most ezzel megnezzuk, hogy tenyleg van-e benne valami.

Szuper, tehat, csak ez a ketto, es ebben a kukaban van, nem pedig masikban. Most johet ezeknek a torlese:
rm -rf ~/.Trash/*

Nem fogsz örülni a látványnak :smiley:

Hogyan kerultek ezek az elemek a kukaba? Probald igy. Be fogja kerni a jelszavad es mikozben beirod, semmit sem fog kiirni.

sudo rm -rf ~/.Trash/*

Lehet újrahuzom, pikk-pakk meglenne, app store-bol húztam le bootolható usb-t akartam, kitöröltem, és itt maradt a nyakamon

Lehuztam a High Sierra telepitot az App Store-bol (ezt, a gyari leirast kovettem: How to download and install macOS - Apple Support). Az igy letoltott telepitot, pont ugy tudom torolni, ahogyan mas App Storeos appot is, siman a Launchpadrol (errol itt van az Apple-nak leirasa: Uninstall apps on your Mac - Apple Support).

Szoval, a “rendes” modszerrel nem all elo ez a helyzet. Le tudod irni, hogy mit csinaltal? Kimasoltad, a Shared Supportot az appbol? Lockot tettel barmelyik elemre kezzel?

Szerk2: Siman, Finderrel torolve is gond nelkul torolheto a telepito. Hm hm.

Van jelszó beállítva a fiókodhoz? Mintha nem lenne. Ha van, akkor mutatom a következő parancsot.

Ha nincs jelszo, akkor szerintem, nem mukodik a sudo sem.

Terminálon keresztül akartam Boot USB-t csinálni, lehúztam hozzá telepítőt app store-ból, hibára futott a terminál készítés közben, lehúztam a pendriveot, és utána itt tartok :frowning:

Van jelszó…

Milyen leirast kovettel? Engem zavar, hogy van kulon is egy Shared Support-od es van egy a High Sierra appon belul is. A gyari createinstallmedia (Create a bootable installer - Apple Support) pedig nem masolja ki, ezt most megneztem. Lehet, hogy raktal ra lockot? Van rajta lock? Nezd meg kulon is az InstallESD-t, meg az Install Mac OS appban is.