Torrent letöltés külső adathordozóra

Sziasztok!
Egy 2020-as MacBook Air-en a torrentezéssel vannak problémáim. Bármilyen klienst használok (uTorrent, BitTorrent, Folx), ha a belső tárhelyre töltök, nincsen semmi probléma, ha azonban rácsatlakoztatok egy külső HDD-t, a letöltés először elindul, majd lecsökken a letöltési sebesség, és végül teljesen megáll. Próbáltam többféle adathordozóval, többféle torrentet is megnéztem, mindig ugyanazt tapasztaltam, ha belső tárhelyre töltöm, nincsen semmi gond, külső forrással azonban nem működik.

A külső adathordozó saját táppal rendelkezik vagy a gépről kapja a tápot usb-n? Mert ha a gép alvó módba megy, gondolom megszünteti a tápellátását a rádugott adathordozónak…

Gépről kapja, próbáltam rendes külső hdd-t, illetve sima pendrive-ot, ugyanaz volt a helyzet mindig. Ez, hogy elindul a letöltés, majd utána lecsökken a sebesség és végül megáll, kb fél percen belül meg is történik, nem kerül közben alvó módba a gép. Illetve pl. a uTorrent és BitTorrent kliens nem is érzékelte az 1 TB-os külső HDD-t úgy, hogy közben a gép látta, tudtam használni, de a kliens közben nem érzékelte, amikor ki akartam választani a letöltés helyét (Folx-nál nincs ez a probléma). A 128 GB-os pendrive-ot minden program látja, de a hiba ugyanaz.

Én így arra tippelek hogy magának a szoftvernek nincs joga írni a lemezre. Általában ezek a szoftverek úgy működnek, hogy letölt egy bizonyos mennyiségű adatot (pár megabájt), amit memóriában tárol és aztán írja ki a lemezre.
Hogy ezt hogy lehet megtenni, azt nem tudom pontosan. Próbáld meg azt, hogy egy .torrent fájlt kiteszel a külső meghajtóra, és onnan olvastatod be a fájlt, mert akkor (ha eddig nem tette) rá fog kérdezni, hogy adsz-e jogot a programnak a külső lemez használatára. (Persze mindezt csak akkor, ha sandbox módban fut a program…)

Milyen filerendszerre van formazva a kulso tarolo? Probald HFS-vel vagy APFS-vel. A torrent kliesnek szoktak epitkezni egy-ket filerendszer kepessegre, lehet, hogy az is ilyen, amivel te probalkozol.

Spotlight letiltása adott Pendrive-on, HDD-n?

This topic was automatically closed 60 days after the last reply. New replies are no longer allowed.