Tud-e valaki valamilyen Home-Kit-es termosztátot levegőztető rendszerhez?

Szüleim külön levegőztető rendszert építettek be a klíma mellé, viszont olyan fantasztikus vezérlőegységet szereltek be, hogy egy áramszünet teljesen kiüti az egésze automatikát, úgyhogy megkezdtem a felokosítását, viszont megagadtam ott, hogy milyenre lehet egyáltalán kicserélni? Most egy Siemens RDG160T van.
A külföldiek mennyire lennének kompatibilisek az itthonivan vagy valakinek van-e valami tapasztalata ilyen klíma/levegőztető rendszer okosításával?

A levegőztető rendszer az szellőztető rendszert takar?
Nagyon divatba jött :) (én építészként nem szeretem, mert szerintem a legolcsóbb energia a fel nem használt energia)
Siemens-t nem szeretjük. GEA-t használunk
Szünetmentessel nem lehet megtámogatni az elektronikát?

De ha nincs légcsere, kihal a megrendelő és nem lesz munkád…

Auzstria, nemetorszagban uj tarsashaz nem epul aktiv szelloztetes nelkul. Testveremek is egy 5 eves tarsashazban elnek, annyira jol van szigetelve ha kikapcsolod egybol paras lesz a levego ha eppen csak megy tokeletes es a jo szigeteles vegett a futesi koltseg minimalis. A legtechnikat pedig a hocserelo alap.

a passzívházaknál nyilván alap követlmény a szellőztetőrendszer…
(én akkor sem szeretem)
alapvető gond, szerintem, hogy nem életciklusra számolják a ház energiaigényét. vaj’h mennyi energiát fogyaszt el egy új ház, amíg elkészül. (legalább 5-10 évnyi fűtési költséget…)
vajon mennyi hulladékot termel az, ha nem felújítunk egy polisztirollal egyébként korábban már szigetelt házat, hanem lebontjuk, és újat építünk, ami majd 30-40%-kal kevesebbet fogyasz?

ugyanez érvényes az autókra is. egy tizenix éves euro 2-es autó nm termel annyi co-t, mintha azóta legyártotta egy euro3, euro4, euro5… autót háromévenként.
comprende?
a környezetvédelem ilyen formán csak smafu és az is marad, amíg nem életciklusra számolják a fogyasztást.

2 Likes

Az a haz ami most epul 40 ev alatt mennyi co-t sporol? Az autot ertem de szerintem mas kategoria mint egy haz. Legtechnikat epitek, most pl egy kollegiumot 1000 szoba. A szovak kivetelevel mindenhol van legtechnika (ahol ugye nem igazan nyithatoak az ablakok + konyha, wc)

ki lehetne számolni, mennyi co-t spórlo, de csak akkor van értleme, ha tudjuk, mennyi co keletkezik az építésekor (alapanyag nyártása) és a bontásakor, eltűntetésekor
ma a cementgyártás a légkörbe kerülő co2 kibocsájtás 4-7%-át teszi ki!
gondold végig a folyamatot, meg fogsz döbbenni.
(nekem van pincém, 33m hosszú. a pincémből van a házam)
régen abból építkeztek, ami a helyszínen fellelhető volt. ma már megkapod az indiai mészkövet is a helyi tüzépnél…
viszont lassan nem lesz kavics a dunában és építési homok a bányákban

1 Like