Usb telepitő

Hello kellene egy kis segítség. Transmacel csinálok telepitőt, de nem látja a macbook. Kínomban már windows raktam rá hogy tudjam addig is használni. Valakinek valami tipp??

Miert nem bootolsz be a recoveribe, majd telepited amit ad es frissited le?

Azt írja hogy pillanatnyilag nem elérhető az apstore

Ezt mi irja, mikor irja illetve a datum be van-e allitva?

kép
Ha itt akarom akkor keri hogy jelentkezzek be, ezt megteszem és írja hogy az app store jelenleg nem elérhető.

kép
Ha itt akarom telepíteni akkor meg csak simán kiír valami hibakódot.

De miért nem látja amit transmaccel csinálok. A windows telepitőt meg igen??

Nem tudom, hogy mi az a transmac, azt sem, hogy az hogyan csinal telepitot.

Mit jelent az, hogy az, hogy “Ha itt akarom akkor keri hogy jelentkezzek be, ezt megteszem és írja hogy az app store jelenleg nem elérhető.”? Ez egy menu, ez nem ker semmit. Itt nyomsz valamit, amire tortenik valami, amire kiirodik valami? Mit ir ki pontosan? Nem mas szavakkal, ugyonazokkal a szavakkal.

“Ha itt akarom telepíteni akkor meg csak simán kiír valami hibakódot.” Mit jelent az, hogy itt? A kepen ki kell valasztani az elerheto WiFi halozatot. Milyen hibakodot ir ki?

Mi a geped pontos tipusa?

1 Like

GPT-típusú a partíciós tábla?

Hozd létre az USB installert a hivatalos tool segítségével, oszt jónapot:

Amugy az apple miért nem csinál mar erre egy fel MB-os appot? Vagy miert nem építi bele a telepítő? Komolyan 20 éve terminal parancsokat kell irogatni.

LOL. 20 eve, nem volt ilyen formaban telepito, igy nem is volt ertelme ennek. Fizikai medium volt, amirol disk utilityvel, kattingatva csinalhattal imaget, majd ezt az imaget szinten a disk utility segitsegevel ki is irhattad akar optikai hordozora, akar usb storage eszkozre. Tehat nem kellett parancssorozni.

A valtozas akkor jott, amikor elkezdett .app lenni a telepito. Ebben kezdetben volt egy DMG, amit a korabbi modszerekkel ki lehetett irni (tehat behuzod DU-ba, kiirod usb storagera). Ezutan volt egy 1-2 verzios idoszak, amikor az igy kiirt telepito mukodo telepitot eredmenyezett, de a telepites vegen nem lett recovery particio, majd vegre megjelent a command line tool, ami elkesziti a telepitot.

Viszont, ha belegondolsz, az embernek (szerintem az emberek 99.99%-nak) erre igazabol, mar nincs is szuksege, mert ha a gep 2011-es vagy ujabb, akkor azon ugy is van internet recovery. A telepitomedia letrehozo parancs rendszeradminisztratorok szamara lett letrehozva, hogy ha hirtelen telepiteni kell 20-30-40 gepet, akkor NE minden gep egyesevel rohangaljon netre a telepitoert.

1 Like

Igen es nem. Meg 2004 korul is siman comob driveal adtak a ibookot es nem tudtad kiirni lemezre. Kenytelen voltam ipodbol telepitot csinalni mert ugye usb-rol nem bootolt.

Maradjunk annyiba hogy egy telepitoben egy ilyen varaszlo elferne, mennyi lehet 2 munkaora megcsinalni ra egy extra gombot?

De most jon hogy ez nem ket ora…

Nem csak lemezre lehetett kiirni, USB-t irtam peldanak, de irhattam volna firewiret, mert az is boot kepes (az usb is az, de ahhoz tenyleg openfirmware commandokat kell kiadnod kezzel), de irhattam volna scsi-t is, azokhoz a gepekhez. A Disk Utility szamara tok mind1, hogy a cel FW-n logo block storage eszkoz, vagy USB-n logo, vagy SCSI-n logo. Sott, lehet akar Thunderboltra kotott AHCI kontrollerre akasztott HDD is, mert az Inteles gepek arrol is tudnak bootolni.

Az Internet Recovery mellett mi szukseg van ra? Egy rendszergazdanak kellhet, de o ugyis command line fogja hasznalni, mert azt meg scriptbe is be lehet foglalni. Ha odaig pusztitottad a geped, hogy az Internet Recovery-hez sem jutsz el, akkor pedig ugyis Apple Configuratorra es egy masik hasonlo OS verziot futtato gepre lesz szukseged. Itt az Apple Configurator megint rendben letolti az imaget, amit DFU modban vissza fog tolteni a gepre (de ezt az imaget te is le tudod toluk tolteni, es ahogyan kezzel tudsz imaget valasztani az iOS eszkozodnel, ugy itt is).

Egyszeruen 2011 ota nincs szukseg ilyen gombra szerintem.

Es 2011 elott volt? De az internet recovery nem megy meghajto cserenel. Tudom ma már azt se lehet. De ez se volt mindig így.

Miert ne menne? A sima recovery nem megy, hiszen ott a fizikai storage eszkozodon van maga a recovery, egy par szaz megabyeos particion. Az Internet Recovery pedig internetrol jon. Az mukodik tok ures storage eszkoz eseten is. A sima recovery, ami a belso Recovery nevu particiorol indul, az jon elo a CMD+R kombinacioval, ha pedig internetrol akarsz recoveryt inditani, ahhoz CMD+ALT+R vagy CMD+ALT+SHIFT+R kell.

A 2011-es es azelotti gepekhez biztosan kaptal telepitomediat. Errol a telepitomediarol tudsz disk utilityvel lemezkepet kesziteni, amit kiirhatsz masik optikai lemezre, vagy mas adathordozora. De ezt mar leirtam korabban is.

Tudom, elvesztetted a telepitot…

This topic was automatically closed 60 days after the last reply. New replies are no longer allowed.