Vállalati iCloud fiók

Continuing the discussion from Gyűlölöm az iTunest:

Igen, ez a feladata. És emiatt nem csak a vétlen felhasználók szívnak (és itt most komolyan vétlen felhasználókra gondolok), hanem a vállalatok is. Pl a munkatársam (telefonos részlegen) rendszeresen szív azzal, hogy olyan iPhone-t adnak le neki más kollégái, ami nincs unlockolva. Emiatt állandóan fel kell keresnie a korábbi felhasználót, hogy feloldja a készüléket. Na most ha a céget a felhasználó nem a legjobb viszonyban hagyja el, akkor előfordulhat, hogy nem is fogja többet unlockolni, mert nem akar foglalkozni ezzel a történettel.

Szóval itt jön a kérdésem:
Korábban próbáltam keresni, de nem egészen találtam információt róla, hogy egy vállalatnál hogyan lehet ezeket a problémákat megoldani. Mint ha oktatási intézményeknél létre lehetne hozni egy fiókot, amit több telefonra fel lehet tenni és nem csak ez az 5 eszközös limit van. Tudom, hogy van az Apple Configurator, de azzal nem tudom, hogy meg lehetne-e oldani ilyesmiket.
Bárki tud valamilyen linket ajánlani, ahol el lehet indulni?

Nem. Egy darab papirfecni szerencsere nem bizonyit semmit. A megoldas a megfelelo ceges policy, ami pl rogziti, hogy nem lehet igy leadni keszuleket.

1 Like

Ezt a másikban választoltam meg…

Ez jó lenne. Csak ez sem biztos, hogy működik. Ugyanis a hozzá nem értő emberek simán átveszik úgy a telefonokat, hogy ezekkel nem foglalkoznak. És hogy miért, azt nem tudom. Lehet nem akarnak konfrontálódni emberekkel. A lényeg, hogy aki meg elmegy az meg már magasról szarik az egészre. És nem akar időt pazarolni ilyen kis hülyeségekre.
Nálunk van egy “sétáló papír”. Amit (majdnem) minden egyes szervezeti egységnél alá kell íratni, hogy ki tudjon lépni. Láttam már olyat, hogy egy felsőbb vezető kilépéskor egyszerűen odadobta valakinek, hogy szaladgáljon ő végig ezzel, neki se kedve se ideje.

Nyilvan az a munkatars aki nem tudja ellenorizni a policy be nem tartasat, az art a cegnek, ezert nem is kellene tovabb ott dolgoznia. A telefon aze, aki bekapcsolta az iCloud aktivizacios zarat. A szerviznek semmilyen lehetosege nincs arra, hogy megbizonyosodjon az eszkoz tenyleges tulajdonjogarol.

Voltam olyan cegnel ahol volt setalopapir, azert amikor 5 percet kellet varnom hogy a 12. kollega sziveskedjen alairni felhuztam magam. Megmondtam neki hogy most idejonn azonnal vagy szarok az egeszbe bele. Ez mar munkaidon kivul ment nem bohockodok nekik ott vegigjarom oke, de ne varakozak mar mind a 10 embernel.

Ez megoldás lehet: http://www.apple.com/business/dep/

1 Like

Köszönöm, ez lesz az ami kellene.

Az igy eltavolitott iCloud fioknal, ha korabban be volt kapcsolva a Find my iPhone, akkor az tovabbra is bekapcsolva marad. Ezzel azt ered el, hogy hozza tudsz adni masik fiokot, de egy restore utan ujra az eredeti fiok adatait kell beirni. (legalabbis ez igy mukodott, iOS10.1 -nel)

Itt pont azt irtad, hogy a keszulek zarolva van.