VENTURA mail aláírások eltűnése

Sziasztok!
Minden újraindításkor törlődnek a Mail levelezőprogramban az aláírások.
Nem tudok rájönni, hogy miért?
Ventura13.3
Talán valaki tud ebben segíteni?

Előre is köszönöm.
Tja

Szia ez nekem is megvolt, én újra visszatértem a Spark-ra, szép és jó, de itt a Mail megoldása némi guglizás után:
Quit Mail
Open System Preferences>Apple ID>iCloud Drive - click Options
*Important - you want Mail under iCloud Drive Options, NOT “iCloud Mail” from the main menu
Uncheck Mail
Open Mail and add/adjust signatures
Quit Mail to save changes
Open Mail again to make sure signatures saved, then quit Mail again
Open System Preferences again >Apple ID>iCloud Drive - click Options
Recheck Mail
Open Mail to confirm changes saved

Oh!
Kedves Andor!
Úgy néz ki, hogy ez a megoldás!
Köszönöm szépen.
A gép újraindítása után is megmaradtak az aláírások.
Köszi szépen !
Tja

Mi ertelme van a Mail iCloud Drive tamogatasanak? Mi az, amit ott tarol? Nekem ez az opcio nincs bekapcsolva a 0. perctol, mert otletem sincs, hogy mi lehet az, amit oda kell pakolni. Mert ugye, levelek a szerveren, szuro szabalyok a szerveren, jelszavak a keychainben, mas pedig nincs.

1 Like

Ez a felhő támogatás nekem is érdekes, márcsak biztonsági protokoll miatt is, de hagyom én már a Mailt, pedig adok neki mindig egy esélyt, de mindig van lesz vele valami gebasz, elég egy frissítés és csá, éljen a Spark os-en, ios-en meg apámfüle os-en is kiváló jószág. Az ilcoud-os leveleket is rendben kezeli.

Nekem soha nem volt meg bajom a maillel, de en csak levelezesre hasznalom :D. Pl. az alairas eltunes problema sem jelentkezett.

A Spark pl. pont egy olyan kliens, aminek leteznie sem kellene. Korabban (nem most, hanem evekkel korabban), azt vettem eszre, hogy aki Spark-ot hasznal, neki a mail csatlakozas nem a keszuleke IP cimerol, hanem mashonnan erkezik, tehat gyanithatoan, megosztasra kerul a belepeshez szukseges adat a fejleszto szerverevel. Ellenorizd a mail logokat, hogy biztos legyel benne, hogy senki sem ismeri rajtad kivul a mail jelszot.

Az iPAD-ra próbaképpen letöltöttem a Park klienst.
Nekem úgye alkalmazás specifikus jelszóra volt szükségem.
Elfogadta, de nekem nem jön be, mert ugye Magyarul nem tud, meg nem is tetszett igazán.

Biztos bennem van a hiba… meg Czo bejegyzését olvasva…
Maradik a Mail-nél.

Ez ugye csak icloud mailboxal működik? Mármint a szűrő szabály?

Ezt sajnos én nem tudom, de a levelek a szerveren vannak az biztos,mert akár honnan jelentkeztek be mindig oké

Az iCloud Mail tárhelye mekkora?,- egyben kezeli az iCloud tárhellyel?
Biztos így van ugye?

Még pár éve én is kipróbáltam a Sparkot. Olyan dolgokat tud(ott), amelyek elképesztően jók. De aztán rájöttem, hogy néhányat ezek közül csak úgy tud megvalósítani, ha konkrétan letölti a levelet a saját szerverükre és ott végzi el a műveleteket. Ezután, hogy rájöttem, egyből megszüntettem a fiókomat.

Sajat levelezo szerverem van, amin szabvanyos protokollal lehet elhelyezni a szuroszabalyokat, ehhez van egy webes felulet, ahol ezeket kezelni tudom. Kb nincs annal kenyelmesebb, mint amikor ezres nagysagrendu szabaly van igy feltoltve a szerverre es az IMAP folderekbe dobalas, torles, olvasottnakjelolesm stb, mar ott megtortenik.

2 Likes

Kozben megkerestem. Itt is leirjak, hogy megvannak naluk az adatok:

For services like Gmail, Outlook or Yahoo, we store an application-specific token. This means that we don’t have your actual password. You can revoke this access token at any moment from your email account on the web. For example, if you’re a Gmail user, you can do it . For services like AOL, Exchange and custom IMAP accounts, this access token is your email login and password. You can also create an app-specific password to connect your account to Spark (for example, it’s a must for iCloud accounts).
All connections to our servers are protected with TLS. The servers’ databases are encrypted, and to make things even more secure we additionally encrypt your password in the database.

Tehat, van ahova “csak” egy tokent tarolnak, de ezzel ugye hozzafernek abban a fiokban mindenhez, van ahol viszont az authentikaciohoz szukseges adatokat. Leirjak ugyan, hogy ezt titkositjak, de a titkositas olyan, mintha vajaskenyerbol epitenel egy darut, merthogy elo kell tudniuk allitani a titkositatlan jelszot ugy is, hogy te nem vagy elerheto… Tehat lenyegeben, korlatlan hozzaferesuk van a mailfiokhoz, amit rajuk bizol.

No way, hogy en ilyet, vagy ehhez hasonlot hasznaljak.

1 Like

Én annyit tudok, látok hogy a mail hibásan tölti le a leveleket, kérdőjelek a betűk helyén, félig letöltött levelek (!) stb. De most tényleg, ilyen aláírás procedúrát, agyf…z b+. Most abba nem menjünk bele hogy miért meg hogy a yahoo vagy az icloud szórakozik, mert minden más kliens meg ok. Még a retek bluemail is. Meg jön egy os update és hazavágja az egész Mail-t, hányszor volt ilyen, sokszor.
A biztonságról meg rég lemondtam, a yahoo-t mióta náluk is vagyok hányszor is? 2szer törték fel ánblokk cuzamme, (már ami kiderült) tojom le, lehet inkább bízok egy pici kliensben és pirinyó szerverükben (app spec passot használok dehát az is halottnak a csók) mint pl az outlook-ban meg a win szervereikben ( ukrán hekk…khm haverok akik most úgy is k…va idegesek ki-be járkálnak rajtuk, tanúim vannak rá innen a fórumról is, volt pislogás, és ott is csak az derül ki aki nem megbízásra megy hanem épp keres és kiteregeti a cuccost), a mi exchange owa rendszerünket percek alatt törték fel csak viccből (thx code kiev-), még most sem tudja a okostojás rendszergazdi, gmail-esek roundcube-osok szevasztok, ti sem fogjátok soha megtudni ha kikerül a levelezés max ha a pass is érintett.
Na, a Spark ipades felülete valóban gáz, az os ok, icloud mail alap free 5 giga all in, de le lehet menteni a levelezést. Saját levszerver szuper, majd ha államtitkokkal kereskedek akkor belövöd nekem :grinning:

A Mail-el effektiv meg sosem volt gondom… erositve a jelenseget, hogy ez az info nem fogja senki problemajat megoldani :slight_smile: Teny, hogy alapveto, napi levelezeses feladatokra hasznalom. Semmi komplikalt. Van par rules amit szinten a webes kliensben allitottam be - letudva az basic feladatokat. Fedettebb levelezesre meg a protonmail-t hasznalom.

A mail-el anno nekem is megyultek a bajaim, tobb fiokot hasznalok allandoan osszeakadtak a gmail-es levelek, 1970-es keltezesuek volt stb. En akkor az AirMail-re fizettem elo, mindenen hibatlanul fut, nincs vele gond. Viszont gondolom ez is biztonsagi kockazat…
VAn egyaltalan az apple mailen kivul olyan mail kliens ami korrekt biztonsagi szempontbol is? (koltoi…)

Vicces kívül, Outlook.

Én is a kezdetektől használom a Mail-t, de sosem tapasztaltam ilyesmi hibákat. Pedig jelenleg is 3 iCloud, 1 gmail (csak mac), 1 OnPrem Exchange, 1 M365 Exchange van használatban folyamatosan macen és iPhoneon egyaránt. Korábban használtam yahoo és több egyéb levelezést, de sosem volt még csak hasonló hibám sem emlékeim szerint.

1 Like

A Gmailnek van egy csomo olyan featureje, ami “nem valodi feature”, marmint ok talaltak ki, de annak leteznie sem kellene, mert a szabvany nem ismeri. Ilyen dolog peldaul a cimke/folder dolog. IMAP eseten csak folderek vannak, egy level csak 1 folderben lehet benne, de a Gmail cimkeket hasznal, egy levelen tobb cimke is lehet (igy ugyonazt a levelet, odaadja tobb folderben is az IMAP kliensnek). Emiatt ha egy leveleden pl tobb cimke is van, akkor mindenfele nem vart dolgok tortenhetnek, ha azt a levelet IMAP iranybol is piszkalod (pl elkezded tovabbi folderbe mozgatni). Szoval, a Gmail hulyesegeivel csak ovatosan.

1 Like

Csak a Ventura 13.3.1 óta volt, hogy eltűntek az aláírások., előtte nekem se volt ilyen, de Andor segítsége megoldotta a problémát.