Video intro

Sziasztok

tudna valaki javasolni valami nagyon szuper/cool alkalmazást amivel video introt lehet készíteni? Valami hasonló lenne jó, mint a LiveType volt.

Köszi

fcpx

az van, de abban nem lehet olyan szépet készíteni, hacak nincs hozzá valami plugin

Van valami elképzelés?

hááát, jó lenne látni a lehetőségeket…
egy logót kell csak animálni de szép, megnyugtató, elegáns legyen, hi-tech, de nem valami tv híradós Bridge

motion, jobb erre a celra mint a fcp

Affter effect :)

De szerintem a kevesebb tobb, siman eleg az fcpx

Flame

Smoke


(vagy ha pld oktato akkor EDU: https://www.autodesk.com/education/free-software/smoke )

Kezdetnek azert a Smoke-ot javasolnam

De milyen intro kell amugy?

ez azért kicsit sok :) egy alkalmas introra

pl. http://smarthins.com logóját egy dinamikus háttéren, és azon a logó animálva. A bemutató kezdése előtt szeretnék, ha a vászon nem üres lenne. a live type tudott ilyet egy taliga előre deffiniált effektből lehetett választani.

Szerintme ezt fcpx-ben is osszerakod.

Zsolt te nem a Misiel csináltátok együtt az FCPUG-ot?

Igen. A magyarorszagit a Mihallyal es Gyulaval ( http://www.lafcpug.org/features/feature_hungary_fcpug.html ) A moszkvait egy par honappal kesobb hoztuk letre.
De 2010 februarjaban mar kezdtem atpartolni az Autodesk-hez (az Autodesk akkor valasztott ki 6db szakmailag es gyakorlo Apple Certified Master Trainer-t kulonbozo kontinensrol es marciustol elkezdodott a nagyon intenziv oktatas) es a Supermag #4 kiadasa ( “Autodesk Smoke 2010 for Mac OS X: First Impressions” cikk- http://supermeet.com/supermag/2010/SuperMag_2010_issue_4.pdf ) utan az Apple Pro osztallyal is kezdett romlani a kapcsolatom.
Utoljara, a FCPX hivatalos megjeleneset megelozo nap, talalkoztam az Apple Pro osztaly europai vezetojevel Pragaban. Kb 2007 ota o volt a mentorom. Akkor (2011 nyaran) a Blackmagic mar aktivan dolgozott a Davinci Resolve teren es kerdeztek hogy nem e akarok Apple vonalrol oda atterni hiszen tudtak hogy a FCPX vonalat nem fogom elfogadni. Megkoszontem de nem is fogadtam el hiszen az Autodesk mar akkor javaban oktatott Soho-ban (London). Ket eves nagyon intenziv gyakorlati es elmeleti Smoke/Flame oktatas.
Szoval az Apple-el mar nem nagyon komunikalok. Apple User group-al sem foglalkozom. Az utolso es mukodo User group amihez kozom van - 2012ben letrejott mexikoi Autodesk Smoke User Group. Az Autodesk komolyan foglalkozik velunk. (mint annak idejen az Apple)

3 Likes

Nezz korul https://www.motionvfx.com -on. Amennyiert itt kapsz kesz animaciot annyiert oradijban nem rakod ossze. Utana szived szerint motionben after effectsben szerkeszted.

1 Like

Szuper ez hasznos, köszönöm!

…ez jó, ha meg engeded, akkor néhány érintőleges kérdésem akadna, épp szeretnék valamibe belekezdeni, de egyelőre az útvonalat még nem találtam meg, hátha tudnál - sőt - biztos tudnál segíteni, tehát e tekintetben számíthatok rád?

Köszönöm
Márk