Sziasztok, a NordVPN-t szoktam használni. Az a kérdésem, ha a kliens be van kapcsolva, akkor minden netet használó app, ezen keresztül automatikusan megkapja ez adott “tartományt”? A böngészőket természetesen egyszerűen tudom ellenőrizni… (what is my IP address?) De mi van pl. a Transmission-al, vagy egyéb torr…ent app-al? Ott valami külön proxybeállítást kell csinálni, vagy a NordVPN kliens ezeket is kezeli? Köszi
Nem tudom, milyen vpn protokollt használ a nord, de az osx által, a beállításokban kezelt verzióknál van egy pipa, miszerint minden adat vpn-be küldése. ekkor mindent, ami nem helyi tartomány, a vpn felé (kellene) küldenie.
Sziasztok, nem akarok új topikot- szerintem releváns a kérdésem?
Ki milyen VPN-t ajánl?
Nemsokára lejár a NordVPN licenszem és gondoltam mielőtt újra meghosszabítanám, megkérdezlek titeket, hogy ki mit használ, ajánl?
Köszi
Proton (svajc)
Köszi, utánna nézek.
Attól függ, mi a cél. Ha a saját eszközeidhez akarsz csatlakozni távolról, akkor Tailscale vagy ZeroTier a legegyszerűbb.
Köszi, inkább csak arra kelll, hogy kissé jobban megőrizze a privát szférám, adataim. Meg ha valami helyfüggő szolgáltatás, akkor azt is tudjam használni.
Sziasztok, lenne egy újabb VPN kérdésem a témában. Két munkahelyem van, az egyik egy főállás a másik heti 2-3 óra elfoglaltság csupán. Viszont a második munkámnál, adatokat (rádió adásokat) kell feltöltenem egy FTP szerverre, néha csekkolni a rádió weboldalát. Szóval a kérdésem az lenne, ha a saját laptopomat használom erre a feladatra, VPN-el- de felcsatlakozom a másik munkahelyem wi-fi hálózatára, akkor mit lát az ottani rendszergazda? (Alapvetően megbízom az ottani rendszergazdában, de kíváncsi lennék, hogy mit “lát” ha használom az ottani wi-fit? Látja, hogy milyen helyekre megyek fel ha a saját VPN-em be van kapcsolva? Látja, hogy milyen FTP-re csatlakozom? Köszi a válaszokat.
Mit jelent a sajat VPN? Ha te konfigoltad, akkor te tudod, hogy milyen route szabalyok vonatkoznak ra, ezek utan szinten te fogod tudni, hogy ezek a route szabalyok fedik-e mindazt, amit csinalni akarsz. Amit nem routeolsz a VPN-be, az nem fog a VPN iranyaba menni. Peldaul, ha a DNS-t nem zavarod be, akkor a DNS kereseid latszanak a masik halozaton. Ha az adott FTP forgalmat nem zavarod bele, akkor az is latszik.
Köszi, én csak hozzáadtam manuálisan a System Pref-ben, egy VPN beállítást. (Szóval akkor még messze vagyok a “tökéletestől”. Valahogy sejtettem, ezért is kérdeztem.
Amúgy nem vagyok IT szakember: azt mondom, hogy az átlag emberhez képest nagyobb a tudásom, de amit te leírtál, azt nem tudom megcsinálni. De ha van egy jó leírásod, hogyan lehetne megcsinálni, örömmel venném. De már ennek a segítségnek is örülök.
Amúgy csak a Server Addrest, Server IP-t állítottam be és az Authenticaton Settingsnél a user beállításokat. Név + Jelszó
No, es milyen tipusu VPN ez? Illetve, hol van a tuloldala? Te kontrolalod a tuloldalat? Ezen az oldalon, vagy a tuloldalon kell szabalyozni, hogy milyen route szabalyok legyenek eletbe lepve?
Szerintem, ha VPN csatlakozás szükséges ahhoz, hogy fel lehessen tölteni az FTP szerverre, akkor vélhetően a route miatt kellett ez. A DNS csak akkor érdekes, ha nem IP alapon csatlakozol az FTP szerverre. Természetesen függ a VPN beállításaitól is az egész, de azt gondolom, hogy általánosságban nem fogják látni a munkahelyeden, hogy pontosan mit csinálsz azt az egyet kivéve, hogy tűzfalon láthatják, hogy melyik VPN szerverhez csatlakoztál.
Pont ezert kerdeztem volna, hogy mikyen VPN. Hanaz FTP -hez kotelezoen hasznalando, akkor az FTP forgalom nem, de pl a DNS kitudodhat. Ha valami random VPN a netrol, ott lattam mar olyat, ami csak a 80 es 443 portok forgalmat terelte bele, ott a DNS keres is kilatszik, meg ilyen esetben az FTP forgalom is.
Szia, ez egy egyszerű NordVPN, amit igazán csak azért kezdtem el használni, mert külföldön élek és néha jó elérni magyar tartalmakat is. Szóval a túloldalt nem én kontrollálom. Csak felötlött bennem a kérdés, hogy mi az amit láthat más. (Nem életbevágó, mert nem gond ha látja a másik rendszergazda, hogy mit csinálok- csak eszembe jutott.) Köszi az eddigi segítséged. Ja, amúgy van egy Sophos kliens is a gépemen- ami szintén egy VPN-hez van konfigurálva, de ez ebből a szempontból nem érdekes, mert azt csak ritkán használom.
Szia! Félreérthetően fogalmaztam: nincs szükség a VPN-re, hogy használhassam az FTP-t. Ha a másik munkahelyemen dolgozom, azért (is) használom a VPN-t, hogy kevesebb adat, információ jusson egy harmadik fél kezébe. Csak kíváncsiságból tettem fel a kérdést, hogy ott mit láthat a rendszergazda, ha használom a saját laptopomat NordVPN kapcsolaton keresztül. Köszi a te válaszodat is!
Hogy mit lát, csak attól függ, mit küldesz a vpn-be, és mit küldesz a géped hálókártyája felé.
Röviden, ha bepipáltad, hogy minden adatot a vpn-be továbbítson, akkor a helyi hálózaton kb egy vpn kapcsolat fog látszódni a gépedből kifele. Ettől el lehet térni egyedi route szabályok felvételével, amiben definiálod, mit-merre akarsz küldeni. Ebben az esetben lehet olyan adatkapcsolat, amit látszódhat a helyi hálózaton. De ami a gépeden már bekerül a vpn-be, az helyi hálón olyan csomagnak tűnik, amit a vpn szerver felé kell továbbítani.
Van egy szép új Asus router Ausztriában, azért ez, mert csak ebben fut firmware-hackelés nélkül a NordVPN. Megvannak a portforwardok, így Syno NAS hajlandó feltölteni is a híres magyar torrentoldalra.
Alapvetően nem VPN-en át neteznek a lakásban az eszközök, tehát más kütyü nem használ magyarországi kijáratot.
Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.
Az egyik, van-e bármi mód arra, hogy megtudjam, a DSM-ben futó Download Station milyen IP-ről kapcsolódik az ncore-ra, oké-e a VPN.
Van-e olyan használati helyzet, amikor kívülről nézve közveszélyes illegális tevékenységnek tűnik az itteni forgalom? Kilátszik valami IP, ilyesmi.
És esetleg egy harmadik kérdés: lehetséges-e, hogy a magyarországi HBO Max előfizetést nem fogom tudni NordVPN-nel használni? Egyszer ment egy darabig (romániai végponttal), most épp nem akarja: vagy azt mondja, ebben az országban még nincs szolgáltatásuk, vagy a belépési adatokat kis gondolkozás visszatörli, de nem ad hibaüzenetet.
Itt a megoldás (magnet link visszaellenőrzése), ha valakinek kell egyszer: https://ipleak.net
Csak azt nem írja, hány éves a kapitány!
(JavaScript required.)