webfejlesztés

Tags: #<Tag:0x00007f18e31fa1c8> #<Tag:0x00007f18e31fa088> #<Tag:0x00007f18e31f9f48> #<Tag:0x00007f18e31f9e08>

HTML-CSS kérdésem lenne.

Adott egy fix szélességű div bal oldalt (menü). Ennek van egy float: left értéke, hogy a tartalom jobb oldalra kerüljön hozzá képest. A jobb oldali “kék” div kapott egy overflow: hidden értéket, hogy teljes szélességű legyen. Ebbe a jobb oldali “kék” div-be kerülne be a tartalom “piros” div középre igazítva.
Azt szeretném elérni, hogy ha csökkentem a böngésző szélességét, akkor a “kék” div automatikusan ugorjon le a menü alá, ha a szélessége kisebb lenne, mint a “piros” div (gyermek) szélessége. Ez működik is akkor, ha min-width értéket állítok a “kék” div-nek.
A problémám az az, hogy a “piros” div szélessége változhat, azaz előre nem tudom megmondani, hogy hány pixel szélességű lesz. Így nem tudom milyen min-width értéket kell állítani a “kék” div-nek.

A kérdésem az, hogy valahogy meg lehet mondani a “kék” div-nek, hogy a min-width értéke a gyermekétől, azaz a “piros” div-től származzon? Vagy valahogy máshogy megadni, hogy ne lehessen kisebb, mint a “piros” div?

Persze Angular projekt révén menüre kattintáskor felül tudom írni az értéket, de jobb szeretném, ha ez HTML-CSS-ből lenne megoldva.

Gondolkodtam html table megoldáson is, azaz, hogy a “kék” div helyett egy table legyen, de sehogy sem tudtam rávenni a táblázatot, hogy vegye fel a maradék szélességet.

(Vagy lehet ez nem annyira illik az azonnali kérdésekbe? :D)

1 Like

Érteni értem a problémát, de olyan szép ahogy leírtad :D

1 Like

A Bootstrap nem jó a projektedhez? Azzal minden sokkal gyorsabb és egyszerűbb.

Flex-box nem lehet megoldas?

( https://css-tricks.com/snippets/css/a-guide-to-flexbox/ )

Mi lenne ha grid-vel probalnad meg.
A div-et tudod grid on grid be rakni (vagy area-zni).

persze ennel meg kell csinalnod a meda query-ket, ellenben a “nagyon szupi” bootstrap-vel ;)

Köszi mindenkinek, ezeknek utána kell néznem.
Ami biztos, hogy Angular marad, mert minden más projektem az. Bár erre az oldalra egyelőre felesleges az Angular, de hosszabb távon már lehet szükség lesz rá.

Mindharom cucc css-only, nagyon szepen megfer az Angular-ral.

1 Like

Az az igazság, hogy maga a webfejlesztés nem az én asztalom. Mivel saját dizájnt és elrendezést szeretnék, emiatt a bootsrap szerintem nem érdekes. Persze gondolom testre lehet szabni az egyes részeket, de akkor már mindegy, ha elölről indulok el. De amúgy alapvetően nem egy bonyolult oldalról van szó.
Úgy látom, hogy a flex és a grid-nek jobban utána kell olvasnom, így elsőre a grid-nél nem egyértelmű, hogy ha van két box egymás mellett és kisebbre húzom a képernyőt, akkor a második automatikusan leugrik? Ha ez nem működhet így, akkor valószínű a flex lesz az igazi így első ránézésre. Mondom, kb 1-2 percet néztem mindhármat, tehát egyiket sem olvastam még el rendesen.

Elakadtam ismét :)

Van egy json fájlom, aminek nem json a kiterjesztése. Ezt szeretném visszaküldeni úgy, hogy a mime típusa json legyen, hogy lehet ezt megvalósítani Angulárban?
Angular 8 fut. Be van építve egy router, amivel meg tudom csinálni, hogy { path: “file”, redirectTo: “/assets/file” }, de így nem lesz json a mime típusa.
Van erre valami gyógyír? :)

https://angular.io/api/common/http/HttpHeaders

image

Köszi!
Ez ok, ezt ismertem, mert sok api hívást hajtok végre…

Rájöttem közben, hogy ezt nem angulárral kell megoldanom, mert az beleteszi a “marhaságait”. Ezt közvetlenül apache-csal kellett megoldanom, csak kellett egy-két nap, mire leesett, hogy azzal baromi egyszerű. :)