Wi-Fi anomália Macbook Air-en

Szasztok. Adott egy frissen húzott 2011-es Macbook Air High Sierra maximum OS-el. Minden szipi-szuper, egy dolgot kivéve: a wifi hálózatra 10-ből 6-szor nem megy fel automatikusan ébresztés, vagy bekapcsolás után, csak a wifi ikonon futkorásznak a sávok, de egy idő után feladja. Viszont ha manuálisan nyomok rá a wifi hálózatra, akkor azonnal fel megy. Ez mi az ördög lehet? UPC Connect Box a router. Ott lehet valami? Járt már így valaki?

Hello! Üdv itt.
Mentésből lett visszatéve bármi a rendszerbe? Igazából lövésem sincs mi lehet, egyedül az jut eszembe, hogy ha több wifi hálózat is be van állítva és amire csatlakoznia kellene, az az utolsók között szerepel, bár szerintem akkor is mennie kellene.

Szia. Nem, semmi nem lett visszamentve, és ez az egyetlen hálózat amit ismerhet.

Szia, szüleimnél volt olyan probléma, hogy dobálta le az air-t meg minden wifis kütyüt, először ráfrissítenek, ha nem segít akkor kijön a szerelő bácsi és végső esetben cseréli a boxot. Sokan jártak így.
De ha te manuálisan feljutsz és nem dob el, akkor a boxban kell valamit állítani, tűzfal, csatornabeállítások, mac cím szűrés…
Ha nem értesz hozzá akkor ügyfélszolgi, és kezdődik az amit az elején írtam.

Szia. A router frissítést megpróbálom, hátha, az IP cím kézi beállítása se segített.

Nálunk a lányom Airje csinált hasonlót. Beszereztem egy Mesh wifi router párost, ami tud 5Ghz-et is, azóta stabil az Airen (is) a wifi.

A csatorna/frekvencia nem automatan van veletlenul? Az okozhat ilyen hibat.

2 Likes

Jelentem, a csatorna sávszélességével volt a gond. Miután a 2,4 GHz frekvencián a csatorna sávszélességét átállítottam 20 MHz-ről 20/40 Mhz-re probléma nélkül csatlakozik, és stabilan rajta is marad. Köszönöm a tippeket srácok. ;)

1 Like

Egyébként amit írt @kzolee érdemes lenne 5GHz-en megnézni. Szerintem ma már szinte az összes szolgáltató eszköze képes rá. Ott kevésbé zavarják egymást a csatornák.