Windows 11 IoT telepítése

Az a kérdésem, hogy Windows 11 IoT enterprise LTSC programot hogyan lehet telepíteni bootcamp-al Mac Maverick gépre?

A maverick BC max win 8-al compatible

https://support.apple.com/en-us/112560

Nekem vmware-be van telepítve az arm64-es win11 verzio, mivel 15.5 alatt már semmit sem visz el a bootcamp armos macen.
Maverickre bootcamp alá sehogy.

ARM-os Macen nincs bootcamp :slight_smile:

1 kedvelés

Ha a neten googlezott leirasok alapjan moddolod a Windows 11 telepitot (tok mind1, hogy melyik editiont), hogy kikeruljon belole a CPU ellenorzes es a TPM ellenorzes, akkor barmelyik Macra fel tudod fizikailag rakni, amiben olyan alkatreszek vannak, amelyek kompatibilisek (*). Ami gond lesz, azok a driverek. A Windows 11 sok Windows 10-es drivert megeszik, igy azok nagy reszet kezzel fel tudod rakni a Bootcamp csomagbol (pl. Apple specifikus cuccok egy resze), a tobbi eszkozhoz az OEM-nel lehet driver, ha egyaltalan o ad tamogatast a Windows 11-es verziohoz.

(*) a tenyleges kompatibilitas pedig azert szamit, mert vannak komponensek, szoftverek, driverek, amelyek tamaszkodnak azokra a featurekra, amik elvileg minden Windows 11-es gepen megvannak. Pl. hiaba tudod CPU ellenorzes nelkul felkuzdeni a Windows 11-et, egy Core 2 Duo-s iMacra es hiaba cserelted ki a benne levo GPU-t egy modernebb AMD-re, az ujabb AMD kartyak drivereinek kell az AVX2-es utasitas Windows 11 alatt, az viszont nincs benne meg az utolso olyan iMac processzoraban sem (Mid 2011; Sandy Bridge), amiben videokartyat tudsz upgradelni, ugyanis ez az utasitas a Haswell processzornal jelent meg, ami eloszor a Late 2013-as iMac modellben debutalt.

Van, csak nem lehet használni.

Igen, pont ezt mutatod, hogy ARM-os Macen nincs BootCamp. Attol, hogy felrakod, attol nem lesz rajta BootCamp. ARM-on nincs tamogatva.

ok, csak szerintem nem sokan szeretnek össze-vissza tákolni. Armos Macekre meg ott van a vmware + gyári armos win11, és nem kell hozzá semmiféle driverkeresgélés meg tákolás. Ugyanúgy lehet hacktiválni és seriallal aktiválni.

Magától települt, nem én tettem fel utólag kézzel…

Meg tudod nekem mondani, hogy melyik ARM-os Mac lesz az, amelyiken Mavericks fut? :smiley:

Tok mind1, hogy hogyan kerul fel, vagy nem kerul fel. ARM-os Macen nincs Boot Camp tamogatas.

Melyik rendszerrel érkezett?

Úgy emlékszem, hogy valamelyik Sonoma verzióval, de azóta már rég Sequoia van rajta. Gondolom már érkezésekor is benne volt, de most is csak a fórumbejegyzés miatt kerestem rá.

Erősen meglepne, ha lenne olyan :slight_smile:

Akkor, abszolute nem ertem, hogy miert beszelgetunk ARM-rol

(2022 januárban vásárolt, azóta folyamatosan frissített MacBook Air M1, most épp 15.5 rendszerrel, nálam is megtalálható a bootcamp assistant. Nem volt költözés, tiszta lappal kezdtem ezen a gépen. Biztos nem én raktam fel, mert akkor is rüheltem, mikor még intelem volt :slight_smile: )

Amíg van intel-támogatás, addig bennemarad – gondolom.

Ez a téma automatikusan bezárult 60 nappal az utolsó válasz után. Az új válaszok már nem engedélyezettek.