Sziasztok Mindenkinek!
Adott az iMAC2017-es 27"-os gépem, amin a Boot Camp segítségével fut egy win10. Ez a szoftver a MAC-on nem futtatható programok miatt kell.
De ugye állandóan fenyeget a Microsoft, hogy megszünteti a 10-es támogatását.
(egy fentebbi Angol nyelvű cikkben olvastam, hogy az Intel procival szerelt gépen van TPM támogatás)
Kérdésem, hogy telepíthető e rá Win11, és hogyan?
u.i.: valahol azt is olvastam, hogy igen, de nem volt hang, és más hibák is voltak.
Nem vagyok nagy wines, de ha most fel is hackeled kérdés meddig fog müködni. vegyél inkább egy támogatott mini pc-t, egyszerübb. Az imacnek lassan pedig engedd el a kezét.
Munkára használod?
Az hogy “a Microsoft, hogy megszünteti a 10-es támogatását” tudod mit jelent?
Működni ugyanúgy működik majd tovább, de fő verziófrissítések és security patchek már nem lesznek hozzá.Ingyen.
Ha céges gép, azaz munkára használod, a munkáltatódnak van céges, például VL licencing szerződése a Microsofttal, akkor updatek, patchek fizetős formátumban elérhetőek lesznek.
Tehát a Win10 támogatásának csak az ingyenes verziója fog megszűnni. Ha csak néhány szoftver miatt kéne alkalomszerűen, emiatt ne upgradelj win11-re, meg ugye a gépeden nem is menne.
Ahogy Solareclipse is megírta, ideje lesz hamarosan gépet cserélni, 8 éves géptől már nem kell csodákat várni.
Köszönöm szépen!
Egyetértek. Marad a jól működő Win10.