xServe

Kineztem egy 3.1-es xServert (ez gyakorlatilag egy 5.2-es MP csak 4-ed aron). Nekem regen volt mar egy elso generacis g4-es szerverem ami borzalmasan hangos volt, akkor kikerestem milyen ventik vannak benne (levegoszallitas alapjan) es kerestem ugyan olyan meretueket de lenyegesen halkabbakat. Gondolom az inteles szerverek is ugyan ilyen hangosak a kerdes az, hogy van valakinek tapasztalata ez ugyben? Itt sokan epitgetik a gepeket.
Mielott jonne hogy minek ez nekem, kizarolag fcpx renderhez kene ezert nem szandekozok venni egy 1500 euros MP-t. (Persze ez csak akkor ha tenyleg nagyon olcson megkapom ebayen.)

Ugyan, nem pont ezt az Xserve modellt probaltuk, de szivas volt a GPU-k teren. Nem ad megfelelo villamos teljesitmenyt az Xserve PCI-E slotja es elegge barkacsolos megoldas a 6-8 tux ATX-12v PCI-E tapcsatlakozo is (elkepzelheto, viszont hogy egy 1050Ti beleteheto). Valamint ugye, hivatalosan kikoppan El Capitannal. Hangosnak pedig hangos, az osszes rackes gep hangos, mert nagy a teljesitmensuruseg, a servertermekben eg ugyis a hideg oldalon (gep eleje) 20-22 fok van, a gepek mogott (meleg oldal, mert oda fujjak at a levegot) nem ritka a 28-30 fok sem.

Lattam elado xserver 3.1 amiben 1080ti van. De akkor ennek meg utana jarok. Mondjuk ettol fuggetlenul ertelmetlenul hangosak. Nem keves ventilatort talaltam akkor ami ugyan olyan teljesitmeny mellett halkabb volt. Amugy a tap venti volt a borzalmas.

Nem lenne olcsóbb egy hacklit építeni célgépnek erre?

Xserverek 200-250 euro korul mennek ezert gondoltam ra, ennyibol nem epitesz hacklit. De mivel a vga problemas a szerverben igy felejtos.
De amugy nincs kedvem hacklival buveszkedni.

1 Like

Na igen, az tényleg elég olcsó…

3,1, egy proci, 9GB ram, 2x1TB hdd 112 euroba ment el (én 111et nyomtam rá). Na ezért agyalok xserveren renderhez :).