XSLT (Extensible Stylesheet Language Transformations)

Az itt jelenlévő webes és nem webes fejlesztők használták/használják az XSLT-t? @esojaro

Láthatólag az anno hozzá fűzött nagy reményeket nem váltotta be és csak kevesen használják. Engem a maga abszurd módján szórakoztat valamiért. :-) Nekem a FileMaker + SOAP hívások feldolgozásánál szinte elkerülhetetlen.

Nem tudom, mi jsont használunk helyette. Abban biztos voltam, hogy szórakoztat, neked mindig olyan furcsa szerelmeid vannak :D

Szerk: Mármint az xml helyett használunk jsont, bocs.

1 Like

Már magában az XML valószínűleg túl bonyolult/precíz a hétköznapi felhasználásra. Túllőttek vele a célon.

Most azért van webfejlesztő oldalon szenvedés, hogy az SAP 50 MB-os XML-eket ad ki magából bizonyos lekérdezésekre és a PHP fejlesztő meg nem akar közvetlen az XML-lel szenvedni, tehát konvertál, a konvertálás idő, majd a keletkező formátumot bedolgozni egy MySQL-be… De ehhez már nem értek. :-)

Egyébként érdekes, hogy egy programozással foglalkozó könyvben az író szerint az xml jobban olvashatóbb (mármint szemmel), mint a json. Szerintem meg pont fordítva van :D

Nekem is az XML olvasható jobban. De valószínűleg megszokás kérdése. Túl sok időt töltök SOAP hívások környékén.

Bár mondjuk lehet attól is függ, hogy hogyan van formázva. Ha szép tagolt, akkor lehet mindkettő jó.

Az IBM Cast Iron konkretan XML+XSLT-re epit teljesen. Ott kellett szepeket varazsolni, mivel mas -mukodo- programozhatosaga alig van. De amugy a termek annyira bugos, hogy muszaj is XSLT-t hasznalni, mert amugy nem az tortenik amire szamitasz.