Az itt jelenlévő webes és nem webes fejlesztők használták/használják az XSLT-t? @esojaro
Láthatólag az anno hozzá fűzött nagy reményeket nem váltotta be és csak kevesen használják. Engem a maga abszurd módján szórakoztat valamiért. :-) Nekem a FileMaker + SOAP hívások feldolgozásánál szinte elkerülhetetlen.
Már magában az XML valószínűleg túl bonyolult/precíz a hétköznapi felhasználásra. Túllőttek vele a célon.
Most azért van webfejlesztő oldalon szenvedés, hogy az SAP 50 MB-os XML-eket ad ki magából bizonyos lekérdezésekre és a PHP fejlesztő meg nem akar közvetlen az XML-lel szenvedni, tehát konvertál, a konvertálás idő, majd a keletkező formátumot bedolgozni egy MySQL-be… De ehhez már nem értek. :-)
Egyébként érdekes, hogy egy programozással foglalkozó könyvben az író szerint az xml jobban olvashatóbb (mármint szemmel), mint a json. Szerintem meg pont fordítva van :D
Az IBM Cast Iron konkretan XML+XSLT-re epit teljesen. Ott kellett szepeket varazsolni, mivel mas -mukodo- programozhatosaga alig van. De amugy a termek annyira bugos, hogy muszaj is XSLT-t hasznalni, mert amugy nem az tortenik amire szamitasz.