Zoom (ahol nem működik a nézet nagyítás/kicsinyítés billentyűkombináció)

A mailben hogyan tudom megnövelni a betűméretet, anélkül, hogy a valódi méretbeállítást módosítanám. Egyre rosszabb a szemem, és ez a 12-es betűméret 24"-on már aprócska. Olvasáskor működik Opt+Shift+3 kombi, ami segít az olvasásban, viszont íráskor ez hatástalan.

Próbáltam a TinkerTool-t, de az levélben használt betűméretet állítja át, ami a fogadó félnél meglepően nagy betűket eredményez, tehát nem jó.

Mi a megoldás?

ha a beállításokban átállítod maga az oprendszer méretezését nem lenne jobb? akkor minden nagyobb lenne.

Ez lehet, hogy bunkon fog hatni, de uj szemuveg? Ha nem birod az asztali monitorokra valo felbontast (~108 normal/~216 retina DPI), amit egyebkent ugyonugy hoz a 27"-es iMac vagy a a Pro Display XDR is (tehat a kijelzon megjeleno objektumok merete alapvetoen ugyonazon logikai meret mellett, ugyonakkora teruletet fog elfoglalni), akkor lehet, hogy inkabb le kellene mondanod a felbontasrol. Szerencsere nagy felbontasu kijelzod van, aminel ha nagyobbra huzod az objektumok meretet a (system preferences/display-en belul), akkor is szep iraskeppel fogsz talalkozni.

1 Like

Köszönöm a tippeket/megoldásokat!
Valóban kellene egy új szemüveg, 2-3 éve nem voltam optikában. Viszont addig is kipróbáltam a méretezést. Egy fHD monitorom van (Dell P2419H), és a méretezésnél 1600x900-at ajánlotta fel. Valóban nagyobb lett minden, de homályosabb is. Esetleg egy monitorcsere megoldaná?

A 24"-bol azt hittem, hogy iMac 24"-ed van. Elszomoritalak, ha 24"-en, Full HD-t hasznalsz, akkor ott technikailag mar minden nagyobb, mint azt eredetileg terveztek, kb 16%-val. 1920x1080-hoz, ~109 korili DPI-vel, a 20.5"-os monitor illik.

Ha felugrassz, 27"-re, de nem az oda valo 2560x1440-es felbontasu monitort (~109 DPI), hanem 1920x1080-ast veszel, akkor ott meg tudod tartani a mostani monitorod felbontasat, viszont minden nagyobb lesz kb 12% -val. Pl. ilyen monitor ez is, ami az iPon-ban kaphato. (ez nem ajanlas, mert beallitottam a felteleket (27", 1920x1080) es fogtam a legcsobbat a listaban.)

1 Like

Köszi!
Azon filóztam, ha maradok 24-27"-nál, és felmegyek 4k-ra, akkor a dpi elég nagy lesz, de mi lesz ha a méretezéssel lecsökkentem 1920-ra? Élesek maradnak a körvonalak (betűk)?

Ha most 24” kijelződ van, ami fullHD felbontású, akkor egy 24” 4K kijelzőn 2x nagyítással ugyan akkora lesz minden, csak kevésbé pixeles. 27/30/32” 4K kijelzőn 2x nagyítással nagyobb lesz minden és éles is.

1 Like

27" 4k, vagy “sima”.

Milyen geped van egyebkent? Attol fugg, hogy van-e ertelme a 4k-nak.

Egy 2012-es mini-n fut a 10.15.7 Catalina. Lehet a következő gép egy 27" iMac kéne legyen.
Na majd jövőhiten megyek optikushoz. Az olcsóbbnak tűnik pedig azt sem szoktam megúszni 100k alatt .:sunglasses:

2 Likes

A 2012-es Mini Intel GPU-ja, szerintem nem lesz eleg eros ahhoz, hogy a retina skalazast, 4k monitoron, megfelelo sebesseggel elvigye (de ez csak a szemelyes, szubjektiv velemenyem).

Ha nem retina 27"-es iMacet nezel, akkor annak ~109 DPI korul van a felbontasa, tehat ugyan nagyobb lesz a kijelzod fizikai terulete, de ezen felul, minden kb 16%-val kisebb lesz rajta. Ha viszont, retina 27"-es iMacet nezel, akkor azon be tudod majd allitani a megfelelo skalazast es megfeleloen eles lesz a karakterek rajzolata.

1 Like

Hát eddig is volt egy lista, hogy miért kellene lecserélni, most lett még 1 strigula. Ráadásul a monitor cserével már egy vagyon :frowning:

Szerintem nemsokara jon az M2 a mostani kifuto miniket biztosan akciozni fogjak. Ausztriaban, nemetorszagban a mediamarkt mar hetek ota bombaz az M1-es macbook air-ekel, pro-kal.

Megerositem! Ez valoban igy van.

Legyen igazad! Talán nálunk is lesznek akciók.

1 hete az alap MBA már 969 euro volt a mediamarkban.

This topic was automatically closed 60 days after the last reply. New replies are no longer allowed.