11.0 Big Sur

A követelmények közt szerepel, hogy iMac 2014 vagy újabb…

Bár a 2013-as gép majdnem ugyanaz, csak épp gyorsabb:

https://everymac.com/systems/apple/imac/imac-aluminum-tapered-edge-faq/differences-between-imac-aluminum-late-2013-mid-2014-models.html

1 kedvelés

Azért is fura, hogy a MacBook Air, 2013 and later és a MacBook Pro, late 2013 and later maradt…

Az Intel az egyik spectre/meltdown hibara adott ki microcode updatet azokra a processzoraira, amelyek nala eppen akkor meg supported statuszuak voltak. Az osszes olyan megmaradt Apple gep processzora beleesik abba a csoportba, amelyekre kijkott ez a microcode update. Mas kozoset nem talaltunk a bennmaradt es a kiesett processzorokban, mert most teljesen eltero mikroarhitekturak is megmaradtak.

Még pont kompatibilis vele a gépem. Mindegy, ezt már max ARMon nézem meg…

Felrakva a betakat, nekem vizualisan nagyon bejon a 11.0. Alig varom, hogy veglegesen is ezt lehessen hasznalni.

1 kedvelés

En csak videon neztem, de nekem is bejovos - mondjuk annak is orulnek ha stabilabb is lenne kicsit az os

Halistennek nekem nincsenek stabilitasi problemaim.

Pontosítok, nsurlsessiond pörgeti a CPU-t, accountd is pörgeti, több TB írás az ssd-re - Ezek zavarnak a legjobban - de igaz, hogy nem mindig jelentkezik, csak nehéz kiszúrni, mert csak abból veszem észre, hogy jobban merül mint szokott, vagy hogy felpörög a venti.

Az nsurlsessiond az kb barmi lehet. Ugyanis minden ki lett szervezve oda, ami http kommunikacio. Raadasul 3rd party fejlesztok cuccai is ott jelenik meg ha az URLSession-t hasznaljak. Szoval azert akar barmelyik szoftvered is felelos lehet. Az accountsd a rendszer accountokat synceli, az furcsa, ha az folyton fut, mert akkor valami folyton megvaltoztatja valamelyik accountodat (par eve pl az ms outlook okozott ilyet)

1 kedvelés

Igen, elég sokat googliztam ezzekről, alapvetően nem mindig jelentkező probléma, ahol lehet igyekszek gyári megoldást használni pont ezek miatt. A photos sync. szokott még megőrülni - de ezek szerencsére csak időszakos problémák, álltalába kilövöm a process-t és megoldja.

Bocs az Off tipic-ért :)

Big Sur-ra visszatérve, szerintem nagyon jól eltalált UI változás!

Nekem olyan erzesem van, ahogy nezegetem ezeket a screenshot-okat, mintha visszafejlodnenk.
Egyre “ovodasabb” az egesz UI :-)

Az aksi ikon a system prefben tisztara mint valami gyerek OS. A tobbi resze oke se az az ikon remesen ovodas.

Szerintem a dockon az ikonok egytől egyig rondábbak lettek mint most. Nézd meg pl Finder, Messages, Mail…

a finder ujra kezd emlékeztetni az eredetire, a többi meg a szokásos folyamaton megy át szerintem. El felejtik a szögletes ikonokat.