68k és PPC hardverek a XXI. században

Sziasztok! Egyik kollégám most mondta, hogy van nála egy működésképtelennek tűnő 5300/100-as powerbook. Lehet megpróbálnám feltámasztani, azonban meg is venném tőle. Az árát illetően volna kérdésem, hogy manapság mit ér apple fronton ilyen régi hardver?

ha működésképtelen akkor 0-2000. nem egyszerű javítani, alkatrészeket szerezni

nekem is van egy ilyen. azt csináltam vele, hogy a cf kártya helyre tettem egy 64megás flash kártyát, erre tettem a mac os-t, meg az alkalmazásokat. így jelentősen gyorsabb lett, mint a vinyóval :)

2 Likes

Ebay-en láttam, hogy nincs hozzá sok alkatrész. Vannak 2,5" IDE SSD-im, de nagyobbak, mint amik akkoriban voltak. Viszont valószínű, hogy sokkal gyorsabb lesz, mint vinyóval lenne. Persze, előtte majd meg kell nézni, javítható-e…

Két üveg sőr :)

Ez tényleg ilyen ritka gép (volt)?
http://hardverapro.hu/apro/os_macintosh_tenyleg_gyujtoi_egyedi_extraval/

Ebayen van egy deszka. Persze nem is adja a magyar dragan meg tenyleg nem tunnik tul gyakorinak, de ezekert a gepekert penzt mar nem adnek ha gyujteni akarod max csokit vagy sort addj erte ;). Persze itt meg az se tuti hogy mukodik.

nekem van itthon néhány. egy-két ezerért vihetitek, huszert négyet-ötöt adok :)

Na majd egyeztetünk és megyek Tolnába. :)
Ami régi macintosh gépeim vannak, mind csak párezerért lettek. Kivétel a g4 powermac és a g5 powermac. Ilyen matekkal mennyit ér billentyű+egérrel a 64MB-os(!) Quadra 950-em? 50ezret? :D Mert az LC-nek az új ára is olcsó volt anno - ergo tömegtermék lehetett.
De lehet ezt már valami retro 68k topic-ba kéne írni…

Talán a PPC-kártya, ami megdobhatja az árát, de nem ennyire.

hát, én gyakorlatilag takarítom ki a padlást. nem merem kiszámolni, mennyit bukok a mutatványon azzal, hogy rengeteg pénzért megvásároltam a régi mac-eket, most meg fillérekért/ingyen átadom. kidobni nincs szívem, pedig már tiszta lenne a padlás.

Szerintem kevesebbért már nem szabad eladni, mint amennyit belefektettél. Elvileg, minél öregebb egy gép és még működik, annál többet ér. A 68k-s és ppc-s gépek azért inkább közelebb vannak a 10ezerhez, mint a 0-hoz. Jól gondolom?
Fel kell tenni ebay-re. Ott hozzánk képest minden drága…

hidd el, nem fog zavarni, ha többet adsz érte rongyos tízezreseből :)

Tegnap–tegnapelőtt telepítettem egy iMac G5 iSight 20-asra Adobe CS4-et, satöbbit (pl. FreeHandet!) – meglepően fürgének tűnt! :slight_smile:
(Hogy mennyi szívás volt vele, azt hagyjuk.)

Én mostanában PowerMac G5-re vadászok. :slightly_smiling_face:

Nekem van egy linzben :slight_smile: ha erdekel.

1 Like

Írtam privátot

1 Like

Dual 2ghz és 2,3ghz van, a quad-okat én is figyelgetem…
Meg mostanában fogom elővenni az old world mac-eket: IIsi, quadra950, lc475, stb

Van egy beige G3-asom, nem kell? (Nincs benne vinyó, de CD-ről bebootol.)

(A B&W G3-at megtartom.)

Ehhez beszeltuk, hogy van nalam 100/100-as mukodo, PATA HDD, ha minden igaz.

Igen, néhány éve… :slight_smile: