Airdrop, a halálgyár

Kedveseim, nem tudom, ki hogy van vele, de az Airdrop nekem egy hulladék. Az asztali gép, a telefon és az iPad között kéen képeket tudni mozgatni.

  1. bluetooth, ami tetű lassú.
  2. még egyszer mondom, tetű lassú
  3. hiába van mindennél bekapcsolva a bluetooth, hol látja egymást, hol nem.
  4. Ha látja, és mondjuk azt mondom, oké, küldjed szépen el az asztaliról az iPad-re, percek telnek el, mire egyáltalán elkezdi, és semmi elfogadás gomb, vagy valami, hanem egyszer csak, mikor már lemondtam róla, kezdi küldeni.

A kérdés. A feladat, hogy saját harverek között tudjak képeket mozgatni. A dropbox és egyéb felhő dolog működése is elég bizonytalan. És bonyolult tud lenni, és az se mindig érzékeli, hogy a folderbe bedobtam valamit.

Van ötlet, app, akármi, hogy ezt hogy lehet hatékonyan, biztonsággal és főleg egyszerűen és gyorsan csinálni?

elvileg lehet venni iOS-es pendrivot ha jól tudom.

Szerintem nem konkrétan az Airdroppal van a gond, hanem az Airdrop mögött álló azt hiszem netatalk programmal. Legalábbis hasonló a tapasztalatom wifis nyomtatóval iOS-en, hogy van amikor 3-4 szeri keresésre találja meg a nyomtatót és van hogy rögtön. Változó…

Nekem van ilyenem, igaz, hogy még iPhone4-hez. Le van lassítva a másolás kegyetlenül, hogy ne lehessen használni igaz pendriveként. Valószínű az Apple lassította le, hogy ne csináljanak ilyen kiegészítőket.

azóta hátha van már változás.

amúgy nekem egy samsung laser nyomtatóm van soha nem volt gond ha wifivel csatalkoztam volna hozzá.

OSx-en nekem sem volt eddig gondom csak iOS-en. Vagyis OSx-nél egyszer volt, hogy újra kellett indítani a nyomtatót, mert nem látta… De csak egyszer :)

jah igen iOS-en még soha nem tudtam wifin nyomtatni :D

Szuper, akkor ha a nyomtatót átbeszéltük, akkor esetleg kanyarodjunk a kép áttöltés felé :) Nincs kerülőút, app, vagy mi?

Nemrég én is hasonló gondokkal küzdöttem. A dropbox nem jött be, mert az összes képet fel akarta tölteni nem pedig csak azt, amit kiválasztok. És ráadásul sehogy sem tudtam rávenni a telefont, hogy egy pár képet dobjon be a dropboxba. Ott van ugyebár a Google Photos, ami szintén automatikusan akar működni. Az Apple Photos szintén automatikusan akar működni. Egyedül a Flickr alkalmazását nem néztem meg akkoriban.

Nem ismerem az iOS-t, de arra nincs valamilyen ftp szerver program? Android-ra van. Igaz, a gépen el kell indítani egy ftp kliens programot, de ha több fájlt akarok mozgatni, fényévekkel gyosrabb, mint BT-on küldözgetni. Igaz, nekem az is stabilnak tűnik.

nincs :), de gyárilag lehet wifin szinkronizálni.

Ezt, mármint a szinkronizálást gondoltam kikerülni.

Egyik, hogy mondd, mi ez a wifin szinkronizálás, hol, hogy állítom be, hogyan működik, tel, pad, gép között. Másik, hogy arra (is) keresek megoldást, amikor egy-egy képfile-t adnék át egyik eszközről a másikra.

géped feldugod és akkor itunesban kilehet pipálni hogy wifi szinkornizálás. onnan tol látod az eszközt itunesban mintha kábelen lenne.

Aha, ja. És ehhez tehát kell egy folder, amibe bedobálom, amit a gépről akarok az ipad-re, aztán be kell kapcsolni az elefántot aka itunes, aztán ott ha végre felfedezi azt, hogy van ipad, szinkronizálni, és akkor, ha közben nem történik semmi rendkívüli, akkor megjelenik a kép az ipadon egy folderben. Kurvajó.

Nem. Ez azért lássuk be, nem egy szofisztikált megoldás. Ehhez 2015-ben nem kéne semmi más, mint egyetlen nem túl nagy és fárasztó app, aminél beállítom, hogy drágaságom, itt egy folder, dugd fel magadnak, aztán mondjuk ha érzed, hogy oda betettem valamit, told át oda, ahova kell. vagy ez túl magas elvárás?

solar leírása szerint csak egyszer kell kábelezni, amíg megadod neki a wifi szinkronizálást.

nem beszéltem a kábelezésről. nem is értelek.

Most, hogy így mondod, én sem értem magam. Hiába, itt is nagy a hőség.

Igazából nem értem a problémádat wifiszinkron teljesne jól müködik ios-os x között.az itunes emg alapban megy nekem mindig.

Túlcizelláltam volna? Az itunes wifi szinkron nem automata. Nem drag and drop. Hanem bedobod, elindítod, kézzel szinkronizálsz. Nekem nem megy az itunes, csak ha nagyon muszáj.

Az Apple Photos automatikus. De hogy mikor végzi el a szinkronizálást és mennyi idő alatt, az már jó kérdés. Volt, hogy nekem nem szinkronizálta le a képeket 1-2 órán át.