Szép is lenne, ha nem lenne az. (A “valaha volt leggyorsabb”-jelmondat is elég régi, néhány évente elsütik.)
Ha már ezer magos gpu: néztem stressz-teszt videót, ua-t a konfigot 14 és 16 colos gépen, és hát a 16-osnak sokkal jobb a hűtése, tehát ha valaki kergetni akarja rendesen, hosszabb ideig, esetleg kinn a szabadban, és szereti a csönd nevű fejlesztést – na és persze a pénz nem akadály –, akkor szvsz mindenképp érdemes elgondolkodni a 16-oson.
Megfejtettuk a notch titkat
Ha SwitchResX-ben beallitassz egy 16:10-es felbontast, akkor visszater a normal magassagu menubar es eltunik a notch totalisan. Tehat ilyenkor csak az “egesz” meretu kijelzot hasznalja.
És kijött az M1s M2 néven…
bizony már hirdetem is a 16" MBP-t 
Én képzelődöm, vagy az iOS 16 meg a Ventura leírása kb copy-paste?
Értem én, hogy iPaden sosem lesz mac os, de azért mérget már nem vennék rá…
Az új Air 600ért nem lesz szerintem sikertermék (legalábbis MO-n). Mondjuk durva, hogy ez lett a belépőszint. Pár éve ez az ár még 15" MBP-t ért.
iPaden úgy nem lesz macOS, hogy kiadják rá is, hanem az ipadOS lesz szerintem addig tuningolva míg hasonló nem lesz.
Néhány éve nem 400 huf környékén volt az euro…
És fordítva is. Legalábbis az az érzésem, hogy nem csak “dizájnilag”, hanem funkcionálisan is “iOSítik” a macOS-t, és fordítva. Egyébként nekem nincs ezzel gondom. Nemcsak a felhasználóknak lesz könnyebb, hogy szinte elég lesz egy rendszert kezelését ismerni, és már ismerős a másik rendszerben is. Nem is emlékszem, hogy mikor, talán az iOS7-nél volt pletyka arról, hogy egyesíteni szeretnék a tablet és mac felületét, hogy egyformán nézzen ki és egyformán használható legyen. Akkoriban teljesen különbözőek voltak a rendszerek, elképzelhetetlen lett volna összeolvasztani őket úgy, hogy megmaradjon a könnyű kezelhetőség mindkét rendszeren. Szóval az, hogy közelítik egymáshoz, szerintem teljesen logikus és jó döntés. Persze nyilván megmaradnak a platform specifikus dolgok (egér-billentyű vs érintőképernyő vs korona, stb.), de miért ne próbálhatnának meg kialakítani olyan felületet, amelyet minden rendszeren ugyanúgy néz ki, mégis egyértelmű a kezelése bármilyen vezérlővel.
Viszont őszintén nekem egy dolog hiányzik az iPadből már kezdetek óta: a felhasználó váltás. Ezt már valamilyen szinten megoldották tvOS-en, akkor miért nem oldják meg iPaden is? Már csak azért is, mert az iPad az a termék, amelyet akár az egész család használhat felváltva, és jó lenne, ha személyenként testreszabható lenne mindamellett, hogy különböző alkalmazásokba különböző felhasználó fiókkal lehetne bejelentkezni.
haat ezek az arak nem csak forintban durvak, euroban is 1500tol indul az ‘uj’ air, a regi meg 1200, azert ez a lepes amit most huztak az elmult evek applejet idezi ismet sajnos -szerintem- az M éra kezdesehez kepest ez most nem annyira cool. Adjak a regi gepet dragabban (kb fel eve akciosan mar alig 800€-t lehetett M1 Airt venni) es az aktualis gep meg majdnem masfelszer annyi lett mint egyebkent ennek a kategorianak a megszokott ara. Ertsd most akkor megsem az M2 Air az aktualis, mert eddgi azert az volt, hogy procit teszunk bele ujat, meg egy ket ujdonseg meg megy bele (pl ugye a jobb kijelzo) a design valtasert meg aze nem szokas plusz penzt kerni. Szoval akkor most mi is a min 300€ (25%) felar??? marketing az egesz, bovitettek, szethuztak a termekpalettat, last iPhone/iPad vonal az evek soran. Most hogy mar ok jatszanak a procival ezt konnyen megtehetik a gepek teren is.
Értem amit írsz és valamilyen oldalról meg is értem, de a realitás szerintem az, hogy profit orientált vállalat esetén butaság lenne nem a lehető legmagasabb áron értékesíteni a terméket. Ha megveszik ennyiért is (és tudjuk, hogy úgy is megfogják) akkor ez volt a ő szemszögükből a helyes döntés.
Es biztosan figyelik a konkurenciát is. Intel ilyen teljesítményt még drágábban adja, miért adnák 1000 euroért azt amit egy lenovo 2000 árul?
Most csak a 8 magos GPU-s cucc van, nincs a 7 magos, annak volt 1000 USD az ara. Visszaneztem az everyMacen, az Air ara altalaban 1200 usd korul indul, ha adtak valamit 1000 usd-ert, abban vagy i3-as proci volt, vagy 128 gigas ssd.
persze ez jogos, annyiert adjak amennyiert megveszik, illetve inkabb anyiert veszik meg amennyiert adjak. A lepes volt kisse fura, ez az uj air ez nem a regit valtotta ahogy eddig.
MIndegy ev vegere ez is jo arasitva lesz majd akkor boven megeri majd akinek ilyenre van szuksege.
Most nezegetve az arakat es a teljesitmenyeket, az uj macbook air a 14 mbp szintjen lehet. Es valamivel olcsobb is. Kevesebb port de ujabb soc, ugyan az a teljesitmeny. Nem adhatja 1200 mert akkor kivegzi a 14” mbp-t.
Én most nem egészen értem a termék palettát. Van a 13-as Air, ebből is a drágábbik M2-es verzió (8CPU, 10GPU, 8GB memória, 512 SSD) ugyanúgy 750-be kerül, mint a 13-as MBP.
Persze a két gép között bőven van különbség, általában az MBP javára egy fontos kivétellel: magsafe. Ezt miért hagyták ki belőle? Ez az egy ok, amiért nem szívesen venném a 13-as MBP-t.
De egyébként van értelme a 750 ezres MBA-nak?
Az mba passziv es fejletebb a soc. Valoszinuleg kevesebb mag ugyan azt a teljesitmenyt fogja hozni. Tobb ramot kezel, gpu-ban is!. Nagyobb lesz az egyszallas teljesitmenye.
En is mba-t veszem inkabb.
azert ennek az analogianak fuss neki megegyszer
ha ugyan azt a teljesitmenyt hozza az m2Air mint a 14 mbp, akkor ez kisse necces igy is ugy is, vagy az van hogy az M2 tenyleg jobb/ugyanaz mint az m1pro, mint ahogy irtad, vagy az hogy akkor a MBP M1 proval mar meg sem eri (irtam fentebb, ugy ;jatszanak’ a procikkal ahogy ok akarnak ezt te is nagyon jol tudod, nem hinnem hogy igy masodik korben az alap procijukkal ki is lonnek az elso koros felso kategoris csippjuket)
nem hulyek ezek ott cupertinoban, jol megkavartak a termekpallettat, abban azert egesz biztosak lehetunk, hogy egy MBA-t nem fognak felhuzni egy MBP szinjere (plane nem a tenyleg pro 14-16 szintre), ahogy irtd magukat lonek t.kon.
Az megint egy masik kerdes, mint ahogy mar mondtam is neked meg le is irtam a ezek kozul a gepek kozul hetkoznapi felhasznalasra (ertsd, nem 4-8K video vagas 7/24-ben es nem Adobavel szenvedes trillio gigas projekttel fotoboltban) tokeletesen megfelel barmelyik, az hogy egy 4k csaladi nyaralas videojat mindosszesen +1 cubalibre elfogyasztasank idejevel hosszabbitja meg az olcsobbik gep szerintem teljes mertekben el is donti a kerdest atlagfelhasznalonak 
Szerintem az mba jó választás lehet nagyon sok embernek (otthoni felhasználásra bőven elegendő, de szerintem sok fejlesztőnek is elég lehet) ugyan akkor az biztos, hogy a passzív hűtés miatt biztosan nem lesz azonos a teljesítmény, mert hamarabb fog throttling-olni, mint ahol van venti.
Szerintem egyre jobb gép az mbp, de ahogy ti is írjátok arra biztosan figyelni fognak, hogy a 14" mbp-t ne nyírja ki.