apple pay gyereknek

Skacok!
Fiam 14 éves lett, kapott egy junior bankkártyát, innentől ide kapja majd a zsebpénzét.
Az apple fiókja az én családi fiókomhoz van rendelve.
A problémám az, hogy nem engedi a rendszer az apple pay-t, mert “ehhez a fiókhoz nem engedélyezett”.
próbáltam rákeresni az applepay mindenféle leírásában, hogy ez miért lehet, miért van tiltva, hogy lehet feloldani de nem találtam megoldást.
Van valami tippetek, miképpen lehetne ezt orvosolni?
köszi

Nem lehet, hogy gyermekként van regisztrálva és amiatt nem engedi?

nyilván gyerekként van regisztrálva, de elmúlt 14. 13 fölött meg váltás van az apple fizetési rendszerében

Nekem is ugyanez volt anno a gondom… 1001 féle variáció után sem sikerült hozzáadni a kártyáját. Tudom ez nem segít az ügyeden… Én akkor feladtam, 1-2 óra szenvedés után nem kívántam több időt fordítani erre.

én kértem telefonos segítséget a support-tól, elvileg holnap hívnak
ha megokosodom, közzéteszem

na, felhívott a support
nagyon apró betűs résszben el van rejtve, hogy apple pay-hez 16 év az alsó korhatár…

2 Likes

Sejtettem valami ilyesmit… Akkor így már érthető is, hogy miért pont 16 éves életkortól lehet zökkenőmentesebben eltávolítani gyermeket a családi csoportból.

köszi, h bejártad az utat helyettem, épp ezzel készültem szenvedni a nagylánynak

Koszi, hasonlo cipo. A 17 evesnek sikerult a 14-nek meg se probalom. ;)

Ah, de gonosz a support. A weboldaluk annyit ir csak, hogy 13 ev a minimalis korhatar, de lehetnek ettol elteresek. Viszont sehol nincs semmi link arra, hogy merre es milyen iranyba vannak elteresek. Te kaptal esetleg listat?

nem, lista nem volt, telefonon beszéltünk és ott mondta, hogy el van dugva jó mélyen, nagyon apró betűkkel
nem firtattam, elhittem

Én ezt egyszerűbben oldottam meg, egy évvel ezelőtt Revolutnál rendeletem magamnak egy spare káértyát, marad minden az én nevemen és azt adtam a gyereknek, simán működik a telójával, olyannyira, hogy a Revolutnak is megtetszett az ötlet, és idén kidobta a Revolut Juniort :)

2 Likes

ez jó ötlet…

Jön vagy jött egy kötelező törvényi előírás, hogy minden internetes vásárlást kötelező lesz sms-del vagy hasonlóan jóváhagyatni.
Családi megosztásban lévő unokahúgom akart venni egy zeneszámot, azt én mint családfő jóváhagytam, majd neki dobta fel, hogy adja meg a kártyához tartozó biztonsági kódot. Mivel sajnos nem vagyunk egy városban, így egy gyereknek ezt nyílván nem fogom megadni, szóval innentől kezdve lőttek az alkalmazáson belüli (családi) vásárlásnak? Vagy csak itthon lesz ezzel probléma?

a “3-D Secrure” kodra gondolsz mint biztonsagi kod? Azt nyugodtan megadhatod, mert az mindig valtozik. Az hivatott biztositani, hogy tenyleg az az ember vegzi a vasarlast, aki le van adva a banknak mint jovahagyo szemely.

Valami TwT, így írta kódot kért, bár lehet csak úgy random írta vagy elírta, nem láttam a képernyőt vagy screenshotot… Egyébként én szerintem a CCV vagy hogy hívják kódot kérhette, ami a kártya hátulján van, mert a képernyőn neki a kártyám utolsó négy számjegye jelent meg.

Nem az lesz, mint pl. OTP-nél az ún. “telekód”? Beállíthatod, elárulhatod.

Nem tudom. Azt tudom, hogy kötelező lesz minden internetes vásárlásnál ellenőrző kódot használni. Az Erste sokszor elébe megy ezeknek a kötelező dolgoknak és amint lehet bevezeti ezeket. Lehet ez is ilyen. Ugyanakkor szerintem tök mindegy, hogy milyen kód, ezt nem a gyereknek kellett volna feldobnia.

Meg mindig nem tudjuk milyen kod keresere jelent meg nalad barmilyen ablak. Addig kar spekulalni, hogy mi tortenhetett es minek kellett volna tortennie.

Az a lenyeg, hogy ha bankkartyaval tortenik, az EU-ban vasarlas, akkor mindenkeppen szukseges egy masodik faktoros megerosites. Pl. ha sima webshopban tortenik vasarlas, akkor nyilvan egy webviewban jelenik meg benne a felulet. A kod bekero webview nem tud masnal megjelenni, mint aki kezdemenyezi a vasarlast (hiszen nala van barmilyen folyamat eppen valahol a kozepen). Viszont van lehetoseg nem csak 1-1 tranzakciora authorizalni a kartyat, hanem tobbre is.

De miért ne dobhatná fel nekem? Eleve feldobja azt, hogy engedélyezem-e a vásárlást a gyereknek. És ha rányomok, hogy igen, akkor miért ne jöhetne ugyanúgy hozzám jóváhagyásra a tranzakció (ami szerintem logikus is).