Apple TV Plex, Infuse

Tags: #<Tag:0x00007f8a20ad3048> #<Tag:0x00007f8a20ad2ee0> #<Tag:0x00007f8a20ad2be8>

Az új Apple TV legizgalmasabb újdonsága nyilván az App Store, és az, hogy esetleg külső appok segítségével végre hálózatról is le lehet játszani médiafájlokat, amik nem feltétlenül .mp4 formátumúak. Mind a Plex (htt://plex.tv) mind az Infuse (http://firecore.com/infuse) rajta van a témán, a Plexet állítólag eddig kétszer utasította vissza az Apple, a Firecore csak annyit kommunikál, hogy dolgoznak.

Ha bármelyikük sikerrel jár, megveszem az új Apple TV-t.

Ne rohanjal. Ez a plex brigad kezd egyre bohocabbnak tunni. Azt irtak az original plex app is a day one app. Kozben sehol semmi. Kitoltak valami 3rd party appot.

Nem beszelve arrol, hogy a szerverhez szeritem paks 2 teljesitmenye is keves.
Tegnap is et aktivaltam a synora de az aztan 2 orai neten kutakodas utan le is allitottam hirtelen, amikor is semmi eppeszu magyarazatot es/vagy megoldast nem talatam arra, hogy miert porgeti egy ures media szerver 120%n a procit. Egy video thumnail generator opciorol hadobalnak az oldalukon a supportba. De kerdem en, ha nem allitottambe meg semmilyen contentet akkor mit general?? Es leginkabb ha azt az opciot valasztom, hogy csak utemezetten, uj content hozzaadasakor generaljon akkor a szuz rendszer miert vagja csapagyasra a vinyot meg a ventilatort egynem tul regi nasban???
Szoval szep emg letisztult mint ahogy mar megbeszeltuk de egyszanalmasan rohej az egesz.

Raadaskent tegnapra megyortek az iOs 6 t apple tv2 re. Ami ennyi ev utan nem azert fontos, mert lett egy tethered jb egy osregi vashoz, hanem azert mert ezek szerint vannak meg akik gyurik a temat.
Ha megis sikerulne az atv3 t megtorni akkor a 4 megint sehol nem lesz mert a fent linkelt oldalon levo listaban megemlitett c64 kategoriaju jatekok miatt szerintem nem kimondottan eri meg az uj:))))

Gondolom a Kodi meg a python futtathatóság hiányában nem adja ki a programját. Egyébként még az is könnyen elképzelhető, hogy a VLC fog megjelenni egy aránylag elfogadható lejátszóval. Mindenesetre amint lesz pénzem (és tévém), azonnal megveszem :)

Hosszabb távon tuti jönnek majd ki komolyabb játékok. Szerintem le fogják szarni a gyártók azt, hogy élvezetesen lehessen játszani a távirányítóval és majd a kontrollerekkel lehet majd igazából játszani.
Mindenesetre várom, hogy mi lesz az eredmény mondjuk 1 év múlva: hogy fogják az emberek venni a készüléket és hogyan fogják támogatni komolyabb játékkal a gyártók.

1 Like

Kodit mar valaki portolja, ha minden igaz akkor apple fejlesztoive., xcoddal mar fel is lehet pakolni. Ha erdekel kuldok linket, nekem ez urhajotervezes:)))))

Igen kicsit olyan ez mint az ora projekt, hogy lassan indul be. Kiforja ez majd magat valoszinu, de ha mar akkor kezdtek volna a ikor mi errol elkezdtunk beszelni mara 100 dollaros kotegekkel csinalnak meg az uj campus alapjat :))))

Jöhet, bár még nincs Apple TV-m :D

Na, hogy legyenek konkretumok is, egy topik a mar elerheto SimPlex approl ami egy 3rd party Plex client. (Mashol alig talaltam valamit errol az approl)

Az oldalon lesz video is a mukodesrol, 3 dolcsiert nem rossz, bar ahogy olvasom a bajokat, megjegyzeseket azert tobbet varnek egy 180 dollaros media centertol. Gondolom ezek java resze hamarosan javitva lesz (remeljuk)

Idioty: ment pm

Itt a hivatalos bejelentes:

Plex az aTVn, ingyenes app

A Kodi haza tajan is mozgolodas van:

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=238524&page=3

1 Like

Akkor mar csak a dollar /euro arfolyamot kellene rendbehozni :))))

Viccet felreteve, haladnaka sracok. Bar sajnos ha app storeba szeretnek rakni a kodit akkor az addonokrol le kell mondanunk. (Marmint ami nem teljesen szenteletu;)

látom: “Plex devs are just posers” :D

Egyébként a legnagyobb baj, hogy az Add-On-ok nem fognak működni a hivatalos verzióban és szerintem a Kodi előnye az add-onok százai. Szerintem nem lenne egy olyan megoldás sem rossz, hogy lenne egy add-on kiszolgáló a gépen (vagy valahol külső szerveren, ahol felhasználónként lehetnének az add-onok) és hálózaton keresztül történne a kommunikáció, stb.
Persze egy ilyet nem kis munka megoldani de legalább akkor minden funkciója elérhető maradhatna.

1 Like

Forumozok szerint a SimPlex nem csak olcsobb de gyenlore gyorsabb is a gyari Plex-nel, ami ingyeneskent lett beharangozva de inapp purchase van (nem emelekszem miert tegnap csak gyors beleporgettem az tv app storeba)
Negativum lehet meg, hogy sem iso-t sem video.ts -t nem tamogat ellentetben ugye a nem pozer xbmc-vel ami. Tenyleg gozerovel dolgoznak.

Hopp.

http://firecore.com/blog/13548

Megvan, hogy mi lesz a karacsonyfa alatt… :)

Karacsonyfa ala mar Infuse-val rakhatod be ;)

(kicsit meg bugos, meg igazabol semmi extra, csak ahogy az atvnek alapbol mukodnie kellene ;p)

Van már egy csomo médialejátszó app apple tv-re, van olyna aki napi szinte hazsnálja és mükdik is?
a követelmény:
-tudjon lejátszani NAS-ról
-ne kelljen átkodolni a videot

Infuse

1 Like

Igen olvastam róla, tapasztalatod is van vele?

Ezt használom. Nem nasunk van, hanem egy airport extreme-re kotott merevlemez, oda szedjuk le a cuccokat, amiket siman lejatszik az AppleTV.

1 Like

nálam is infuse (pro) fut. bőven megérte azt a pár ojrót.
nasról is, airportról, másik mac szerverről simán szedi az anyagot

2 Likes

Ez jó hír, mostmár csak azt nem tudom, hoyg mikor lesz uj apple tv :)

minek neked új? a mostanival mi bajod?
(lefogadom, hogy tudom)