Apple TV Plex, Infuse

Az új Apple TV legizgalmasabb újdonsága nyilván az App Store, és az, hogy esetleg külső appok segítségével végre hálózatról is le lehet játszani médiafájlokat, amik nem feltétlenül .mp4 formátumúak. Mind a Plex (htt://plex.tv) mind az Infuse (http://firecore.com/infuse) rajta van a témán, a Plexet állítólag eddig kétszer utasította vissza az Apple, a Firecore csak annyit kommunikál, hogy dolgoznak.

Ha bármelyikük sikerrel jár, megveszem az új Apple TV-t.

Ne rohanjal. Ez a plex brigad kezd egyre bohocabbnak tunni. Azt irtak az original plex app is a day one app. Kozben sehol semmi. Kitoltak valami 3rd party appot.

Nem beszelve arrol, hogy a szerverhez szeritem paks 2 teljesitmenye is keves.
Tegnap is et aktivaltam a synora de az aztan 2 orai neten kutakodas utan le is allitottam hirtelen, amikor is semmi eppeszu magyarazatot es/vagy megoldast nem talatam arra, hogy miert porgeti egy ures media szerver 120%n a procit. Egy video thumnail generator opciorol hadobalnak az oldalukon a supportba. De kerdem en, ha nem allitottambe meg semmilyen contentet akkor mit general?? Es leginkabb ha azt az opciot valasztom, hogy csak utemezetten, uj content hozzaadasakor generaljon akkor a szuz rendszer miert vagja csapagyasra a vinyot meg a ventilatort egynem tul regi nasban???
Szoval szep emg letisztult mint ahogy mar megbeszeltuk de egyszanalmasan rohej az egesz.

Raadaskent tegnapra megyortek az iOs 6 t apple tv2 re. Ami ennyi ev utan nem azert fontos, mert lett egy tethered jb egy osregi vashoz, hanem azert mert ezek szerint vannak meg akik gyurik a temat.
Ha megis sikerulne az atv3 t megtorni akkor a 4 megint sehol nem lesz mert a fent linkelt oldalon levo listaban megemlitett c64 kategoriaju jatekok miatt szerintem nem kimondottan eri meg az uj:))))

Gondolom a Kodi meg a python futtathatóság hiányában nem adja ki a programját. Egyébként még az is könnyen elképzelhető, hogy a VLC fog megjelenni egy aránylag elfogadható lejátszóval. Mindenesetre amint lesz pénzem (és tévém), azonnal megveszem :)

Hosszabb távon tuti jönnek majd ki komolyabb játékok. Szerintem le fogják szarni a gyártók azt, hogy élvezetesen lehessen játszani a távirányítóval és majd a kontrollerekkel lehet majd igazából játszani.
Mindenesetre várom, hogy mi lesz az eredmény mondjuk 1 év múlva: hogy fogják az emberek venni a készüléket és hogyan fogják támogatni komolyabb játékkal a gyártók.

1 Like

Kodit mar valaki portolja, ha minden igaz akkor apple fejlesztoive., xcoddal mar fel is lehet pakolni. Ha erdekel kuldok linket, nekem ez urhajotervezes:)))))

Igen kicsit olyan ez mint az ora projekt, hogy lassan indul be. Kiforja ez majd magat valoszinu, de ha mar akkor kezdtek volna a ikor mi errol elkezdtunk beszelni mara 100 dollaros kotegekkel csinalnak meg az uj campus alapjat :))))

Jöhet, bár még nincs Apple TV-m :D

Na, hogy legyenek konkretumok is, egy topik a mar elerheto SimPlex approl ami egy 3rd party Plex client. (Mashol alig talaltam valamit errol az approl)

Az oldalon lesz video is a mukodesrol, 3 dolcsiert nem rossz, bar ahogy olvasom a bajokat, megjegyzeseket azert tobbet varnek egy 180 dollaros media centertol. Gondolom ezek java resze hamarosan javitva lesz (remeljuk)

Idioty: ment pm

Itt a hivatalos bejelentes:

Plex az aTVn, ingyenes app

A Kodi haza tajan is mozgolodas van:

http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=238524&page=3

1 Like

Akkor mar csak a dollar /euro arfolyamot kellene rendbehozni :))))

Viccet felreteve, haladnaka sracok. Bar sajnos ha app storeba szeretnek rakni a kodit akkor az addonokrol le kell mondanunk. (Marmint ami nem teljesen szenteletu;)

látom: “Plex devs are just posers” :D

Egyébként a legnagyobb baj, hogy az Add-On-ok nem fognak működni a hivatalos verzióban és szerintem a Kodi előnye az add-onok százai. Szerintem nem lenne egy olyan megoldás sem rossz, hogy lenne egy add-on kiszolgáló a gépen (vagy valahol külső szerveren, ahol felhasználónként lehetnének az add-onok) és hálózaton keresztül történne a kommunikáció, stb.
Persze egy ilyet nem kis munka megoldani de legalább akkor minden funkciója elérhető maradhatna.

1 Like

Forumozok szerint a SimPlex nem csak olcsobb de gyenlore gyorsabb is a gyari Plex-nel, ami ingyeneskent lett beharangozva de inapp purchase van (nem emelekszem miert tegnap csak gyors beleporgettem az tv app storeba)
Negativum lehet meg, hogy sem iso-t sem video.ts -t nem tamogat ellentetben ugye a nem pozer xbmc-vel ami. Tenyleg gozerovel dolgoznak.

Hopp.

http://firecore.com/blog/13548

Megvan, hogy mi lesz a karacsonyfa alatt… :)

Karacsonyfa ala mar Infuse-val rakhatod be ;)

(kicsit meg bugos, meg igazabol semmi extra, csak ahogy az atvnek alapbol mukodnie kellene ;p)

Van már egy csomo médialejátszó app apple tv-re, van olyna aki napi szinte hazsnálja és mükdik is?
a követelmény:
-tudjon lejátszani NAS-ról
-ne kelljen átkodolni a videot

Infuse

1 Like

Igen olvastam róla, tapasztalatod is van vele?

Ezt használom. Nem nasunk van, hanem egy airport extreme-re kotott merevlemez, oda szedjuk le a cuccokat, amiket siman lejatszik az AppleTV.

1 Like

nálam is infuse (pro) fut. bőven megérte azt a pár ojrót.
nasról is, airportról, másik mac szerverről simán szedi az anyagot

2 Likes

Ez jó hír, mostmár csak azt nem tudom, hoyg mikor lesz uj apple tv :)

minek neked új? a mostanival mi bajod?
(lefogadom, hogy tudom)