Apple Watch

Tessék, még kategóriát is csináltam neki. :)

Tegnap láttam egyet egészen közelről, és tényleg nem értem, hogy ezt ki veszi és miért. Pláne, hogy az akkuideje elég viccesnek tűnik, még nem túl izmos használat mellett is.

En arra vagyok kivancsi, hogy aki megveszi 11.000€-ert az arany valtozatot, az 2-3 ev mulva vesz egy ujat, mert nincs update, lassu, stb.?

Ez ugye költői kérdés volt?!

Amúgy nekem tetszik a koncepció. A legnagyobb problémám vele, hogy az alap verzióra sem futja.

Előbb egy ájfón kéne hozzá (de nem nekem). :)

aki 11e euroért veszi egy ilyen orát annak pont lényegtelen ha 3 év mulva venni kell egy ujat.

amikor aprilis 11. megnéztem az apple watchot (hannover) az apple storetol 200 métere volt egy omega üzlet (sok más svájci márkát is árultak) ahol a kiraktaban volt 370e euroért óra!
az üzletben 5 asztal volt és minden asztalnál ültek akik éppen uj órát néztek. (azért azt halkan megjegyezm 5e euro alatt még zsebkendő tartó se volt az üzletben)

ezt nem felejtem el de akkor 11e óráért vesz egy geek cuccot az veszmagának egy omegát is ha akar :)

biztos fura de sok ember van akinek ez nem olyan nagy kiadás.

amugy láthatod nem keveset adnak el belőle.

Hát, én egy Sport változattal találkoztam, világoskék szíjjal, és a ‘gagyi’ szó ugrott be…

Azért az Android órák között akadnak egészen pofásak is…

http://consumer.huawei.com/en/wearables/gallery/huawei-watch.htm

Aha meg a tok nem alu es zafir uveg de vegulis csak fem szij…

3 napja van meg aktivan hasznalom napi 16 ora 40% merult a nap vegere. Azert azt a sonyt nezd meg eloben apple watchhoz kepest borzalmasan bazari. A sport watch arra jo amit a neve is mond sportolashoz. (Matt fekete szep csak nekem a gumi nem jonn be)

Ha Neked nem a sport változat van meg, akkor elárulhatnád, hogy nem karcolódik nagyon? Szerintem is alapvetően jó kivitelezés az óra a 42 mm-es változat tetszik is nekem, csak hát elégé overpriced-nek tartom. De egy második generációs Apple Watch már lehet hogy kiforrottabb lesz és megér majd ennyi pénzt… :)

lassan egy hónapja megvan, pont nyaralni voltam 2 hétig és így végig rajtam volt. (turáztunk is nem kevesett) egyetlen egy hajszálkarc nincs még rajta. (persze idővel biztos lesz de igazából egy polirozott acél karcolodik ez sajnos ilyen)

amugy építőiparban melozok ott nem hordom (mondjuk ha nem sajnálnám se nagyon hordhatnám mert ugye munkavédelmi szempontbol is veszélyes lehet.

Igy lehet a ‘regi motorosok’ szivet is megdobogtatja;)

Nem tudom, nekem erről az okosóra vonalról csak az jön le, hogy készítsünk egy plusz kacatot, amit jó pénzért el lehet adni, a sok bepörgetett ember meg majd megveszi. Semmilyen hasznát nem látom, - vagy legalábbis bennem nem merült fel ilyen jellegű igény - hogy ilyesmire pénzt adjak ki.
Max egyel több töltőre várakozó kacattal lenne több.

eljön az az idő amikor már azt mondo hogy bezzeg az én időmben, amikor a gyerekek segítségét kéred az uj hangfalad beüzemeléséhez, amikor nem érted mire jó a snapchat…

ez az öregedés :)

amugy egy bizsu ékszernek sincs semmi haszna gyakorlatilag még is több millárd nő hord ilyeneket, és azért egy okosorána még mindig több haszna van.

Ez nem öregedés, csupán nem látom - jelenleg - értelmét egy olyan eszköznek, ami a telefon nélkül egy dizájnolt akksifogyasztó :-)
A bezzeg az én időmben sem feltétlen az öregedést jelenti. Tény az évek futnak, ráadásul mindenkinek :-) Azért annak őszintén örülök, hogy amikor kölök voltam, egymás mellett ülve nem messengeren keresztül XD XD LOL-oztunk :-D Na meg találtunk élvezetet a gombok nyomogatása és a képernyőlesés nélkül is a hús-vér világban. Persze engem nem zavar ki mivel üti el az idejét, életét, meg el is kanyarodunk a témától. Szóval megnézegettem az okosóra piacot, sőt párat ismerősöknek segítettem beüzemelni, de számomra semmilyen hasznos plusz dolgot nem tudnak nyújtani. Ezért nem kell, nem a korom miatt.

1 Like

Mit montad neked nem jonsemmire masnak meg igen. Ez szerintem ilyen egyszeru.

Persze. Csak javarészt villogásra, meg pót pót pótcselekvésre való drágaságok ezek. Nekem meg erre tényleg nincs szükségem :-) Meg egyel több cucc lenne, ami lemerül, és tölteni kell :-D

Mai vilagban minden ora csak villogasra ezen logika alapjan :) de okosora meg mindig tobb mindenre.

Ebben nem értünk egyet. Öregapám Omega zsebóráját leszámítva, jelenleg a 4. karórám van gyerekkorom óta. Az elsőt elvesztettem. A második összetört. A harmadikat Salának küldtem el, mert gyűjti a Casio órákat. Jelenleg sem villogás céljából van karórám. Egy szimpla Timex Explorer tulajdonosa vagyok. Amit elvárok egy órától, hogy vízálló, strapabíró, éjjel-nappal leolvasható analóg számlapja legyen. Nem szoktam a telón nézni, hogy mennyi az idő :slight_smile: Szóval nem logikai alapon mondtam, amit mondtam. A villogás a többmilliós karóra, de ha valaki megengedheti magának, engem nem zavar. Az okosórával meg max villogni próbálnak. Már korábban is leírtam, hogy az a bajom vele, hogy megfelelő teló nélkül csak egy áramfogyasztó, amiről elhitetik az emberekkel, hogy enélkül nem élet az élet. :slight_smile: A lényeg, hogy ez a termékkategória nem fogott meg, pedig elég fogékony vagyok a technikai kütyük begyűjtésére. Pl a Google Glass jobban megfogott, sajnálom, hogy leállt a project. Persze sorolhatnám még a dolgokat hosszú listán, de ezen részemről az okosóra nem szerepel. Nem vagyok a célközönség :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: Ennyi.