Apple Watch

Szülői tekintély?

Most tervezek egy Apple Watch S3 vásárlását. Úszáshoz tervezem használni. (mármint persze a napi átlagos dolgokon kívül).
Kérdéseim:

1. Minden órához két szíjat csatolnak, ha igen, akkor a Nike változathoz is?
  2. Érdemes venni úszáshoz külön szíjat és ha igen, akkor milyet?
  3. Milyen alkalmazások vannak úszáshoz, van olyan gyári, ami tud bármit is?

Mellesleg megjegyezném, hogy egyáltalán nem sportolok. Tehát semmit sem tudok a sportolással kapcsolatos mérésekről. Az egyetlen egy dolog, amire kíváncsi lennék, hogy hogyan fejlődök. Az úszást is most fogom elkezdeni, emiatt is gondolkodom az Apple Watch beszerzésén. És jó lenne látni, hogy van értelme úszni :D

1. Soha nem csatoltak ketto szijat az orahoz. Bizonyos szijak megvehetoek tobb fajta meretben (itt nem a 38-42mm-re gondolok), az ehhez kello dolgokat kapod. Tehat sportszij vagy nike sportszij eseteben kapsz 1 db csatos reszt (amin az acel pocok van) es a lyukas reszt pedig S-M M-L meretben (ahol csak a hossza mas).
  2. Vizallo legyen a szij. En ha tengerbe/vizbe megyek, akkor felrakom a sima sport szijat.
  3. passz, sosem hasznaltam az orat ilyen cellal.

Az apple watch jó lesz arra. hogy ha nem is sportolsz rendszeresen, egy kicsit intenzívebb lesz a napi mozgásod. Ugyanis felhívja a figyelmedet a lustaságra…. rádszól, ha sokat lustálkodsz és ha másért nem, hát ezért felállsz egy kicsit mozogni. ez meg jót tesz majd az izületeidnek, meg az izmaidnak is.
ha meg majd rátész a sportolásra, akkor meg kiváltképp jó lesz

ami jó, hogy egész nap méri a pulzusod. kivéve persze úszáskor, mert a vízben nem megy

(én egy hónapja tettem le az apple watchot. utáltam naponta tölteni. mos már csak ébresztőóra… ha már ennyi pénzt áldozol rá, akkor fontold meg a garmin vivoactive 3-at. sportban többet tud, mint a watch, egyes dolgokban kevesebbet - nem tudsz vele telefonálni. de a legnagyobb előnye, hogy legalább egy hétig üzemel a karodon - és alapból van úszás tevékenység mérő is benne)

Szerintem az ember pont leszarja, hogy az oraja figyelmezteti-e arra, hogy lusta-e vagy nem. Akit erdekel ora nelkul is mozog (nekem csipog orankent (felallas), meg akkor is ha valami baratom teljesit valami edzest. A legzeses cuccot kikapcsoltam, mert annak totalisan nem latom az ertelmet). A garmin oraja tovabbra sem jatszik sem ugyazon sem hasonlo ligaban mint az Apple Watch.

1 kedvelés

valóban nem egy kategória. az apple watch divatóra, a garmin meg sportóra

1 kedvelés

Azt hittem, hogy ez két külön szíj, de akkor csak “átszereléssel” lesz külön.

A napi mozgással egyelőre nincs problémám, a munkahelyemen elég sokat mozgok. Persze erre is kíváncsi leszek, hogy mennyire elég az óra szerint a napi munkahelyi mozgásom. Más eszköz meg eleve szóba sem jöhet. Mivel nem vagyok sportoló sem olyan aki bármi más mozgást csinálni. Úszni szeretnék elkezdeni, de azt sem edzés szinten, mint ahogy mások csinálják.
Szóval nekem az óra az egy kiegészítő dolog lesz, ráadásul nyilván szeretnék majd rá fejleszteni. Szóval emiatt más szóba sem jöhet.

Aktivabb eletmodhoz inkabb ezek kozul valamelyik:

https://www.polar.com/hu/termekek/compare?product1=90055&product2=84745

Leirta mire kell neki…

Nem konkretan neki cimeztem/valaszoltam.
Altalanossagban…

Ezeket az eszkozoket tovabbra is rohogve lehet csak az Apple Watchhoz hasonlitani.

pl. miben?

…az apple watch uzemideje valoban nevetseges

A felemlegetett orak mindegyike fix feature settel rendelkezo hasznalhatatlan vacak. Semmi koze az okosorahoz. Az Apple Watch egy okosora (okosora meg a tobbi okosora platformra epulo szerkezet is), aminek/amiknek az ereje a ra telepitett szoftverekben rejlik. Pont ugyonolyan elteres, mint anno a fixed feature settel rendelkezo telefonok, manager kalulatorok es a nativ fejlesztokornyezettel, API-val rendelkezo okostelefonok esete. Semmit nem tudnek kezdeni egy masfajta oraval. A toltesi idovel semmi problemam nincs. Este leveszem es rateszem a toltore, pont ugy, ahogyan a telefonamat is. Nem igazan foglalkoztat, hogy mas ora mennyit bir (egyebkent mas, okosorak se birjak sokkal tovabb, ha pedig elveszem a watchtol az okos kepessegeket (airplane mod), akkor ez is kibirja 1 toltessel 1 hetig is, csakhat ha ez a celom, akkor vehettem volna fixed feature setes sportorat is).

1 kedvelés

Ha neked “becsipodesed” az a.watch, attol meg nem feltetlen “vacak” a kifejezetten fitness/sport eletmodra szant ora.
Ugyanis a watch-ot rohogve kikerulik ezek az eszkozok az adott teruleten.

Arra reflektaltam (altalanossagban), hogy sokan keresnek (leginkabb) fitness eletmodhoz orat (amire a watch csak korlatozottan alkalmas).
Nekem a polar-al vannak pozitiv tapasztalataim (igaz a link-et kovetve mar sokkal ujabb modellek vannak).

De a watch nem is csak egy fitness ora.

Ki mondta/allitotta hogy az?

Uez egy okosora topic egy apple forumon, es megakarsz minket gyozni hogy apple watch a ■■■■ es fitneszre csak is … markat. Oke igazad van.

Azert mert ez egy “okosora” topic, meg nem jelenti azt, hogy dugd a s@@@edbe a fejed :-)

Nem becsipodes, de ahogy mas is irja, aki okosorat akar venni, az nem fitnessorat akar. Az Apple Watch egy komplett urhajo egy garmin vagy barmilyen mas sportorahoz kepest. A fitnessorak engem teljesen hidegenhagynak, karorat utoljara kb 20-22 eve hordtam, viszont okosorat hordok 2015 aprilisa ota.

2 kedvelés