Asus Zenbook 3

Az Asus nagyon igazságos módon nem csak a Surface Pro-t klónozza, hanem a MacBookot is, Zenbook 3 néven.

https://www.asus.com/hu/Notebooks/ASUS-ZenBook-3-UX390UA/

Árak:
999 dollár: Intel Core i5-6200U, 4GB LPDDR3-1866, 256GB SSD
1499 dollár: Intel Core i7-6500U, 16GB LPDDR3-2133, 512GB PCIe SSD
1999 dollár: Intel Core i7-6500U, 16GB LPDDR3-2133, 1TB PCIe SSD

Természetesen már van összehasonlítás a MacBookkal is:

A hűtésre azért kiváncsi lennék…

Na akkor én leszek az apple bérenc :)

  • Mivel nem M-es proci van benne így tuti hogy vagy folyamatosan leszabályoz majd vagy sütőlapnak is jó lesz.
  • Kisebb aksi van benne nagyobb fogyasztús CPU-val…
  • Csak Full HD kijelző ami rendesen kihajtva érdekes lehet, 12" ugy hogy a win még mindig szarul skálázodi (vagy lenne 1440p és lehetne felezni, vagy lenne 720p de az meg “gáz” lenne egy 2e dolláros gépben).
  • Nincs OSX.
  • Gyakorlatilag semmivel nem olcsobb mint egy MAC, akkor miért választanám az amugyis unszimpatikus ASUS-t akiik képtelenek bármit is kitalálni maguktól? Egy MAC-re bármikor rakhatok még windows-t de egy asus-ra gyakorlatilag soha nem rakhatok MAC OS-t.
1 Like

A gond az, hogy az intel 6100 igp megveri ezt a dgpu-t :)

Már bocs, de mit lehet veretni egy ilyen géppel, hogy ennyire fontos a GPU-teljesítmény?

1 Like

Erről jut eszembe: Linus Torvald egy Dell XPS 13-at vett. :)

Én nagyon erősen elzárkózom. Egyébként ez vicces, hogy pont Te kérdezed, aki szerintem még a hivatalos Inteles Macektől is lábrázást kap. :D

2 Likes

Nem fog. Nagyon messze van attol meg az arm, ha atis allnak csak meg az MB-nel is korlatozottabb geppel.

Egy ideig még szerintem sem fog, de én nagyon kíváncsi lennék arra, hogy milyen lenne, ha teljesen saját kézben lenne az “asztali” rendszerek processzorának gyártása is. Nem tartom viszont kizártnak, hogy először Macbook Air-ben (vagy Macbookban ha csak az marad) fogják megjeleníteni az első saját processzoros megoldást. Mivel ott már akár most is felveszi a versenyt az Intellel. És ha fogyasztásban jelentős csökkenés történne, akkor én meg még örülnék is a váltásnak.

De nem veszi fel, es konkretan akkor mar tenyleg csak facebookozni lenne alkalmas a gep, meg ha nem is hasznaljak sokan az appstoret macen, gyakorlatilag kiurulne. Es az arazass is sokkal komolyabb gondok lennenek. Az arm lenyegesen egyszerubb proci, azert megneznem amikor rarakjak a tb tamogatast a pci-e-t 2-3 usb portot, meg le kell hajtani egy retina kijelzot, lenyegesen valtozatosabb motorokkal, de meg akkor kiterhetunk egy ethernetportra ugy usbn keresztul. Vagy pedig nemsokara jonnek az igazan hozzaertek es elmondjak meg bizonyos utasitas keszletek hianyat is.

Igazából kíváncsi lennék, hogy ténylegesen mennyire venné fel a versenyt. Ugyanis a Macbook-ban már csak egy csatlakozó van. Az Air-ben sincs sokkal több. Videókártya teljesítményre meg annyit, hogy a korábbi A9X processzor is meghajt 2738x2048 pixelt. Retina kijelzős 15"-os Macbook pro 2880x1800 pixel. Elenyésző, mintegy 5%-kal van több pixel a laptopon. És akkor ez a 15"-os modell, a 13" 2560x1600 pixelhez képest viszont 44%-kal több pixelt tartalmaz. És már most az iPad Pro képes meghajtani 3D modellező programokat akadás-mentesen.
De nem azt mondom, hogy már most kiváltaná teljesen az Intelt, mert ebben én sem hiszek, de szerintem pár éven belül simán utolérheti, sőt! De ami szerintem igazán nagy áttörés lehet az az, hogy ha végre megoldanák rendszer szinten a többszálú processzorok kihasználását. Hogy totál egyenletesen legyenek terhelve. és ehhez szintén sokat jelentene ha saját fejlesztésű processzort alkalmaznának.

Azért az intelnek mennyi előnye van 30 év?
Te vagy a programozó én egy senki vagyok, de az ipaden hol van az igazi multitasking? Milyen system bus van a ARM-ben vagy L3 cash az ARM egy marha egyszerű cpu, hogy képes egy usb porton (3.1) lehajtani egy monitort felcsatolni egy hdd meg rádugni még bill egeret, és mellette teljesn multitaskingot kihajtani. ablakban tolni egy kis battelfieldet. Már itt lennének a gondok a legtöbb motor és api sincs meg arm-re.

mondjuk ipaden pont nem.

A rendszer nem ugy van tervezve hogy legyen pointer, egy tabletnél teljesen hülyeség az egér/tapipad.

1 Like

Számomra ez a split view ilyen paraszt vakítás, de tudom ízlések és pofonok. Én soha nem használok split view-t mac-en de még full screen app-ot sem. iOS-en el tudom képzelni a létjogosultságát, de úgy beállítani, hogy kivált egy teljes gépet azért vicc-nek tartom (persze youtube, facebook, insta, arra elég, de kevesen vannak akik megélnek ebből…). Szóval ha munkára kell a gép (szerintem kb mindegy, hogy milyen munka) akkor nem alkalmas kiváltani, ha pedig csak szórakozásra kell akkor meg alkalmas lehet egy iPad vagy egy iPad Pro…

Azért az a kevés a felhasználok iszonyatosan nagy része, még a legtöbb diák is mit csinál a szociális appon kivül? max ír néha egy doksit?
Legnagyobb bartnőm a laptopot gyakorlatilag biztonsgi mentésre meg a foto végleges rendezésére használja. Egy családban pedig erre van egy “központi gép” a gyerekeknek anyukáknak pedig teljesen elég egy tábla.

Én akkor ezt a szórakozás kategóriába soroltam, de lehet nem az a találó név, ha jól értem a barátnőd sem dolgozik rajta. Azért szerintem nem sokan állnak neki IPP-n szakdogát írni a diákok közül sem, még ha meg is lehet csinálni rajta. Igén célirányosan lehet, hogy lehet munkára is használni, de szerintem is kell mellé valami más.

Ha kell mellé valami más akkor meg nem hiszem, hogy kilehetne jelenteni, hogy kivált egy teljes gépet…

Azért remélem azzal tisztában vagy, hogy az emberiség kisrésze dolgozik saját számítógépen. A világ nem a cosmopolitan ahol mindenki irodában dolgozik havi 600e forinté és a legfontosabb dolog, hogyan tarsd meg a pasidat :D.

1 Like

Nem tudom, hogy saját vagy sem hogyan kapcsolódik én csak szimplán azt mondom, hogy csak egy gépnek nem elég az ipad (szerintem) ha bármiféle munkát akarsz végezni csak rajta.

Akkor nevezzük az általam említett szórakozást “tartalom fogyasztásnak” ha számodra ez volt a gond.

De a felhasználók hány százaléka állít elő tartalmat, és abból mennyi aki komolyabb tartalmat állít elő pár doc fájlnál.

A magad nevében beszélj.