Azonnali kérdések

Bátor dolog volt feltenni a 2012-esre a legújabbat, mikor még az opencore sem támogatja. Ez az intel hd grafika már nem támogatott ezen a szinten.
Én ugyanilyen gépre (csak i5) Monterey-t raktam, szépen ment, de még a Ventura is ok lenne. Feljebb már nem tudsz.

Kiváncsi voltam, de megvan a másik telepítő is. köszi!

Kipróbáltam kíváncsiságból, maradok a Big Sur-nál, ott rendben megy minden, feljebb már akadozik

Hmm, az meg hogy lehet?
i5 , 4 giga ramoson simán ment az os12. Annyi hogy nekem volt egy ssd csere mert lehalt az eredeti. Indulásnál nem vacakol? A start csíkocska szépen végig fut az alma alatt? Nem áll meg sokáig? Nem hosszabb a bekapcs idő mint szokott lenni? Nekem így kezdődött az ssd halál.

Big sur alatt simán megy, semmi akadás, a bootoláskor sem, feljebb már volt probléma azzal is

Megint egy hülye kérdés, van egy 64 gb-os pendrive ntfs-re formázva, filmeket tennék rá, hogy a tv-n tudjuk nézni, (Win-es gépen lett formázva), viszont! nem irhatónak írja az én gépem, mit tudok vele tenni (a kukába dobáson kivül), hogy irható legyen? )a tv igy felismeri)

Tud a TV esetleg ExFAT-ot olvasni?

azt nem tudom, este megnézem

4 GB-nál kisebb filmekhez elég a FAT32-formátum, akkor a géped is tudná írni.

Ez igaz, de nem junoszt-on nézünk már filmet, 7 giga egy rész kb. és ez csak HD

De az NTFS-írás nem megy, mi? :smiley:
(Kicsit leveszed a bitrátát, lemegy 4 alá.)

nem én csináltam azokat! Érdekes, hogy az egyik évad 3-4
gb a másik meg 6-7, H264 meg x264

NTFS-3G nem játszik?

nem tudom, nem is ismerem. de megoldotta a Tuxera, köszönöm!

Nem akartam kulon topikot a kovetkezo kerdesemnek:
lehet-e oka es ha igen akkor mi (akar otleteles szintjen) annak, hogy amikor az asszonypajtas itthonrol dolgozik akkor eleg komoly lassulas erezheto a net sebbessegben.

A rendszer a kovetkezo: MBP M1/Microfost Remote Desktop net csatlakozas kabelen - 2,5Gb belso halo - 1Gb net - irodai szerver (gyanusan az is microfost) - sajat irodai gepe (win,:wink:
ArchiCad fut a benti gepen, az azon megnyitott projektek is eleg lassan mozgathatok/forgathatoak. A nagy merteku lassulas random jelentkezik, maradek idoben egesz hasznalhato marad a rendszer. (most raprobaltam ket eszkozon is inditottam youtube videot kozben, nala eszreveheto lassulas nem tortent)
net sebesseg routerrol merve majdnem veri az 1Gb-t

Jo lehet a sejtesem miszerint a hiba ‘odaat’ van tehat az irodai halozaton/szerveren keresendo?

Távoli elérésnél, ha Windowsra csatlakozol, sokat javít a dolgon a Microsoft Remote Desktop (újkori nevén Windows App). Tapasztalataim alapján ilyen remote grafika intenzív megoldáshoz sokkal jobb egy vmware Horizon (újkori nevén Omnissa Horizon) kapcsolat, főleg ha a host, amire csatlakozol Nvidia grafikus kártyával is fel van vértezve.

1 Like

koszi az infokat, megnezzuk mit lehet tenni mert a ceges kornyezetet uralo ‘it’-s kollega na… mindegy :wink:

Minden áldott nap win-es gépekre csatizok, többre is egyszerre, Anydesk vált be. Nincs lassulás, loggolás. Tudom fizetős, és az ingyenes bont nem is tudom mikor de kb óránként, de van egy legális kiskapu az ingyenesre csak mac-re (amíg le nem tiltják, de hát már évek óta így használom kopp kopp) nincs bontás meg semmi szopcsi, és az a verzió szám ami nem mindegy. Mac-re : 6.5.1 még innen onnan le lehet tölteni, de a hivatalos oldal archívumában is megvolt. A másik oldalon a winesen akár a legújabb is lehet.
Ha nem tudod letölteni, feldobom valahová.

1 Like

Sziasztok!

Kérlek segítsetek!
A Firefox már nem támogatja a 10.14-es operációs rendszereket és azt tanácsolja, hogy töltsük le a Firefox ESR-t.
A kérdésem az lenne, hogy ha letöltöm akkor megmaradnak-e a jelenleg nyitott ablakok és fülek? Ez nagyon fontos lenne!!! Sehol nem találtam erre vonatkozó információt, remélem, hogy Ti tudtok valamit ezzel kapcsolatban!
Előre is köszönöm!

Ezer éve használtam ESR-t, de majdnem biztos hogy nem maradnak meg. Az egy másik FF lesz, még szerintem a mentett jelszavaid sem lesznek meg.