Azonnali kérdések

Én 128.8 ESR-t használok Szerintem megmarad minden, a Users/~/Lib/AppSupp/Firefox/Profiles mappát kell lementeni, vagy az abban levő mostanit használni az újnál.
De ezt is tudja:

…és a mentett jelszavakat is lehet exportálni.

Sziasztok! Macbook air 2012 mid, ssd (1T kingston nv3 pcie 4.0ment bele átlalakitóval, azóta a képernyő sötét, a ventillátor megy benne, ennyi, nem akar bootolni, ötlet? Ha visszateszem a régit akkor is ez van.

Szia !
A gépedbe nem használható PCIe SSD !!! Csak SATA SSD-t tud kezelni.

Átalakitóval sem?

PCIe SSD -hez nincs megoldás. Csak M.2 SATA SSD-t tudsz ebbe a gépbe rakni de azt is csak megfelelő adapterrel lehet megoldani.

Ha vissza teszem a régit akkor is sötét marad a képernyő

Lehet hogy valami zárlatot okozott a nem megfelelő adapter ? Esetleg egy PRAM resetet meglehetne próbálni.

Mi van a képernyővel ha nem teszel bele semmilyen adattárolót?!

Pár mp-re felpörög a venti, ennyi, reset megvolt

Szia !
Már egyszer megírtam neked hogy milyen adapterrel lehet M.2 SATA SSD-t beépíteni a gépedbe. Ennek ellenére PCIe SSD-vel szenvedsz. Minek kérdezel ha nem fogadod meg amit ajánlunk ???
Neked erre van szükséged : M2 SSD Adapter M.2 NGFF B + M Schlüssel SATA SSD M2 Adapter für MacBook Pro Retina A1398 A1425 2012 konverter Karte für Apple SSD Adapter - AliExpress 7

Ezek lettek:

A kepeiden nem tudom megszamolni a labakat, de elvileg, az egyiknel 5 labbol kellene allnia a kis resznek, a masiknal meg 6 labbol. Ez az SSD biztos, hogy protokollilag nem jo a 2012-es gepbe es szerintem, bele se kellene mennie egy SATA only adapterbe.

Jó a 17 + 7 tűs csati.

Gyaníton az adapterbe csak “fejjel” lefelé sikerült az NVMe SSD-t beépíteni ezért nem csoda ha sikerült kinyírni az alaplapot. Bravó !

Nagyon hasznos pontosítások. Nem csoda, hogy aki némi kevés korábbi HW-s “csináld magad” tapasztalattal rendelkezik az “feeling” alapján belevág nem gondolva a hasonló külcsín alatt lapuló belbecs lényegi különbségeire…

Igen, ezek szerint ezt toltam el, köszönöm a segitséget

Másképpen nem is megy bele

Nem véletlenül. Ha mázlid volt akkor csak 1 biztosítékot nyírtál ki. Keresd meg @Head88 és lehet meg tudja csinálni neked.

1 Like

Nem véletlenül? Csak igy lehet összetakni

Az a gond, hogy nem kompatibilis ssd-t vettél.
A gép átalakítóval is csak az m.2 sata modult eszi meg. Te pedig egy teljesen más lábkiosztású és protokollú m.2 nvme modult használtál. (ráadásul fordítva lett becsatlakoztatva) Szinte 100%, hogy ezzel kinyírtad a PCH-t (proci melletti nagy chip ami a platform controller.) Gyakorlatilag kuka az alaplap… de valszeg a modulnak is annyi.

2 Likes