Megvolt a tanulópénz
Igazabol pont igy nem lehet osszerakni. Ha megnezed akkor ez a 2 fele tipus van elterjedve a piacon. Egy olyan atalakito sem letezik, ahol ezt fejjel lefele kellene beszerelni. Nagyon regota hasznalok ilyen SSD-ket mindenfele atalakitoval, az aliexprestol elkezdve az itthon kaphato cuccokig. Ez mar megtortent, mindenki hibazik. Legkozelebb ha ismeretlen foglalattal van dolgod, akkor erdemes megnezni, hogy miket is lehet abba csatlakoztatni.
Fizikailag bele se kellene, hogy menjen, nem? Megneztem most gyorsan (atalakito nincs keznel), de regi notebook igen, oda fizikailag sem joniranyban, sem fejjel lefele nem tudom berakni a sata slotba az nvme-t, mert ugye alrebb van a notch. Annyira dodgy socket lehet az adapteren, hogy rossz a notch szelessege?
Lefotozod ezt ugy, hogy latszodjanak az adapteren az M2 slot labai?
Simán bele passzolt, ez lehetett a baj. Most csak azért megyek végig már rajta, hogy nehogy más is belefusson.
A bekarikazott reszre esik a slot, lefotozod nekem, hogy latszodjon maga a slot es a slotnak a belseje? Azt latom, hogy a labszamok jok 6 illetve 5 pin van bekotve.
Ejj, pedig benne van a kis pocok. Igy viszont, mivel a M es a B keyed SSD-nel, mas a labak szama, szerintem bele se kellett volna tudnod tenni fizikailag a slotba, csak szerintem, tul nagy a hely a slot szelen, ezert fert bele fejjel lefele a kartya.
Mindjart keresek en is egyet es megnezem, de szerintem sem tudod forditva belerakni.
Ejj, akkor ezen az Apple-M2 adapteren, annyira kinai az M2 socket, hogy siman bele tudsz tenni masfajta keyelesu SSD-t… Zsenialis hol tart a kinai tokeletesseg.
Pedig szerintem ez is a $5-os aliexpress-es atalakito
Fejlemény ssd ügyben! A modul működik, szervizben megnézték, állitólag használható.
Sziasztok! Egy 2013-as MacBook Pro-ról megpróbáltam ma Migration Assistant segítségével átvinni adatokat egy új Mac Mini M4-re, de nem nem igazán akart működni a dolog. A MacBook-on 10.13 a rendszer, eddig kiválóan működött, viszont a kísérletek után ez a gép eléggé belassult. Pl. indítok 1 terminált és hosszú másodpercek telnek el mire kiírja a user nevet. És ez a döcögősség megvan az egész rendszerben. Ha elindul valami akkor utána már jó a tempó nagyjából, de addig elég kínkeserves. Diagnosztika (D-vel indítva) nem mutat semmit. Próbálnék jogosultság javítást, hátha ott csúszott el valami, de nem igazán találom hol van most ez a funkció. Szerintetek mi lehet a gond? Ha 1 mód van rá elkerülnék 1 clean installt ezen a gépen most emiatt, de lehet az lesz a vége a Minire való sikeres átköltözés után. Köszönöm előre is!
Ujrainditani ugye probaltad? Nem lehet, hogy doglodik a storage media a 2013-as gepben, amirol eddig nem tudtal, de a migration assistent mindent “kiolvasott”, igy a hiba kijott? Milyen geped van pontosan?
Igen jópárszor újraindítottam, safe boot-ban is hátha, de ott sem volt jobb. MacBook Pro 13" late 2013, i5, 128 gb SSD. Bármi lehet ennyi idős gépnél. Van valami speckó szoftver amivel meg lehet nézni a háttértár állapotát? Nem tudom mennyire releváns, a system information-ben a S.M.A.R.T státusz verified, ami kicsit aggasztónak tűnik nekem, hogy Partition Map Type: unknown. Annyi kiegészítés, hogy jópár órája pihen és most egy kicsit pattogósabb lett a rendszer. Még arra is gondoltam, hogy spotlight indexelés volt, nem találtam erre utaló jelet, már ha van ilyen.
Smart utility overall SMART status-ra azt mondja, hogy Passed, a részleteknél ez látható:
Még DriveDx-et próbáltam volna, de azt nem tudtam valamiért letölteni.
Activity monitor?