Activity monitorban 1 kernel_task van, ami magasabb értéket mutat a disk és memory füleken:
Az a legfurább, hogy amikor újraindítom/bekapcsolom a gépet vagy sleep-ből ébresztem, akkor a login képernyő is nehezen áll össze.
Activity monitorban 1 kernel_task van, ami magasabb értéket mutat a disk és memory füleken:
Az a legfurább, hogy amikor újraindítom/bekapcsolom a gépet vagy sleep-ből ébresztem, akkor a login képernyő is nehezen áll össze.
CPU-ban is?
Igen CPU-ban is a kernel_task van az élen, de 1-2% körül mozog.
Sikerult osszerakni egy arm64-es Windows Server 2025 install ISO-t, ami siman telepedett is VMware Fusion alatt.
A szerver alkalmazások mennyire futnak natívan?
Ami “beepitett” az mind nativ. De pl. az MS SQL server az x86. Ugyonakkor, mivel van emulacio, ezert szerintem ez a resze nem para. Nekem most hirtelen egy failover clusteres, storage space directes tesztkornyezetre van szuksegem, ezt pedig, ahogy nezem, ossze fogom tudni rakni benne.
Sziasztok! lenne néhány képem és videóm, ezekből csinálnék egy diavetítést, ha a fotók-ban csinálom, akkor a képekkel nincs is bajom, viszont a beszúrt videókból csak kb 1 mp-nyi kerül bele, én pedig hosszabban szeretném, esetleg más programmal meg lehet ezt oldani? vagy a fotókba át lehet ezt állítani? nem találtam olyan beállítási lehetőséget.
A Fotók diavetítés készítési képességei meglehetősen alapfokúak. A legtöbb esetben (Ken Burns, Origami, Tükröződés, stb.) a videókból csak néhány frémet jelenít meg. Ez alól egyedül a Klasszikus téma a kivétel, amely a teljes videót lejátsza. Szerkesztésre és részletes beállításra a videók esetében nincs lehetőség, ha további testreszabhatóságot szeretnél, használd a Fotókhoz hasonlóan a rendszer részeként érkező iMovie-t. Amennyiben semmi fenszi témát nem szeretnél, indításakor kattints az ablakában a + jelre és válaszd a Film opciót. A bal oldali oldalsávban kattints a Fotókra és a böngészőpanelről húzd a kiválasztott képeket, videókat a lenti idővonalra. Fogd és vidd módszerrel állítsd be a neked tetsző sorrendet. A videók hosszát a legegyszerűbben az idővonalon látható kis bélyegképük elejének és végének húzásával tudod megváltoztatni. Alapértelmezetten minden az idővonalra húzott képre Ken Burns effekt kerül, ha ezt szeretnéd megváltoztatni akkor jelöld ki az idővonalon a kívánt képet (vagy akár többet is a cmd gomb nyomva tartásával), és az iMovie jobb felső részében látható szerkesztőablakban a Vágás jelre (balról a harmadik) kattintva megteheted. Zenét a bemutató alá, a böngészőpanel “Hang és videó” gombjára kattintva tudsz a projekt alá húzni. Zenét egyébként közvetlenül a Finder-ből is húzhatsz az iMovie idővonalára (mp3, aiff, wav, m4a, alac). Amennyiben elkészültnek nyilvánítod a diabemutatót, kattints az iMovie ablakában a jobb felső sarokban található Megosztás ikonra és válaszd a “Fájl exportálása” lehetőséget. A kódolási beállításokat paraméterezd a neked leginkább megfelelően és exportáld ki a videót.
Köszönöm kimerítő választ! A fotókban a régi képek téma tetszik, azzal csináltam meg a videót.
Az iMovie-ban több mint 10 témából tudsz választani, ha szükséges, sajnos a régi képek téma nincs köztük. Esetleg megpróbálkozhatsz a Film opció helyett az Előzetes kiválasztásával az új projekt létrehozásakor, ebben jóval több téma közül választhatsz és komplett storyboardot hoz létre minden projekthez, amelybe csak bele kell húzgálnod a különböző médiafájlokat és átírnod a template sablon szövegeit.
köszönöm szépen!
Sziasztok! iphone-al fotózok, hazafelé útközben szinkronizál az iCloud-al, a MacBook air viszont nem tölti be a képeket a fotókban, azt írja a legutolsó frissítés tegnap volt, lehet ezt manuálisan frissíteni?
iCloud-ban ott vannak a képek?
igen, ott vannak
Low power mode? Adatkorlatos internetkapcsolat? (pl tethering?)
Semmi ilyen
Egyezo rendszerverziok, vagy regebbi rendszer fut az Air-en? Tuti, hogy ugyonaz az account es ugyonaz a library? Tehat nem valami shared libraryba pakolsz az egyiken? Azota sem javult meg?
Iphne 8, 16.7.11, mac: 12.7.6
Mindenből újat kell venni! ![]()