Azonnali kérdések

Ezer szazalek biztos vagy benne, hogy nem kapcsoltal shared libraryt az iPhoenon? Mert, amit tapasztalsz, az kb ugyonaz, amit en is lattam, amikor par eve ezt kiprobaltam. Azok az eszkozok, amik nem tamogatjak a shared libraryt, azok onnantol a library “regi” allapotat latjak csak es az azutan tortent osszes valtozast, csak a shared libraryval kompatibilis eszkozok latjak. Ez lehet az egyik ok, a masik pedig, hogy ki fog esni a regi Mac az iCloud Photos tamogatasbol. Jelenleg az a macOS 10.12 a “legalja” a tamogatott listanak, a macOS 26 erkezesevel pedig, elkepzelheto, hogy ki fog kerulni.

Ha a Macet meghagytad 10.12-n, sokkal jobban jar az ember, ha megjagyja a telefont a hozza passzolo iOS 10-en es abban az Apple iCloud accountban, amiben ezeket tartod, nem tartassz ujabb verziot semmibol.

Erre gondolsz? Bocs de az iPhone-okhoz(is) hülye vagyok, csak használom, vagyis próbálom.

Igen, erre. Az iPhone azt irja, hogy minden syncelve van es ezt latod is az icloud.com -on?

Ha esetleg valakit érdekelne/érintene, 21 napig freeleech van a Brokenstones-on.

Használt Minit vennék, amin az Adobe ■■■■■■■ futnának, Illustrator, Indy, PS, esetleg Affinity cuccai. Meg persze a mindennapok.

Kérdés: M2 elég? 8G memória elég manapság vagy szánalmas?

Az i5-i7 régi gépeimben 16-24 RAM van, Adobe meg is eszi a nagy részét, meg persze a Safari is. Nem ismerem a mai rendszereket, se az OS-t se az új procikat, ezért nem tudom, változott-e a memóriaigény.

IMHO M1-M2 utan szinte barmelyik birja a strapat CPU feladatok tukreben. A memoriat viszont erdemes lenne kimaxolni (min. 24/32) – bar kerdes, hogy milyen jellegu feladatokkal lenne terhelve. Ha 1-1 utomunka, alap kepszerkesztes akkor 16GB is eleg kell legyen. Ha bonyolodik a dolog egy komolyabb kiadvannyal, komplexebb vektorokkal akkor csak tobb memoriaban gondolkodj – fokent ha drag&drop-olgatod a projecteket egyik app-bol a masikba.

Igen, szokásos dtp, képek és vektoros anyagok indyben összerakva, vagy csak illustratorból nyomdai cuccok.

Azt meg sem néztem, hogy ezek a gépek bővíthetőek-e egyáltalán, úgy megszoktam az Apple-féle egybeöntött-örökre vasalt megoldásokat….

Lényeg, hogy még mindig sok ram kell, vettem. Köszönöm!

Semmi sem bővíthető, legfeljebb külső tárhellyel, a memória is aranyárban van. A jóval gyorsabb prociért cserébe rákényszerülsz az újabb és újabb, még jobban elbarmolt Adobe ■■■■■k használatára.

2015-17-eseket használok, ami újabbat kipróbáltam, még bosszantóbb volt. Azt hogy milyenek a mostaniak, el sem tudom képzelni.

Hihetetlen, hogy egy egész bolygó nem volt képes kitermelni valamit, ami leváltaná ezt a gyalázatos, lehúzó szārkupacot.

affinity termékcsalád mint alternatíva?

Az Affinity sokkal olcsobb es igen jol hasznalhato alternativa… de sajnos nem valtja ki teljesen iparagi fuggosegek miatt.
En mondjuk talaltam egy csomo Adobe-ban megszokott feature-t ami nem volt az Affinity-ben, de ezeket leszamitva en teljesen elegedett voltam vele.

Igen, ezt írtam többek kozt

Az sajnos tény, hogy kapott anyagokat nem nagyon lehet más programban továbbvinni.

1 kedvelés

16 GB memória elég DTP-re. Tapasztalatom alapján egy M2 alapon (8 CPU/8 GPU) is jól fut a csomag, M3 vagy M4 már nagyon ügyes. Simán gyorsabb, mint a korábbi 2019-es i9 iMac-em, 32 GB memóriával.

Köszönöm! Ezek szerint 8 gigásat nem keresek.

Nagyot!

Egy kis tesztelésre kérném fel a nagyérdeműt, elsősorban a már nem Intel alapú (M széria) géptulajdonosokat. Mindössze annyit kellene ellenőrizni, hogy a program látszólag jól fut-e vagy sem, értem ez alatt a GUI aktív részeit. A listák kitöltése/frissítése a “Calculate” gombra kattintva történik meg, egyéb értékek (pl. az SMT oldalon) azonnal módosulnak ha valamelyik paraméter változik.

Szabályos kilépéskor (elvileg) megjegyzi az ablak pozícióját és méretét valamint a paraméterek értékeit, egyéb egetverő extrákat nem tud.

Ez egy számolóprogram PIC mikrokontrollekhez. Ha valaki kíváncsi, melyik érték mit jelent, itt megtalálja: Előszó - PICTimerCalculator - Hobbielektronika.hu - online elektronikai magazin és fórum

A program letölthető innen: https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZ6T9B5ZeDXMGM50jKVnWhRwEC2hJkT4vdUV

Előre is!

Működik, viszont ha kilépek ujra indítok üres az egész. A pozíciót megjegyzi hol zártam be. (MBA M4) viszont homályos a profi nem illeszkedik a retina felbontáshoz.

Arm64 verzioval:

• bezar, ujraindit: ablakpoziciok, beirt ertekek megmaradnak, kalkulalt ertekek nem. En csak freki erteket irtam at 8-rol 9 MHz-re, kalkulalas utan minden fulon megjelennek az eredmenyek.
  • PWM ful alatt ha a Fosc erteket visszatorlod, mindig bent marad minimumerteknek “1”. Mas ertek beirasahoz utana manualisan torolni kell.
  • felbontas homalyos.

Par perc alatt ennyire futotta, majd otthon ujra ranezek.

Köszi eddig is!

Retina felbontási kérdés elvileg javítva.

Fosc érték minimum 1, ez nem véletlen. Sok (szinte az összes) eredményt ez alapján számol és sok képletben mint osztó szerepel, ezért nem lehet nullát megadni. A táblázatokba számolt értékek elvesznek újraindításkor, ez normális. Csak a “Calculate” gombbra frissülnek.

Ok, ertheto. Csak kicsit zavaro volt uj ertek beallitasa utan az egyest viszatorolgetni.