Azonnali kérdések

Sziasztok!

Egy olyan jelenséggel szembesültem, hogy a MBP nem megy “aludni” a beállított ídő után. Eddig tökéletesen működött, de most valamiért nem.
Elkezdtem utána olvani, hogy mi lehet a hiba és a legtöbb helyen a Firefox-ot okolták emiatt. Ha fut akkor nem engedi aludni a gépet. Az Activity Monitor Energy fülénél is azt írja, hogy valóban ez nem engedi az álvás üzemmódot.
Mivel eddig nem volt ilyen jellegű gond, ti mit javasolnátok?

Szia!
kérlek áruld el, milyen környezetben, milyen nyelven íródott az alkalmazás?
Szeretnék nagyon kicsit belenézni az osx-re programozásba, és ettől többre nem nagyon lenne szükségem, mit amit a képen látok.
Köszi!

Csak akkor árulom el ha megmondod, retina kijelzőn is jól működik-e a második változat. :slight_smile:

Ez lenne a fejlesztőkörnyezet: https://www.xojo.com/
Mac OS, Windows és Linux (Raspberry is) rendszerekre tud fordítani.

:smiley: tudok rajta kattingatni, olvasható, éles körvonalakkal.
default és felskálázott felbontáson is jól mutat.

köszi a linket, feszivál szezon után belenézek a dolgokba.

1 kedvelés

Sziasztok!

A képernyő alvására vonatkozóan van esetleg ötletetek?

Nálam is állandóan fut a róka, de nem jelzi Activity monitorban, hogy az akadályozná. Ha simán hagyom a gépet, csak pislant egyet „alvásidőben”. Ha billkombóval küldöm aludni a monitorokat, azonnal visszakapcsolnak. Ha a képernyőkímélőben beállítható „hot corner –> display sleep”-et használom, akkor bealszik a gép magától (a beállított idő elteltével).
Már nem zavar (annyira), mindig tudom, mikor altassam.

Csak egy otlet, ugyan nem hasznalok Firefoxot, de hatha:
Settings, General, Login Items & Extensions- > App Background Activity listaban a Firefox nincs engedelyezve veletlenul?

Nincs a Firefoxban olyan lap megnyitva amire autoplay van engedélyezve a beállításokban?

Köszönöm a válaszokat!
Titi: Megpróbálok csatolni egy képet az Activity Monitorról (a legelső sor a Firefox).
Nekem fontos, hogy egy bizonyos idő után menjen aludni és ne valamilyen parancsra.

Flatline:
Megpróbálok nem hülyének tűnni, de nem találtam az App Background Activity listát. Illetve lehet, hogy azt találtam meg de ott csak a kezdőoldal volt benne, ami egy üres lap.

Lukather:
Szerintem ugyanarra a listára gondolhatsz mint Flatline. Nem találtam így olyan oldalt.

Mennyi tabod van nyitva? A firefox egy ideje tamogatja azokat a JS apikat, amivel egy weboldal meg tudja tiltani a sleepet es a screensavert. Szerintem, nyitva van egy olyan tab, ami explicite tiltja ezt. Mintha pl. egy nyitott twitter/x is tartalmazna ilyen kodot.

Nem, én a Firefox beállításaira gondoltam és nem a Rendszerbeállításokra. Ha nincs autoplay engedélyezett lap nyitva, akkor szerintem az lesz a megfejtés amit Czo írt.

Akkor azthiszem megtalaltam neked a megoldast egy Firefox dev forumon:
firefox elindit
cimsorba → about:config
leokezod, hogy elfogadod a kockazatokat
keresomezobe → media.video-wakelock
ha az erteke true, allitsd at false-ra
Utana teszteld le. Fejleszto szerint ez megoldja a problemat.

1 kedvelés

Ha vennék egy használt M2 Minit, mire kéne figyelnem? Elvileg vissza van állítva alapállapotba, nyilván nézek alma oldalán szériaszámot. Kéne valami dev/null szerű teszt?

Activalhato legyen es szerintem eleg a sima AD teszt.

Aktiválható azt jelenti, hogy beenged a saját ájdímmal? (Idegen környezetben beírni az e-mail – psw párost ciki?)

Mijaza AD teszt?

Gondolom az Apple Diagnose ami a startupnál választható.

1 kedvelés

Effektiv igen. Ha barmilyen iCloud acc-al be tudsz lepni, akkor mar lkisebb az esely hogy tegla :slight_smile:

…most elgondolkodtam a folyamaton. Ha iCloud-hoz van rendelve akkor szerintem alapbol user/pass ker (visszaallitas utani indulaskor). Ha torolve iCloud-bol akkor sima aktivalasi procedura indul.

Megmondom oszinten nem emlekszem. Nem surun lattam/csinaltam.

Apple diagnostics test. A “D” a varazsgomb bootolaskor.

1 kedvelés

Varázsgömb? Régen rossz! :slight_smile:

3 kedvelés

Az M2-nél volt egy ssd sebesség probléma, az alap modelleknél az Apple fele olyan sebességű chipeket pakolt bele, én is főként ezért vettem 1 terrával a studiot, mininél nem tudom, mik voltak a számok, de érdemes rákeresni szvsz.