Ez igy nem telejsen fedi a valosagot. Az 1 chipes megoldasok a PC-s vilagban is lassabbak, hiszen fele chip, fele busz, fele sebesseg. M1-nel pl. az alapmodell, amit a boltban lehetett venni, az nem igazan volt alapmodell, mert az oktatasi verzioban lehetett alapabb verziot venni (az volt 1 chipes). Ahogy megupgradelte az oktatasi minimumot a publikus minimumra, ugy ugrott at a “base” a publikusra.
Megvettem a Minit, nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek!
(Majd csinálok egy geekbenchet, ha van ez a sebességpara.)
Kaptam hozzá egy Satechi hubot is. Van tippetek SSD-re vagy tökmindegy? Utoljára Crucialt vettem belső HDD-nek, de az nagyon régen volt.
Megveszed a legolcsóbb m2 ssd-t és hozzá egy usb 3.2 gen2 házat.
ui.: ha van venti a házban az egy erős plussz pont.
A Satechi tud SSD-t fogadni, azért kérdezem. Azt tudom, hogy vannak kompatibilitási feltételek, csak azon túl érdekel, hogy van-e manapság más okosság, mint hogy a legolcsóbb is tejesen jó.
Az fontos, hogy ha SATA-s modelled van, akkor SATA feluletut vegyel bele, ha pedig NVME modelled van, akkor NVME feluletut.
Szerk: fizikailag, beletehetoek egymas slotjaba, de a nem belevalo, az “fejjel lefele” lesz ahhoz kepest, ahogyan a belevalo allna. Ha ilyen helyzetben bekapcsolod, az gyilkos lehet az SSD es az azt fogado eszkoz szamara is.
Huh, ez jó tanács, köszi! Hülye egy dolog, hogy fizikailag azonosak.
És ma már nincs olyan, mint a hőskorban, hogy amúgy szabványos eszközöket nem szeret az alma? Mint a Samu Evo anno.
Ott “mas” volt. Marmint, ott egy nem Apple firmware SSD-t, alakitottal atalkitoval fizikailag Apple formatumu csatlakozora majd jott a pislogas, hogy az OS Apple eszkozt feltetelez, es meglepodik a storage eszoz es az OS is, ha valaki, valamire nem ugy reagal.
Itt fizikailag nem rakod bele. Egy USB-s storage eszkozt akasztassz ra, amit az adott eszkoz tamogat, az jo lesz.
Jessz, persze, értemmá!
(Ahogy az Apple a szokásos fillérba$zó módon nem tartott lépést a háttértárak fejlődésével… FusionDrive meg a többi sz@rságuk… épp így húznak le most is. Vagy ígyebbül.)
Ha jól emlékszem az egyik topicban pont ez történt és tönkre is ment az SSD.
Tudom, mi az ok, de egy félmondatban ezt elég nehéz leírni, ezért egyszerűsítettem. És nyilván van olyan használat, ahol nem számít, nekem még ez a gyorsabb ssd is lassú, de nekem minden az. ![]()
Még arra figyelj hogy a hubot is lehet kell majd hűteni, nekem CalDigit van, meghajt 2 monitort, netet, ssd-hdd dokkolót, és bizony tud forró lenni, nehogy amiatt pukkadjon el, kis ventivel nyomatom rá a cudart.
Au quai, köszi! Hőmérséklet szoktam nézni, meg amúgy is utálom, ha zúg, inkább hagyom élni a gépeket.
(Amúgy 500€ volt az egész cucc egy faxxa táskával együtt.)
Ah, nekem is van egy CalDigit Element hubom (azert ez, mert ezen minden lyuk “jo” lyuk, tehat dughatok a C lyukakba monitort is, meg thunderboltot is, meg USB-t is
De ez is forro. Nekem fel van csavarozva az asztallap aljara, de hatra kellett tennem, mert ereztem az asztallapon at, hogy meleg azon a ponton az asztal. Viszont, mivel nem kell huteni, igy eszembe nem jutna ventillatort iranyitani ra. Ha elpukkan, akkor hibas tervezes volt.
Felelőtlen optimizmus ![]()
Tejóisten, ennyiért más gépet vesz!
De a viccet felreteve, tudtatok, hogy az ezusrt szinu iMacnak nem bolti szinuek a periferiai?! Nem is emlekszem, hogy ezt meglepodesemet ide beirtam-e vagy csak akartam ![]()
Ezen a kepen jobban latszik. A sotetebb tonusu cuccok jottek az iMaccel :o
A Caldigitnek horror ára volt, van, lesz, már ha lehet kapni, mikor én akartam venni épp nem volt, még a gyártó oldalán is azt írták hogy átmeneti hiányuk van, majd lesz egyszer, pedig már lelkileg felkészültem hogy kiadok egy rakat pénzt ezért a kis dobozért, majd az esélytelenek nyugalmával rákerestem a hardveraprón és volt egy eladó, bagatel áron, tizenvalahány ezret fizettem érte. Bingó, de kegyetlen forró, nyáron ventizem mert már tényleg sajnálom. Hogy a cég miért is nem tud már egy vertikális egeret legyártani? Éljen az egészség meg okosóra gyógyközpont, de egy ilyen egérke nem jut eszükbe.