Azonnali kérdések

Pedig itt kellene lennie:

Hova tűnt Damon Hill???

Webhelyek/popups windows

kulon meg kell adnod melyik weblapon engedelyezed

nem?

Ugyanígy jártam, nálam az Extensions fülön volt a megoldás. Valamelyik blokkoló izén tudtam engedélyezni, mert az aktuális Safari verzióban már nincs enable popup.

1 kedvelés

Milyen terminal paranccsal lehet mindenképp üríteni a kukát? van két fájl, ami beragadt (láthatatlan? védett?)

Csak belepofazok, de megiscsak BSD van alatta, ugyhogy:
cd ~/.Trash
rm -f *
rm -f .*
nekem kiirtott mindent.

Kis kerülővel: legutóbb Transmitből töröltem azt, amitől ki volt akadva a kuka. Látja a hidden fájlokat is.

Ha nyitott(nak látott) állomány ragad be, egy restart gyakran megoldja.
sudo rm -rf

köszi a segítést mindenkinek

a pontos helyzet:
egyik pendrive-on van három tök üres könyvtár a kukában,
tehát előbb át kellene mennem a RAJZOK pendrive-ra. ezt milyen paranccsal tudom

cd /Volumes/Pendrive neve

Ha a /Volumes/ után megnyomod kétszer a tabot, akkor kidobja, hogy milyen lehetőségek vannak. Eztán beírsz egy karaktert és megnyomod a tabot, akkor kiegészíti addig, amíg egyedileg ki tudja, pendrive esetén valószínűleg az egészet ki fogja egészíteni.
Majd itt kell a kukából törölni… Mármint be kell lépni a .Trash mappába ugyanúgy a cd paranccsal, mármint a /Volumes/Pendriveneve/.Trash.

cd space majd behúzod a mappa ikonját a terminálba, és akkor beírja az egész elérési utat, nem kell cd-vel ellépkedni oda

2 kedvelés

Kivéve a Trasht. Mert az rejtett. Ha nem a trashen belül futtatja a parancsot, akkor meg majd csak néz, hogy hova lettek a fájlok, mappák.

CMD + Shift+ . megmutatja a rejtett fileokat/mappákat és akkor be tudod húzni. De ha egy mappával feljebbit húzok be, ami még nem rejtett, akkor meg kiadsz egy cd .Trash-t és ott vagy

Nézd, nekem ezek egyértelműek. De a kérdésből ítélve (hogy hogyan kell benavigálni egy meghajtóra) feltételezi, hogy ezekkel nincs tisztában. És ha lefuttat rossz helyen egy terminal parancsot, azzal nagy károkat okozhat. Ráadásul nem tudhatjuk, hogy neki rejtettek-e a fájlok vagy sem, tudja, hogy hogy kell megjeleníteni vagy sem.

2 kedvelés

Ilyen vagy hasonló adaptert lehet kapni magyarországon?

https://www.pulse-eight.com/p/104/usb-hdmi-cec-adapter

Egy ubuntu HDMI kimenetére szeretném tenni, hogy a rajta futó Kodi-t tudjam a TV távirányítójával kezelni. (Plusz ne csessze el az Apple TV és PS4 CEC vezérlését, ha ki van kapcsolva az ubuntu).
Néztem amazonon, de csak az usában van fent, a németen nincs. Bár ha nincs más akkor kifizetem a kb még egyszer annyi szállítási költséget, mint amennyibe kerül ez az eszköz…

Ha nem vagy biztos a dologdban, akkor ments minden adatot a Pendrive-ról a gépre, formázd majd minden vissza.

Tudna nekem valaki segíteni egy QuarkXpress-indesign konverzióban? Egyetlen állományról lenne szó.

A Mailban a Flagged mappabol nem tunnek el azok az elemek, amikrol torlom a flaget. Van valakinek valami otlete, hogy melyik milyen cache-t toroljek, vagy mit csinaljak? (10.13.6)

Nekem sem tűnik el addig a mappából amíg a Flagged mappában vagyok, ha átlépek egy másik mappába majd vissza, akkorra már eltűnik. Szerintem ez a működés így van jól.

Azzal nem is lenne gond, de nekem hetek ota ott vannak. Azota kijottem a mappabol, a mailbol, meg a macos-bol is, megse tunnek el a dolgok.