ööööööö, valóban, ezt elfelejtettem (szégyenlős szmájli :P) köszi!
Esténként egy 5S normál tempóban tölt egy darabig, aztán éjjel abbahagyja. Reggel viszont kihúzva és visszadugva normálisan tölt. Ilyenkor mi van? Közelgő akkuhalál, döglődő töltésmenedzsment vagy lehet szoftveres nyűg? Van valami olyan trükk, mint az SMC-reset Macbookon?
Az normalis, hogy az akku 80-85%ig sokkal gyorsabban tolt, majd azutan jelentosen lasabban. Viszont, ez esetedben inkabb valamilyen hardverhiba lesz. Lehet tonkremeno akku (a coconutbattery macrn ki tudja irni a toltes szamot es a kapacitast is telefon eseteben is), lehet kontakthiba, amit akar oxidalodott lightning csatlakozo (a telon vagy a kabelen) vagy akar oxidalodott usb csatlakozo (tolton/gepen vagy a kabelen), de lehet megtort kabel is. Sott, okozhat ilyet 1-2mm tomoritett porcica is a lightning foglalatban (amit relative puha, nem vezeto eszkozzel pl. fogpiszkalo tudsz eltavolitani). Szoval meg kell nezni minden allatreszt egy masikkal.
Ha már töltö, a macbook-é olyat csinált, hogy töltés közben a leg villogott, sárga és zöld. na ez mi a fene lehet? késöbb már nem produkálta a dolgot.
A tolto szinet a gep vezerli, a tolto kozepso, igen vekony csatlakozojan keresztul. Kontakthibas volt az a tu. Tehat tolteni tud ugy is, hogy nem vilagit. Sott szoftveresen narancssargara is lehet kapcsolni, toltes nelkul.
Belefújtam párat, most jó. Elég bézik hiba :) Arra nem gondoltam, hogy gyermekeim anyja bekoszítja a telefont (amúgy nem ő volt, hanem a filc telefontok).
Köszönöm a tanácsot!
Nagyon brutal par honap alatt mi tud ott osszegyulni :)
Velem most csereltett egy cimboram akkut az iPhonejaban, kiderult, eredetileg onnan indult a folyamat, hogy nem toltott. Nade nem azert nem toltott es merult le csutkara, mert hibas volt az akku, hanem azert, mert nem ment bele tovig a lightning csatlakozo.
Magamból kiindulva úgy gondoltam, ilyesmire figyel az ember (lánya is). De persze nem :)
Nekem egy ismerősöm emiatt vett pár éve új 5S-t a másik helyett. Majd amikor egy-két évvel később szóba került, hogy mi baja, kiszedtem a koszt, egyből töltődött… Nagyon durván sok volt benne a kosz, el sem hittem.
En is majdnem szervizbe indultam miutan a letezo osszes kabelt kiprobaltam itthon, aztan ovatosan belepiszkaltam kikapcsolt allapotban egy vekony csavarhuzoval. Mindent megoldott, egy kupac szosz es egyeb aprosag volt benne.
Igazabol a legjobb talalmany erre a puha fogkefe… hozzam is hoztak mar tobb ilyen ceges telot, hogy tonkrement. Elegge meglepodnek amikor eloveszem a 300ft-os celszerszamot a szerszamosladabol, es fel perc mulva ujra mukodik.
Fogpiszkalo.
Az sem rossz, de ha ovatlan vagy akkor bele lehet torni.
Ha pontos akarnek lenni akkor isopropyl + fogkefe.
Hat ritka idiotanak kell penni hogy beletord. Persze latam 3,5 jack dugot is beletorni laptopba.
sziasztok! iphone 6s 12.4, messengerben nem hallják az én hangomat ha hivás van, én hallok mindent rendesen, sima hiváskor minden rendben, mi lehet a baj?
Engedelyezve van az appnak a mikrofon hasznalat? Ha igen tuti nincs lenemitva az appban? Ha ezek egyikse torold le es telepisd ujra. Mas voip-ban mukodik?
miki engedélyezve, az app-ban nem találtam hangerö állitást. facetime teljesen jól működik, a leányzó szokott rajta beszélni.
Beszelgetes kozben lehet nemitani az appot. Telepisd ujra.