Azonnali kérdések

Nos, akksi kint, tapi lehuzva, de igy csak a venti pörög fel és nem bootol be csak a fehér képernyő van, onnan nem lép tovább.

Igazan elarulhatnad egyebkent, hogy pontosan milyen modellrol es melyik evjaratrol van szo (nem is ertem, hogy miert nem lehet minden hibaleirast, egy modellazonositoval es egyeb olyan infoval kezdeni, amivel ketseget kizarolag beazonosithato az egzakt modell). Akku es topcase kabel nelkul el szoktak indulni a gepeik. Azokon a gepeken, ahol a top case kabel egyben tartalmazza a power gomb kabelet is (tehat, ahol usb-s a power), ott szokott lenni 2 pad az alaplapon, amit osszezarva be lehet kapcsolni. A feher kepernyo alma nelkul pedig akkor szokott jonni, ha valamiert ‘furcsa’ a kapcsolat a hdd/ssdvel. Pl az unibody, nem retina gepeknel hajlamos “magatol” tonkremenni a hdd szalagkabel.

Fentebb ugyan leirtam de itt is megteszem, macbook 6,1 2009 vége, 10.13.6-al.

Akkor en nagyon ovatosan megneznem a hddhez vezeto szalagkabelt. Esetlegesen megneznem, hogy akkor se bootol-e be, ha atteszed az optikai drive helyere.

A boot csak akkor probléma ha nincs bedugva a tapi, ha be van akkor hibátlanul betölt.

Odáig jutottam, hogy ha a gép összerakva kb 1 percig normálisan működik aztán megháborodik a kurzor, sleep után ismét ugyanez.

Jó estét mindenkinek!
Hozzám került egy iMac nem-bootoló Yosemite-vel. Ha target disk mode-ban újratelepítem, megmaradnak az adatok?
kösz
TT

Ha nem formazod, akkor igen.

Köszönöm, én is így tudtam.

Szerk.: Ahh, de a telepítő az én gépemet akarja újraindítani, na azt nem!
Bebootoltattam az én rendszerem mentéséről (külső FW800-as vinyóról), az adatmentéses partíción megvan a telepítő, dátum visszaállítva, most nyomja (C2D 2,93 GHz, 4 GB RAM, 256 SSD).

Szerk.2: Teljes siker, megy a gép, adatok megmaradtak (még jó, különben lefejeztek volna). Gongtól almáig 11, bejelentkező ablakig további 12 másodperc a boot, nem is rossz.

2 kedvelés

Feltettem a security update-et Mojave-ra, azóta nem indulnak steamen a cuccok. Se a 32, se a 64 bitesek. minden más látszólag fut. Valaki látott már ilyet, esetleg meg is tudta oldani? Merre keresgéljek? A Console nem mond semmi különöset, legalábbis én nem látom.
Látszólag elindul a cucc, aztán fekete képernyő, strandlabda, force-quit.

A Maces Steam egy katasztrofa. Torles, ujraletoltes? Esetlegesen a net rendben, a stream szerverei iranyaba nincs packet loss, tulterheles?

uninstalláltam, újra feltettem az egyiket kiváncsiságból, semmi. (ráadásul egy 64 bitest)
Lelőttem a netet, hogy hátha offline elindul, nem. Amúgy net rendben.

En nem egy jatekot torolnek, hanem kompletten a steam klienst az osszes cachevel es minden filejaval egyutt. A jatekok maradhatnak szerintem.

Ez segített, köszi. Kinyírtam a steam-et meg a ~/Library/steam-et, igaz, ez vitte magával a játékokat, de azért van a kliens, hogy töltögessen, viszont most elindult az egyik amelyik tegnap nem. (a többi még jön.)

A jatekok helyet (a storage reszt) at tudod rakni mashova, igy azokat nem kell mindig letorolni. Ha ujrarakod a streamet, megmutatod neki, hogy hol a storage es maris mukodik. Ez igy akar kulso HDD-n is lehet.

1 kedvelés

Tud valaki segíteni UK postacímmel? Az alábbi cuccra lenne szükségem, de nem hajlandó postázni máshova…

https://www.ebay.co.uk/p/1604781276

Mennyire surgos? Mert megerkezni meg fog, de amig a virusos hercehurca tart, nincs lehetoseg tovabbkuldeni

Csak GB-ből?
(Hétfőn jött csomagom Münchenből, pénteki feladással.)

Megerkezni meg fog, de a feladasra nem lesz mod.

Nem annyira sürgős, pár hét ok lehet.