Azonnali kérdések

Megoldódott.

Sziasztok! Jelentem az én problémám a macbook touchpad-al megoldódott, a pad volt a hibás! :D

1 kedvelés

Na ez megbolondult…
Mi a kutya utott ebbe?
Ezen kivul ha scrollozok Safariban, akkor is vibral, villog itt-ott a kep.
32

ps. MB Air 2015 Sivatagias…

Ez nem hiba :) minden kijelzonel valahogyan ve vannak kotve a pixelek, ha megfelelo mintaban (a bekotesnek megfeleloen) csinalsz keppontokat, akkor ezzel ilyet idezhetsz elo. Tobb fajta pattern van, igy van monitor ami erre, van ami arra erzekeny. Itt osszegyujtottek parat.

Ezt a jelenseget ismerem. De nem errol van szo.
Azt kifelejtettem az iment, hogy ennek az UI hibanak a kovetkezo lepcsoje a fekete hatter, zero reakcio barmire. Idonkent megjelenik a kurzor, valtoztatja a megjeleneset (a hattertartalomtol fuggoen).
Magikus kulcsszavakra mar probaltam keresgelni, de leginkabb kuruzslas-kategoria amit talal az ember. Magyarazat es megoldas nemigen.

Keso este leven, a hibaleiras sem sikerult igen pontosra.
Ott a kisebbik kepernyofoton az elobeallitott betumereteknek kellene szerepelni a feher reszen.
Mig a nagyobb kepen lathatoan hianyzik szinte minden amire klikkelni lehetne…

Windows alatt kene egy virtual mac os, lehetseges ha igen hogyan?

VMWare alatt majdnem az összes fut.

1 kedvelés

Nekem is VMWareben fut, teljesítményben sincs semmi gond vele (gyorsabb mint az MBP-m)
Virtualboxban próbáltam először, de az sokkal rosszabb, ott 99%, hogy szaggatni fog. Jelenleg egyedül a grafikus teljesítmény ami lehetne jobb is.
Am a telepítés egyszerű, Macen letöltesz a storeból/ developer oldalról (már nem emlékszem) egy szűz imaget (olyat nem szabad amit a youtube tutorialokban linkelgetnek, ki tudja mi van bennük), terminálban ha jól emlékszem a disk utilityvel át lehet konvertálni ISO-ra, amit a vmware be tud bootolni, onnantól meg kb next-next-finish
Egy dolog van ami minimálisan macerásabb, van egy konfigfájl azt kell szerkesztgetni, hogy pl legyen sorozatszám. (nekem addig nem ment az appleid-val a bejelentkezés amíg nem volt). Így jelenleg van egy “2013-as iMacem” :smiley:

1 kedvelés

ki ismeri fel ezt az alkalmazást? egyik ismerősömnél van, elég sokat fogyaszt, nem tudja lemondani (havi 25k)

Technikailag nem tudsz lemondhatatlan appot csinalni, mert az elofizeteseket az App Store/iTunes Store kezeli, igy ott is lehet (es ott is kell) lemondani. Akar a Musicbol, akar az iTunes Storebol, akar az App Storebol indulva, a sajat profiljat megnyitva, ott lesznek a subscriptionok es ott is tudja lemondani. Egy app elofizetni sem tud magatol, mert ehhez meg kell hivni az Apple idevago szervizeit. A lemondast nem az alkalmazasban kell keresni. Itt az idevago dokumentacio: https://support.apple.com/en-us/HT202039

Nekem így nem sikerül.

Azw3-mat szeretnék iPad-en olvasni. Látom, hogy van egy csomó lehetőség erre a célra. Tudtok megbízható, egyszerű módszert ajánlani?

Nem akarom próbálgatni a megoldásokat, mert létezik online konverter, van asztali gépre való és iOS app is. Továbbá rendkívül utálnám, ha az eredmény Marker Feltből lenne tördelve, Helvetica ő és ű betűkkel, fattyúsorokkal…

Aztán ott a lehetőség, hogy ne iBooks-ban olvassam, hanem más appban. Ha ilyet javasoltok optimális megoldásnak, megveszem a megfelelő appot (kivéve, ha előfizetéses, az undorító).

Amazon Kindle app, amazon regiszracio (ingyenes), majd azott kapott emailcimre elkuldve nem jelenik meg olvashatoan?

Kipróbálom, köszönöm! Közben zamzaron konvertáltam egyet, működik.
Amúgy a Kindle app szebb/jobb/kényelmesebb könyvolvasásra, mint az iBooks app? Vagyis ma már csak Books.

Amig Androidos es WebOS-es tabletem is volt, addig a Kindle appot hasznaltam. Ha ma valamit at kell rakni, mar a bookot hasznalom mert kenyelmesebben syncel (es nincs is mas eszkozom).

Melyik része?

https://techsviewer.com/how-to-install-macos-10-15-catalina-on-vmware-on-windows-pc/

Na majd megprobalom, de elege remiszto :D

Üdv, S.O.S.
Egy PowerMac G3 B&W oldalsó ventijének kell pörögni alapból?
(Kicseréltem egy ATX-es tápra, -5V elvágva, POK átkötve)

én úgy emlékszem: ment

Nem azonnal kérdés, csak elgondolkoztam, hogy miért van a Magic Keyboardon még mindig eject gomb.

1 kedvelés