Azonnali kérdések

Vidd vissza a szervizbe, hogy nem jo. Ha 3rd party akku kerul bele (barki, barmit allit, akkor is csak az Apple hivatalos szervizei jutnak eredeti alkatreszhez), akkor a battery health funkcio ertheto okokbol nem mukodik megfeleloen. Pl. Az ifixit is irja az akku oldalan, hogy nem megy.

1 kedvelés

Nemigazan talalkoztam meg ezen kifejezesek tobbsegevel… de utanajarok.
A mai produkcio a safari elindithatatlan. Pattog, activity monitorban (not responding). Cache torles, ujrainditas, stb…
…majd egy olyan 5-6 perc utan magahoz ter es megnyitja.

Ide feldobtam egy log-ot az adott idotartomanyrol:

A hibaid elegge erosen hajaznak a doglodo storage okozta meghibasodasokra. Ezert kerdeztem a smart adatokat.

OFFTOPIC, HELP
Már azt gondolom, hogy mindenhol megnéztem, de nem találtam…
Keresek olyan mikrosütőt, amely az általánossal ellentétben JOBBOS nyitású (vagy lefelé gördülő), és belefér a 38x59x38 (magasság=szélesség=mélység) méretű szekrénybe. mindegy, hogy szabadonálló, vagy beépíthető… ha fekete, akkor az már csak hab a tortán.

10 percig googliztam megallas nelkul, de szerintem ilyen termek nincs. Az nem jo ami lefele nyilik?

az is jó lenne, ha lefelé nyílna…
balost találtam már, de az meg nem 38-as mélységű… (és igen borsos árú)

Amazonon elege sok van ami lefele nyilik (nemet amazon) viszont ezek valamiert tenyleg rohadt dragak. A mereteket meg elege sokaig tart kibogaraszni.

Kb. 21 éves Whirlpool Talent-em van, lefelé nyílik, 32 magas, 53 széles, viszont 42 mély, de errefelé lehet nyomozni.

Miert “talalja” meg lassan az iCloud-os erkezett leveleket a Mojave/Mail? Valami felelmetesen tetu modon szinkronizalja. Szifonon meg pikk-pakk.

Nálam is ilyen. De ez a debil Mojave a bejelentkező képernyővel is csigáskodik. Olykor háromszor írom be a jelszavamat, mire egyszer felfogja. De legalább jó nagy krumpli bulletpointokat használnak a régi kicsik helyett, hogy jól lássam, amint nem enged be a gépem, mert fél perc, mire felébred (gondolom biztonsági okokból lekapcsolják a billentyűzetpuffert, vagy valami hasonló állatság van a háttérben).

Átkozom is magam, hogy frissítettem erre a xarra. Ott kellett volna maradni 10.6-on…

10.6-on? 🤣 szerintem a 10.3 volt eddig a legstabbilabb akkor mar miert nem az? :)

Ööö… olyan rég voltak, lehet hogy már keverem őket… aszittem a Hóleót szerettük. Vagy épp azt utáltuk? Mindenesetre volt egy rövid időszak, amíg minden szép volt és jó… (aztán ősszel beírattak az iskolába).

Nekem most sincs semmi problemam az os-el.

Szerintem mindig az aktuálisat utáljuk, mert régen mindig minden szebb volt. Aztán meg 1-2 évnyi hiba javítás után az aktuális is stabil lesz, és esélyes lesz “a legjobb” címre!
Én nagyon szerettem a 10.4-et, mert nekem az volt az első utánuk lévő rendszerek közül is csak a 10.9-cel volt nagy gondom, konkrétan fél évig akadozva tudtam dolgozni. Nagyon idegőrlő volt, de ez az én hülyeségem is volt, mert felraktam rögtön a .0-t, máskor legalább .1, de van, hogy .2-ig várok.

Egyszer vettem iJoe-tól egy gépet Lion GM-mel (mármint golden master). Az is nullás változat volt, de tök jól működött, ha jól rémlik. Vagy megcsal az emlékezetem… így működik a régen-minden-szebb-volt jelenség :D

találtam, már meg is vettem, be is építettem… nem volt a legolcsóbb, de JOBBOS!
Teka ML 822 BIS R BK

1 kedvelés

Sziasztok, 2012-es Air megfáradt, nincs jobb szó rá.
Kb. 1 éve az akksi cserés lett, mert gyorsan merült, lassan ébredt fel, ha csak akksiról ment akkor egyszerűen lassabb volt a gép. Ciklus is már több volt mint amit bírt volna, ki is írta hogy cserés.
Szuper, csere gyárira, tünetek részben javultak, de azé messze van a tökéletestől: tovább bírja, de max 3-4 órát.
Ahogy merül, úgy lassul a gép. Progik lassabban indulnak stb. Ha töltőre dugom, javulás történik, ahogy 100% közelébe ér gyorsul, már-már fénykorára emlékeztet.
Ébredés: akksiról néha amikor gyengébb, az lcd fel sem kapcsol csak ha nyomok egy space-t pl. Ilynekor villan az lcd és észhez tér.
Tápról nincs ilyen.
Néztem ,de semmi jele annak hogy szoftveresen valami zabálná, minden norm.
Persze azért csak felraktam nulláról egy mojavét, hátha…egy éjszaka alatt 15% esett alvóban. Nem fasza.
Hardveresen én az ssd-re gyanakszom (de nagyon nem szeretném), a drivedx élettartamra 41%-ot írt, de szerinte good.
Szerintetek?

Én aksira tippelnék, egyszerüen rossz. De azért az ssd se tul biztató.

Hol sikerult szert tenned eredeti akkura? Biztos, hogy eredeti az Akku?

laptophardware ponn hu
Volt gyári és nem, gyárit választottam de akkor lehet átqrtak.
De igazából ugyanazt csinálja mint a rossz akkuval, csak lassabban merül: ahogy merül az akku úgy lassúl a gép, nagyon látványosan teszi.
És az hogy alvóban is ennyire szipkázza valami? Azt hogy? Ezt még egy replika akkutól is sok nem?