Azonnali kérdések

A heic mindig heicet kuld, az auto pedig megprobalja kuldes elott megallapitani, hogy a tuloldal tud-e heic-et fogadni. Ha nem tud, jpeget kuld, ha tud, akkor heicet. Azert kerdezem a regebbi eszkozt, hogy regebbi eszkozzel kommunikaltal-e. Tehat probaltal-e airdropolni pl iOS12-nek, vagy macOS Mojavenak. Ha igen, akkor lattam mar ilyen kavart.

koszi a valaszokat, nem nem airdroppoltam semmi massal,
ahogy leirod ertheto, kiveve azt, hogy mult hetig miert kuldott jpg-et.

leírom: nekem még SOSEM ment az AirDrop… :( #itjustworks

1 kedvelés

én is leírom: nekem még SOSEM volt problémám az AirDroppal :D

4 kedvelés

Én is leírom: SOSEM próbáltam az AirDrop-ot. :)

5 kedvelés

Én is leírom: Az AirDrop, mint a mesében: hol működik, hol nem.

MBP és MBA, mindig ugyanazon a hálózaton (ahol egyébként látják egymást, user+psw-vel be tudnak lépni egymáshoz).

1 kedvelés

Én is leírom: amikor használtam ment az airdrop, de két kezemen megszámolom, hogy egy évben hányszor használom :D

Én inkább nem írok semmit… :-)

2 kedvelés

Hehe: miről van szó?

A napokban lehetett olvasni, hogy az Nvidia felvásárolta az ARM-et. Vajon ez mennyiben fogja befolyásolni az Apple-t a saját processzorai gyártásában? Elvileg ugye az ARM-től licencelt tervek(?) alapján megy az A szériás procik gyártása.
Eddig sem volt az Apple és az Nvidia nagy “barátságban”, konkrétan ugye már évek óta csak az AMD-t preferálják, így csak én gondolom (lehet naivan), hogy az Nvidia ahol tud ott fog keresztbe tenni az Apple-nek?
Az Apple terve többek között az is hogy GPU szinten is függetlenítsék magukat a 2 nagy gyártótól, ezt gondolom nem feltétlenül akarják ölbe tett kézzel nézni.

Az Apple nem terveket liszenszel. Terveket a Huawei es a tobbiek liszenszelnek (azok, akiknel azt latod a leirasba, hogy ARM Cortex meg ilyen-olyan magok, tehat azok, amiket az ARM tervezett). Az Apple (es pl a Qualcomm) az utasitaskeszletet liszenszeli.

Értem, így világos. De itt a helyzetével nem tud az Nvidia visszaélni?

De, felbonthatja ezeket a szerzodeseket. Viszont szerintem itt az Apple konnyu helyzetben van. Sajat maga tervez mindent, egyszeruen a kovetkezo processzorban minden utasitas “azonositojat” megnovelil pl “1000”-rel. De nyilvan nem latunk bele a szerzodesekbe. Viszont mivel ez egy zart okoszisztema, igy szerintem ezzel nem lehet para. Nekunk nem az utasitaskeszlet a fontos.

De nincs rossz viszonyban az nvidieaval, csak tul nagy ceg es nem teljesitettek a kulonleges igenyeiket (en igy tudom) ezert toltak az amd-t mert ok mindenert “lehajolnak”.

működött \o/

Talan vissza is elhetne, de miert tenne? Ezen a teruleten az NVidianak nincs sajat termeke, szoval az Apple nem konkurencia, hanem egy ugyfel. Ha pedig keresztbe tenne az Applenek, azzal nem csak valoszinuleg a szerzodest szegne meg, de egy fizeto ugyfelet vesztene.

2 kedvelés

hogyan lehet rávenni a ipad-on ios 14 alatt a safarit, hogy facebook-ot nem mobil webhelyként jelenítse meg
(asztalira átkapcsolva sem helyes…)

Hello,

1. Generacios iPadhez ha veszek lightning-hdmi atalakitot, arra ra lehet simam dugni egy olcso hdmi-vga adaptert projektorhoz?

Mivel nem tudom pontosan mi lesz a masik oldalon, ezert nem vennek rogton vga adaptert.

Koszi,
Gergo

Noha, a kerdesre nem tudok valaszolni, de a HDMI adapter kpcsan csak olyan adapter megvasarlasat javaslom, amin van valami lehetoseg tapellatasra (pl. van rajta micro USB csatlakozo). Nekem sokkal nagyobb aranyban mukodtek azok az adapterek, amelyeket USB-rol meg lehetett taplalni. Igy viszont kelleni fog neked egy konnektor is a mukodeshez.

1 kedvelés

Miert nem jo a facebook app?