backup

backup témában lehet itt értekezni, hajrá!

mindjárt lenne egy kérdésem:

egyre olcsóbb felhőszolgáltatások vannak, ezért elgondolkoztam - most pl. Amazon Cloud Drive-on - árban tök jó, igen ám, de ha csinálok egy alap backup-ot, akkor mondjuk a következő ilyennél már nem akarom újra az egészet feltolni, csak az ez idő alatt keletkezett / módosult fájlokat…

szóval, van-e olyan szoftver(ek), ami(k) különbségi mentésekre képes(ek) a fentiek alapján?

Arrsync, ha a tárhelyet feltudod csatolni mint meghajtót akkor ezzel szerintem meg lehet oldani. Én egyidőben NAS-ra mentettem vele de mostanában kényelmesebb csak simán USB-s vinyóra.

Általában ezekhez a felhőkhöz van saját program, ami szinkronban tartja a változásokat.

1 Like

ezek tárhelyszolgáltatók “csak”

Lehet, hogy tévedésben vagyok, de szerintem az Amazonhoz is van.

Ha nem akarod feltalalni csoben a lyukat, akkor BackBlaze.
Felhobackup, mukodik, igaz fizetos, de nekem mar mentett meg fajlokat amikor legutobb elfekud a vinyom.

1 Like

ez csak feltölt, ráasásul bután

De ott van pl a https://www.box.com, ami 50 GB-ot ad alapból (most ránéztem, lehet, hogy az elején volt így, mert most mintha 10 GB lenne). Ingyenes és remekül működik, egyből tolja fel, ha valami változás van. Aztán van a https://www.copy.com, ami 15 GB ingyen és nincs fájlméret korlát.
Persze lehet, hogy neked sokkal több helyre lenne szükséged.

http://crashplan.com
Egyszerre lehet vele menteni felhőbe és saját winchesterre. Ráadásul a saját winchesterre ingyenes. Van saját szoftvere, ami úgy emlékszem tud incremental backupot és természetesen csak a különbséget tölti fel, azt is tömörítve, titkosítva. A családi csomag havi 12,5 dollár és 2-10 gépet lehet menteni vele. A tárhely a felhőben korlátlan. De! A felhőből való visszaállítás csak 250MB-ig engedi a saját szoftvere, a feletti mennyiséget pedig futár szolgálattal küldi el pár nap alatt. Legalábbis pár éve még ez a 250MB határ volt, nem tudom azóta változott-e. Saját mentésből természetesen vissza lehet állítani az adatokat. Azt nem tudom, hogy mi van, ha a rendszer megy tönkre, hogy akkor hozzáférhető-e a tartalom a vinyón a programja nélkül.

minimum 2 TB adatról van szó ;)

Akkor itt sikerült alaposan mellé lőnöm :)

nem baj, a szándék a lényeg! ;)
köszönöm

http://www.immortalfiles.com/

a képeimet szeretném biztonságba helyezni online, van valakinek ötlete? dropbox elégé kézenfekvő lenne de ott lehetséges hogy ne kelljen tárolnom a gépen is? (felhőbe csak jpg utomunkázott képeimet raknám)

Amazon Cloud Drive-ot ajánlanám neked is

Én a flickr-t használom erre. 1 TB ingyen van.

amazon cloudra most regeltem és árban is elégé jó (1 dollár/hó) flicker-re teljesméretű képeket is fellehet tölteni?

Igen. Letöltéskor pedig a kép méretétől függően több különböző méretet lehet letölteni, köztük az eredetit is. Valamint videókat is fel lehet tölteni. Egy óriási hátránya van, utána csak egyesével lehet letölteni a képeket, nem lehet egy egész albumot egyszerre. (bár van erre ingyenes külső szolgáltatás, ami képes erre). Valamint több kép megosztása kicsit nehézkes. Bár az utóbbi időben sok újítást kapott, hátha egyszer ezeket a hibákat is megoldják.

Napokig jött a Facebookon egy hirdetés, ami kifejezetten a fotók mentésére szakosodott felhőszolgáltatást ajánlott, ha jül emlékszem 20 GB free résszel, de most nem találom :(

amazon lett, havi 1 eurot megér és egy gombnyomással le tudom töltei ha kell. igazából ide csak a utomunkázott leválogatott jpg képeket rakom fel.

1 Like