Az almalap még létezik? :o mondjuk a design nem változott 2002 óta :D
Azért, mert havonta-kéthavonta van egy jó tipp vagy valami amit csak ott olvasok el.
MacMagazinnak van valami rss linkje? Mert minden hírt rss olvasóban olvasok, ha nincs, akkor lehet akármilyen jó, nem fogom külön nézegetni, hogy mikor jelenik meg új hír.
Az is igaz amúgy, hogy az utóbbi években a beszmecnél már csak az érdekesebb hírekre kattintok rá. Így történt ma is, amikor két ilyen hülyeségbe futottam bele.
Amúgy kösz a tippet, iMagazin egész jónak tűnik (bár ott is találkoztam már ennek az idegesítő stílusnak az enyhébb változatával).
iMagazin magas a legszinvonalasabb magyar apple híroldal. Macmagazin jó de már botzalmasan zavaróan ronda és azért Joe sokszor elfogult :). Appleblog, pedig zseniálisan megmondja azt amit amugy mindneki gondol.
almalap-ról nem tudok mit mondnai nagyon régen olvastam.
Almalapról nekem mindig csak az jut eszembe, hogy ott olyanokat lehet olvasni, amit azóta már ezerszer kiveséztünk. Jó, elhiszem, hogy aki nem foglalkozik napi szinten a témával, mint mi, annak jó lehet egy olyan lap.
almalap egy vizuális erőszak :D de vicces visszaolvasni a 2002-2004es archivot :)
:) en a novemberi bm “cikk” utan ( http://beszeljukmac.com/index.php/weblog/comments/imessage_az_isis_ajanlasaval ) mar be sem neztem oda. Nem is hianyzik. Kar hogy ilyen szintre zuhant de mar nem erdekel)
En mar csak toborozni jarok oda :D
Huh, teljesen ledöbbentem ezen a topic-on: http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/48379/
Ennyi sületlenséget összehordani… Nem tudom @Titi-nek, hogy vagy türelme még beszmac-en is válaszolgatni… Nagyon felhígult a fórum válaszok minősége…
Jézusom. De tényleg. Hú… ez most fájt.
Csak az elejét volt türelmem elolvasni. Valahol Titi írja is, hogy memória probléma. Egyértelmű, hogy igaza van.
Nem is a topiknyitó, mert ő szegény egy befürdött switcher, hanem a teljesen fogalomnélküli arc, aki segíteni próbál…
Persze, nem a topic nyitóra gondoltam… Szerintem bőven elég a gép arra, amit szeretne - Igen nem sok a 4GB ram, de azért azokra az alap feladatokra bőven elég lenne… Én azon akadtam ki aki kiírta, hogy MacPro-n mennyi a ram használata.
Brutál késztetést éreztem hoyg írjak de azért sem :D
Hát abba a mélyenszántásba én sem szeretnék belefolyni…
Én csak azért is írtam.
Ilyet nem tettem már vagy 1 vagy lehet, hogy már 2 éve :)
Az áldott jó szíved. :D Én pm-et küldtem neki. :D
Remélem a PM-ben benne volt, hogy inkább ide jöjjön :D:D
Igazából csak ez volt benne. :D Az se biztos, hogy eljut szegényhez. :D
http://beszeljukmac.com/index.php/weblog/comments/jobban_titkosit_a_whatsapp
Az egy dolog, hogy a szerzo, Nagy Konstantin sajat magaval sem ert egyet…
Úgy tűnik, hogy a WhatsApp titkosítását az iMessage is megirigyelhetné.
Szuper, akkor a Whatsapp biztonsagosabb.
A kommunikáció lényegében ugyanannyira biztonságos alapból, mint iMessage-en
Szoval akkor most megsem biztonsagosabb.
Ezeken a dolgokon alapbol atsiklom, megszokott, nincs itt semmi latnivalo, a szokasos osszecsapott, pontatlansagokkal teli, butasagoktol hemzsego ertektelen iras.
Ami viszont eloszor feltunt (nyilvan, mert ez a cim…):
Jobban titkosít a WhatsApp?
Mi az, hogy jobban? Ez jelenthet akarmit. Gyorsabban? Esetleg mas algoritmust hasznal? Mindegy, meg ez is belefer a szokasos szinvonalba.
Itt viszont ledobtam a lancot:
A WhatsApp emellett teljesen nyilvánossá teszi a kulcsokat (hiszen be lehet szkennelni őket) és azokat gyakran változtatja is, szemben az Apple implementációjával, ahol a kulcsok fixek és rejtettek a felhasználók elől. Így ha valaki megszerez egy titkosított iMessage-et, akkor azt később a kulcs megszerzésével ki tudja olvasni. WhatsApp-pal ez nehezebb, mert a kulcsok gyakran cserélődnek.
A szokasos dolgok felett ismet elsiklunk, a bekezdes eleje semmilyen kapcsolatban nincs a bekezdes masodik felevel.
A szerzonek viszont a leghalvanyabb fogalma sincs arrol, hogyan mukodik a titkositas es mi is az egyaltalan, ugyanis azt irja, hogy a “kulcsok” nyilvanosak. Ebbol szamomra az jonne le, hogy ha letoltom a WhatsApptol a nyilvanosan tarolt kulcsot, decryptalni tudom a forgalmat, tehat tulajdon keppen az egesznek semmi ertelme nincs. Ez egy totalis hulyeseg!
Nyilvanvaloan nem igy mukodik a dolog, a WhatsApp a publikus kulcsokat tarolja publikusan. Nyilvan privat kulcsokat nem tarol publikusan a WhatsApp, azokhoz nincs is hozzaferese! A szerzo nem olvassa el a cikket, mielott bekuldi? Vagy csak nem erdekli, menjen es nem erdekes, mekkora hulyesegeket ir le?
Ezek mind kiderulnek persze a WhatsApp Security Whitepaperbol, amiben az is vilagosan le van irva, hogy mikor milyen kulcsok cserelodnek ki es hogyan mukodik ez az egesz.
Persze a cikk koszonoviszonyban sincs a dokumentummal. Termeszetesen nem kell elolvasni es megerteni az ilyen dokumentumokat annak, aki IT cikket ir (persze nagy elony), viszont az, hogy az olvasokat felrevezeti es hulyesegeket ir le, az mar bant.
De.Minek.Olvasod?