Vettem egy D-Link DNS320L típusú NAS-t. A problémám az lenne vele, hogy az oldalon kiadott Mac-es programokkal nem látja a Monterey a hálózatba kötött adattárolót.
A vicc, hogy Windows 11 felismeri és ott működik minden. Van esetleg valami ötltetek?
A HDD ext4-re van benne formázva. Ez okozhatja a problémát?
Annyit azért hozzátennék, hogy ez egy elég gyenguska NAS, tehát nem javaslom, hogy direkben erre dolgozza, nálam backup tárhelyként szolgál (stabilan), de hiába van gigabites hálón, nem tudja a gigabit-et kiszolgálni.
Szia! 2 hete használok Mac-et, de megpróbálom amiket írtál. Tudom, hogy nem erős, addig kell valami amíg összeszedem rá a lóvét és veszek egy komolyan Synology-t. Ha nem boldogulok vele, rád írok. Köszönöm szépen a segítséget
Annak utána néztem, mert mindenképp olyan kellett.
A következő nagy dolog az lesz, hogy megcsináljam print szervernek.
A telnetről csak annyit tudok amúgy, hogy hálózati dolog, vagyis protokoll
Küldenél egy leírást, vagy screenshot-ot, hogy hogyan telepítetted a transmission-t? Nálam ugyan van bittorrent kliens gyárilag, de az szerintem nem TM
Üdv! Mivel itt találtam olyan emberkéket akik ehhez a NAS-hoz értenek -ha lehet- nem szeretnék új témakört nyitni ezzel kapcsolatban.
Első használókét végigböngésztem amit elértem, viszont lenne kérdésem:
Akitől a NAS kaptam, egy Alt-F szoftvert tett rá D-Link helyett. Hogy tudnám az eredeti szoftverét helyrehozni? Nagyrészt elérési problémákkal van tele minden. ( ha megkérdeznétek miért? Láttam az eredeti progival működni és az Alt-F-el nem boldogulok. Lehet jó de egy kezdőtől túl sok infót vár el )
Az NAS elérésével, HDD formázásával nincs semmi probléma, sokkal inkább a - számomra - bonyolult szoftver jelent gondot a további beállításokkal kapcsolatba.