Dühöngőcske

Dühöngő tűl rövid volt névnek :D
Úgy szerettem anno ezt a topicot :D

Szóval most jöttem csak rá, hogy az iOS Settings Profiles menüt teljesen eltüntették. Az ok pedig annyi (állítólag), hogy most már automatikusan működnek a profileok, így automatikusan szinkronizálásra kerülnek a készüléken. Mármint ha jól értettem az álláspontjukat. Ez azt jelenti, hogy Ad-Hoc módban nem kell átküldenem többé a povisioning profile fájlt, elég csak az ipa fájlt?

haha, pont ma gondolkoztam rajta, hogy nyitok egy ilyen topikot, de már el is felejtettem miért:-D
nade majd ha eszembe jut;-)

Most a Finder hülyesége húz fel. Van hálózaton belül egy linux szerverem, amin van egy smb megosztás ahci-val megtűzdelve (ha minden igaz). Korábban a Finder látta a megosztást alapból, de egy ideje már nem látja. Sebaj Command+K és akkor majd… de az sem találja. Letöltöttem egy ingyenes programot a Mac App Store-ból (rettentő ronda az ikonja)
És beírtam ezzel ugyanazt a szerver címet és láss csodát működik, sőt a Finder is felismeri.

Ezután már csak hab a tortán, hogy Keychainbe el van mentve ehhez az smb-hez egy felhasználónév-jelszó páros, de persze, hogy nem azt a mappát akarom megnyitni, amihez joga van, és csak annyit dob, hogy nem sikerül csatlakozni, ahelyett, hogy rákérdezne a felhasználónév-jelszóra…
Öröm az ürömben, hogy, szerencsére működik az smb://felhasználó@szerver megoldás is…

ma én dühöngök…
miért kell a template készítőknek mindig floatot használni…

Akkor a készítők valamit nagyon elbarmoltak. Én meg pont a pixel pontosra kerekített dolgokat nem szeretem, mert azok meg sokszor torzítanak :)

1 Like

a pixel pontosság nekem sem kedvencem, hálisten általában nem is kell, viszont amikor csak két dobozt raknak egymás mellé és azt floatolják…

Most mondjátok meg miért van az, hogy az innen kapott levelek mindig a Mail junk mappájába kerülnek? Pedig nincs Junk-ként meghatározva, és amikor először kaptam innen levelet (és bekerült a Junk-ba), akkor megjelöltem, hogy nem Junk. Azóta is állandóan a Junk-ban landol, de nincs Junk-ként megjelölve. (próbáltam azt is, hogy az egyiket bedobom a sima fiókba, de nem oldotta meg a problémát).

Mai nap vicce számomra / idegörlése számomra, hogy miért nem megy az Android Studio-val egy Samsung tablet. És a megoldás nem kicsit vicces/kínos szerintem (11-szer rákattintani egy inaktív feliratra???):
How do I enable USB debugging on android 4.2.*?

Mi ezzel a gond?
Ez mar nagyon reg igy mukodik Android-on. A developer menuben olyan dolgok vannak amik nem end usernek valok. A developer meg tud olvasni.

1 Like

Ezzel csak egy pici gond van: miért nem tettek be egy kapcsolót, aminek a megnyomására esetleg felugrana egy ablak, hogy biztos, hogy be akarja kapcsolni? És ennyi. Ehelyett 1 órát kutakodtam, hogy miért nem látja a Samsung tabletet azonnal, mint a korábbi eszközömet.
Nem fejlesztek rendszeresen Androidra, sőt… de azért még ha nem egy átlagos felhasználónak szánt dologról is van szó, ne egy inaktív feliraton kelljen már 11-szer kattintani, hogy bekapcsoljak valamit. Ez szerintem röhej.

Az Apple megváltoztatja a szerviz rendszeréhez való hozzáférést, csak fix, előre lejelentett, IP-kről fogadnak be API lekérdezést és minden lekérdezéshez csatolni kell egy client certificate-et az azonosításhoz. Az elmúlt két hétben a Mac-en 10.4–10.10 megtalálható minden HTTP clienssel megpróbálkoztam (cURL-től - a JAVAs őrületekig) egy érvényes lekérdezést indítani, de nem lehetett.

Majd ma jön az email, bocsi, nem volt egészen jól beállítva a certificate alapú azonosítás a mi oldalunkon, Could you please try again ?

Szép az élet. ;-)

Gimp.

két darab layert szerettem volna pastelni úgy, hogy az egyik fent, a másik lent. Az elsőt szépen be is illesztettem, leraktam és layerré alakítottam. (egyébként is ezt minek, miért nem illesztődik be rögtön layerként?!)

beillesztem a másodikat, pozicionálnám, de nem megy feljebb, mint az előző réteg, levágódik. kijelölés nincs…

úgy oldódott me végül, hogy ezt is layerré alakítottam, akkor felment magától…

a gimpet szerintem egyenesen a pokolban írták…

Miert tart 5-10 percig, amig a Windows hasznalatba tud venni egy uj USB eszkozt? Csatlakoztatom, keres drivert a Windows Updaten 5-6 percig, aztan vagy talal, vagy nem. Ha igen, akkor letolti, telepiti, de persze mindent szuperlassan, megfontoltan. Leirnam, hogy bezzeg az XY oprendszeren azonnal mukodik, igazandibol ennel barmi mas gyorsabb.

A jelenséget a leegyszerűbb úgy lehet megfogalmazni: Microsoft!

Nem igaz, hogy Cupertino-ban senki nem használ iPhone 6Plus-t. Az AppStore screenshotokat egyáltalán nem lehet megnézni normálisan. Mármint ami fekvőben van.
Először is érthetetlen, hogy miért nem tudták (vagy akarták) megoldani azt, hogy a fejlesztők feltölthessenek fektetett screenshotokat.
Második pedig, hogy miért nem vette észre senki azt, hogy ezen a készüléken elfordul az AppStore, ha landscape-be forgatjuk. Ezáltal nem lehet megnézni egyáltalán normálisan a screenshotokat. Lehet, hogy iPaden is így van?
Harmadik: az egyik alkalmazás oldalán elforgattam a kijelzőt a screenshotok miatt majd vissza, és eltűnt most az összes screenshot. Egy darab sincs!!!
A fejeseket ennyire meg lehet vezetni azzal a dumával, hogy “de ez jól van így!”???

Úgy látom csak én dühöngök… :)

Egy órámba telt, mire rájöttem, hogy van egy Xcode hiba. Csak arról van szó, hogy a kód kiegészítés nem működött NSManagedObject típussal bizonyos körülmények között. Először akartam használni, először azt hittem, hogy rosszul van kiexportálva az adatbázisból az osztály és csak 1 órával később vettem észre, hogy nem csak ezzel az egy típussal van gond, hanem mindegyikkel.
Méghozzá akkor van gond, ha egy opcionális változóból csinálok normál változót és ezt a do blokkon belül.
Tehát pl ez jól működik a kódban:

if let valami = self.valami {
    valami.akarmi...
}

Itt még kiegészíti a valamit akarmivel.
De az alábbinál már nem egészíti ki a valamit semmivel sem:

do {
    if let valami = self.valami {
        valami.
    }
}

Csak egy órám ment el erre a hülyeségre…

Nem tudok belépni a gépembe. Mindjárt földhoz vágom. Én hülye ma feltettem az új rendszert, eddig 10.10 volt rajta. Egész nap nem volt semmi baja, de most nem érzékeli a kattintást. Működik az egér, ment a két ujjas gesztus asztal váltás között, de kattintani sehova sem tudtam. Erre újraindítottam és most még a felhasználói fiókomra sem tudok kattintani. Bármilyen betűt ütök le, csak pittyeg, hogy nem jó. Így meg egyáltalán nem tudom belépni a gépembe sem. Mi a f… kezdjek vele???

Ja, hiába dugok rá külső egeret, azzal sem megy a kattintás. :(

Közben utánaolvastam és megoldódott a dolog.
A párom sötétben fülhallgató keresése közben a Magic Mouse-ra rátette a billentyűzetet és folyamatos kattintásnak érzékelte a gép még újraindítás után is. Ahogy levettem a billentyűzetet róla, egyből jó lett…
De hogy milyen ideges voltam!

1 Like

Az eleje azért így vicces, csak nem annak olvastál utána, hogy mit kell csinálni, ha a párom ráteszi a billentyűzetet a magic mouse-ra :D - Sry, már késő van :D:D

1 Like

Nyilván nem annak olvastam utána :)
Rákerestem, hogy nem érzékeli a kattintást a rendszer, és kidobta, hogy másnak is volt ilyen még 10.9-nél :)