Ebbol latszik, hogy sok kozod nem volt a csapatsportokhoz.
Nalunk ha valaki lelektelenul es motivalatlanul jatszott, kapott rendesen az edzes vagy meccs utan.
(…nem fociztam…)
Ugyanugy, mint minden mas is, a sport is business, ugy is kell ra tekinteni. Amig a focistak fizetese, illetve az egyeb koltsegek a jegyeladas, fogadasbol es egyeb beveteli forrasokbol van fedevze, addig nem kell, hogy zavarjon, mennyit keresnek. Termeszetesen ha kozpenzbol tamogatjak a businesst, az mar problema…
Ha csak “hiszed”, akkor baj van.
Alapvetően én sem értek egyet azzal, hogy az állam (Orbán) ennyire támogatja a focit. A stadion építésnek viszont látom értelmét. Ha lesznek normális stadionok, akkor fogunk tudni normális színvonalon rendezni világversenyeket. És akkor ha nem is a foci miatt, de legalább hosszú távon mindenképpen megéri.
Jelenleg nincs olyan focistadion magyarhonban ami alkalmas vilagverseny megrendezesere. A groupama stadion a legmagasabb kvalitasu jelenleg es az is csak uefa szintu.
Az uj Nepstadion lesz majd egyedul magasabb kvalitasu.
A tobbit meg hagyjuk. Nem a stadiontol lesz foci ebben a posvanyban.
Mondtam, hogy nem ertheted
Aki magasabb szinten uzott csapatsportagat, az jogosan lehet “duhos” a tulsztarolt (un.) focistakra. Nem irigysegrol van szo. De amig tobb olyan sportag van hazankban amiben vilagszinten is kiemelkedok vagyunk, nagyobb tehetsegeket adva az orszagnak, vilagnak… addig ezek a tehetsegek, sportemberek mostohabb es szegenyebb korulmenyek kozott keszulnek, sportolnak.
Mas az, amikor a kezilabdazokat, a vizilabdazokat vagy a jegkorongozokat latom “megdogleni” a palyan… ha mar eppenseggel nem jon az eredmeny.
Ez szeretheto es dicserheto. Mert errol szol a tortenelmunk is. A kuzdelemrol es a meg nem adasrol.
De azt a lelektelen sz@rt amit a tancoslabu, hisztis fodballistaink muvelnek… az minosithetetlen.
Ez nem a szovetsegi kapitanytol fugg… ezt kaptak a kepzetlen utanpotlas-edzoktol… s ezt teszi az az 1-2 millio, amibol most jol el… de olyan lepukkant alkesz lesz par ev mulva mint a legtobb zullott ex-sporttarsa. Eszuk sincs, de focizni sem tudnak.
Az orok klasszik: 😂
Van itt egy szerver, amire bios meg firmware frissítések miatt windows server 2012-t kell telepíteni.
Kolléga foglalkozik vele, nem én.
Reggel fél 8 óta nem sikerült neki. Már nagyon anyázott, hogy mindig azt írja a telepítő a partíció kiválasztásnál, hogy Could not create blablabla.
Nézem miről telepít, pendrive. Arról kéne is mennie.
Csak épp nem úgy, hogy usb3-as pendrive usb2 portra dugva.
Csináltattam vele egy usb2 pendrivera telepítőt és voilá működik.
Microsoft, pls…
Egy idősebb kollégámnak hiába magyaráztam el, hogy hiába dugja az USB2-es külső DVD olvasóját egy USB3-as vezérlőre és próbál Win7 telepítőt elindítani, mert a Win7 telepítője (alapból, az Intel integrálása nélkül) nem ismeri fel az USB3-at. És hiába USB2-es a DVD, akkor USB3 meghajtó kell. És ezt egyáltalán nem akarta megérteni…
Szóval fordítva sem megy mindig :D
Nincs itt semmi meglepo. Az alap Windows 7 oregebb, mint az USB3 igy az XHCI kontrollerek nem mukodnek. Az USB2-es portod nem biztos, hogy sima USB2 port. Amig nincs az XHCI kontroller betoltve, addig ezt a BIOS vezerli, abban pedig szokott lenni XHCI Handoff opcio, pont ilyen esetekre. Tehat gyari, nem patchelt telepitonel USB3 lyukba nem fog mnni semmi USB2 nek tuno lyukban pedig nem fog menni az USB3
Új kolléga jön a céghez, van még egy 20-as studio displayem, gondoltam veszek neki egy minit. (Irodai munkára)
Azután kiválasztottam hozzá egy billentyűzetet és egy egeret. 80 ezer. Mármint az egér és a billentyűzet. Nincs már vezetékes 15 ezres numerikussal csak 50-ért a medzsik… Kapjákbe.
Agybaj. :( Vegyél neki egy sima billencset, és nyomkodja a Cmd helyett a Win billentyűt.
Ez se olcsó, de nem is ötven.
Egyelőre nem szűnt meg a vezetékes billentyűzete az Apple-nek, csak eltűnt az online store-ból. Apple boltok továbbra is tudják rendelni. És ha meg is szűnik, akkor még a szervizek 5 évig fogják tudni rendelni.
Nem kell még temetni a jó öreg vezetékes billentyűzetet. :-)
És ha valakinek nincs Apple-szervizben dolgozó ismerőse, és érthetetlen módon az almamagot sem ismeri, az honnan fogja tudni, ha csak a netről próbál tájékozódni?
Mit mondhatnék, a marketingesek összeültek az Apple-nél és így döntöttek.
“… A világot
Értekezlet igazgatja:
S az erõsebb ha mi csinyt tesz,
Összeûl és - helybehagyja.”
:-)
Erről az újításról már halottam, csak nem ismertem a részleteket. Megnéztem, bejegyeztek egy szabadalmat a Fair trade mintájára az Apple megalkotta az Earn trade fogalmát, ami azt jelenti, hogy idővel majd csak úgy tudsz Apple terméket vásárolni, ha megérdemled, ki kell tölteni egy kérdőívet és egy bizottság elbírálja majd, hogy érdemes vagy-e tőlük terméket vásárolni 50e-2M Ft-ig. Nem úgy lesz, hogy csak úgy kifizeted, azt használod agyba-főbe. Az alapokat, ha jól emlékszem valamikor 1984 :) táján fektették le. :DDD
Nem hiszem.
Azert vicces amikor “2 havonta” linkeled az uj 30e billt amit rendeltel, amit gombra levetitve ketszer annyiba kerul mint az apple 50e bill. Foleg ha azt nezem hogy az enyem mar pl 10eves.
Ez a billentyűzet egészen egyszerűen nem ér ennyit. Bluetooth, akksi, Apple felár, mindennel együtt max. 30 ezer. Nem 50.