Dühöngőcske

Szerintem ez inkább SSD hiba.

2 kedvelés

Leellenőriztem, leteszteltem, benchmarkoltam satöbbi, tökéletesen működik az ssd. Egy samu 850Pro.
Azóta a gép is tökéletesen működik.

Samu 850-en ne hasznalj APFS-t. En igazabol semmilyen 3rd party SSD-n nem hasznalnek, mert veszelyes lehet. Ha belso az SSD, akkor nagyban tamaszkodik az APFS egy csomo firmwareben implementalt funkciora, igy random problemak johetnek elo vagy akar adatvesztes is. https://pikeralpha.wordpress.com/2017/07/04/do-i-use-apfs/

Ügyfél rakatta bele még vagy 2 éve, azóta semmi problémája nem volt vele. Hozzám már csak akkor jönnek amikor baj van.

Ez nem valtoztat azon a tenyen, hogy APFS-t nem jo hasznalni 3rd party firmwareval, mert barmi elofordulhat.

Ezt én értem, de pont lesz@rom, ha egyszer az ügyfél nem akar apple ssd-t venni, mivel az picit drágább.
Egyébiránt ha jól emlékszem 10.10.4 óta van az apple-nek támogatása 3rd party ssdkre, csak terminalban kell vele valamit mókolni. Úgy kb 3 parancs a sudoval együtt.

EDIT: utánanéztem kicsit a témának, 840/850EVO nem szereti az APFS+Trim kombót, 850Pro viszont igen. Azt írják stabil, gyorsabb a boot és a rendszer egésze is.
Igen tudom hogy a trimnek semmi köze a fájlrendszerhez, köszönöm a felvilágosítást.

Amire te gondolsz, az a Trim. Regen at kellett irni az info.plist-et, ma eleg kiadni egy parancsot. Viszont ennek semmi koze a filerendszerhez, amirol eddig szo volt.

Azért az nem tűnik reálisnak, hogy az Apple-nek ne legyen egy modern külső gyártó SSD/HDD-jén is működő fájlrendszere. A HFS+ 2040-ig tud dátumot osztani a fájloknak, ami ha nem is holnap van, de nem is olyan távol.

Sajnos, siman elkepzelheto, hogy addigra nem lesz semmilyen storage eszkoz, amit “be tudsz dugni”.

Ok, hogy kicsit odebb van az idopont de akkor elvileg elkepzelheto, hogy az archivunk ami hegyekben all a szekrenyben HFS HDD-ken majd nem lesz olvashato az akkori op. rendszereken? Szarul hangzik…

Az meg 22 ev, addig ugyis atkell masolni amugyis a most elrakott 4tb hdd biztonsagi mentes 22 ev mulva nevetsegesen kicsinek fog tunni.

A most elrakott mentest 22 ev mulva bedugni se lesz hova. Viszont jelenleg szerintem az a problema, hogy a filerendszer nem olvashato, az nem fenyeget. Jelenleg is el tudunk kb olvasni mindent.

Meghalt a regi akkum, pedig amikor legutobb hasznaltam (kb 3 hete), akkor meg semmi baja nem volt, azon kivul, hogy csak 2 - 2.5 orat ment rola a gep. Viszont ez az akku es az ujabb, kitartott 6-7 oraig. Szetszedes utan kiderul, hogy tudok-e benne cellat cserelni valahogy.

1 kedvelés

Csak 1 cella makkant meg a 3bol. A fekete bizbasz leszedese utan latszik, hogy 6052103 van benne, tehat valami hasonlo kell bele.

1 kedvelés

Ismeros… az “uj” jatszos gepem eredeti akksija. :smiley:

akkor meg nem volt Almamag amikor a PBm igy jart ;)

En ezt az akkut vagy 2-3 eve mar alig-alig hasznalom. Par havonta veszem elo. Legutobb 3 hete hasznaltam, akkor 2 es fel orat meg elment rola a gep, most pedig nem jo. Van masik mukodo akkum, azzal egyelore semmi baj nincs.

Ohoho, ez nem is 3 cellas, hanem 6 cellas akku es csak 1 cella rossz.

Arra valami, hogy az ipados youtube appban nem lehet felhasznalot/csatornat blokkolni???

Android? :P

1 kedvelés