Dühöngőcske

Ugyanez ma 15-ot kikuldtem 😜

Ma reggel a kedves 4es metró jól rácsapta az ajtót a táskámra, ez lett az eredmény:

Pedig a gép tokban volt, de úgy látszik papírból csinálták ezt a gépet :frowning:
Mondjuk furcsa mert még a régi (2015ös) gépem az valahogy sokkal masszívabb volt, több helyről is leesett, mégsem lett soha, semmi baja :frowning:
Szerencsére ennek sem lett ezen kívül semmi baja, de azért így is ideges vagyok

Ilyenkor leirhatnad egyebkent, hogy mi a baj vele es mi lett az megfelelo eszkoz, esetleg azt is, hogy mi a konkret munkafolyamat amit csinalsz.

3 kedvelés

Úgy látom a jelszó küldése mailben nem egyedi eset. Épp most változtattam jelszót a UPC Wi-free oldalon, erre elküldtek a jelszavamat e-mailben. Ki az a marha, aki ezt komolyan gondolja? (Ez már a második eset, hogy jelszavamat visszakapom e-mailben. :( )

Anno a Photos volt, amit annyira vártam, és sok elvárásomnak meg is felelt. Nagyon kényelmesnek találom, hogy nem kell importokkal meg rendszerezésekkel vacakolnom, jók a smart albumok, a családi sharek stb. stb.
Paráim:

• Ha egyszer elhagyom a platformot, akkor túl sok fotót kéne hirtelen mappázni stb.
  • Már most is 110 gigás az adatbázis, meddig duzzasszam?
  • Egy lementett libraryből nem tudok egycsapásra rendszerlibraryt varázsolni, mert ha megteszem, elkezdi feltölteni mind a 36 ezer képet, pedig biztosan volna mód egy merge-re vagy valami ilyesmi.
    Szóval szeretem, de van parafaktor bőven.

Ha be van kapcsolva az iCloud Photo Library, akkor kb felesleges mentegetned a Photos librarydat, mert nem biztos, hogy minden kep/metaadat/thumbnail benne van.

Vili, csak volt kósza próbálkozásom rá, ti. 2 napig jön le a felhőből, ha mondjuk disket cseréltem vagy bármi, gyorsabban tűnt az a pár perc copy a 110 gigára. De nem jött be.

Az apple szamomra legszemetebb huzasa eddig az aperture kinyirasa volt, megakartak magyarazni, hogy majd jon a photos. De kb olyan mint a text edit a pages-het kepest.

3 kedvelés

Nem annyira dühöngő, de egy e-fogkefe drágább, mint egy szkenneres-izés nyomtató? Furcsa.

milyen szép példa arra, hogy az ár mennyire nem a felhasznált nyersanyagok és szellemi erőforrások függvénye a pH! átlagfórumozó elképzeléseivel ellentétben

1 kedvelés

Családiházas övezet, UPC üveg net. Tökéletesen működött már pár éve, amióta kiépítették és bekötötték.
Pár héttel ezelőtt megjelentek a környéken a Digis autók, elkezdték ők is kihúzni az üveget.
Eddig nem is lenne semmi probléma a történettel.
De…
A Digis szerelők ( a román cég szerelői, egzetlen szót sem beszélnek magyarul) megjelenése után kezdődtek a UPC-s anomáliák. Egyszercsak nem volt internet.
Ez azóta többször is előfordult. UPC szerelői minden esetben kijöttek és minden alkalommal köthették vissza hol ezen, hol azon az oszlopon az optikai kábelt, mert a kedves Digis szerelők “véletlenül” (nyilván) széthúzták.
Mit lehet tenni ilyen esetekben, azonkívül, hogy kimegyek és kirúgom alóluk a létrát?

Dokumentálod és átadod a UPC-nek. (…ami egyébként sosem jut sehova - mivel büntetőfeljelentést tesznek szándékos károkozás tényével, 2., az önbíráskodás sem vezet sehova - viszont kellemes érzés)
Továbbá ha nem működik megfelelően a szolgáltatás, akkor minden esetben bejelented (legyen nyoma minden alkalommal - ez a későbbi kötbérezési eljárás során sokat számít).

En kikuldenem jatszani a kuvaszt 😂

4 kedvelés

Ejj, ha pár évvel ezelőtt jöttek volna, még élt a 70 kilós hatalmas kan kaukázusink. A szerelők a létra tetején éjszakáztak volna.

1 kedvelés

Kezdek ideges lenni, ez a hülye gép most már hetente indul újra magától. Azt írja kernel panic, de nem tudom mitől lehet. Csináltam hardver tesztet, mindent rendben talált. Szerintem a vga miatt lehet talán mert mindig akkor jön elő ha bezárom a parallelst, vagy egy játékot.

Ez a log: https://pastebin.com/FQfSsE69

Any idea? :(

Edit: annyit sikerült kinyomoznom, hogy lehet hogy az Xbox 360 wireless receiver drivere miatt van gond, de nem biztos.

A log alapjan, barmi olyan eszkoz okozhatja, ami USB HID csaladba tartozik. USB HID szokott lenni a keyboard, eger, trackpad, gamepad pl, de a legtobb szunetmentes is. Az egyik legkonnyebben alkalmazhato profil a soros portok utan. Milyen USB eszkozeid vannak?

Ezek voltak akkor bedugva: töltő, egy apple usbc-usb átalakító benne az xbox 360 kontrollernek a vevője, egy nem apple usb-c hub benne egy külső merevlemezzel, meg egy iPhone lógott még rajta. A legtöbbször játék után jön elő a probléma, amikor az xbox kontroller használatban van, ezért most felmentem a github oldalukra: https://github.com/360Controller/360Controller/issues/572 és ott láttam, hogy másnak is volt ilyen problémája. Szóval most letöröltem a kextet, hátha ez a gond.

jaj. Ez így elég sz@r. …

Foglaltam Pesten egy hotelban szallast es kertem, hogy hadd fizessem ki elore utalassal.
Ezt a valaszt kaptam:
"Először is köszönjük szépen foglalását az A****c Hotel Budapestben.

Amennyiben Önnek is megfelel, küldje el bankkártya adatait, a számlázási nevét és címét, és mi beterheljük Önnek még ma a szállásdíjat…"

Azt hittem egy rossz trefa… igaz aprilis van…

Egyetértek. Semmit nem tesz hozzá az életminőségemhez (hagyjuk is a kapcsolattartás stb. bullshiteket). Ráadásul egyre hitványabb hely lesz, mert ha van is júzervesztés, az a gyanúm, hogy inkább az értelmesebbje lép le.
Keresem a módját én is, hogyan oldjam meg a lelépést, ti. a hirdetési stb. fiókok miatt meg muszáj hozzáférnem.