Ugyanez ma 15-ot kikuldtem 😜
Ma reggel a kedves 4es metró jól rácsapta az ajtót a táskámra, ez lett az eredmény:
Pedig a gép tokban volt, de úgy látszik papírból csinálták ezt a gépet
Mondjuk furcsa mert még a régi (2015ös) gépem az valahogy sokkal masszívabb volt, több helyről is leesett, mégsem lett soha, semmi baja
Szerencsére ennek sem lett ezen kívül semmi baja, de azért így is ideges vagyok
Ilyenkor leirhatnad egyebkent, hogy mi a baj vele es mi lett az megfelelo eszkoz, esetleg azt is, hogy mi a konkret munkafolyamat amit csinalsz.
Úgy látom a jelszó küldése mailben nem egyedi eset. Épp most változtattam jelszót a UPC Wi-free oldalon, erre elküldtek a jelszavamat e-mailben. Ki az a marha, aki ezt komolyan gondolja? (Ez már a második eset, hogy jelszavamat visszakapom e-mailben. :( )
Anno a Photos volt, amit annyira vártam, és sok elvárásomnak meg is felelt. Nagyon kényelmesnek találom, hogy nem kell importokkal meg rendszerezésekkel vacakolnom, jók a smart albumok, a családi sharek stb. stb.
Paráim:
- Ha egyszer elhagyom a platformot, akkor túl sok fotót kéne hirtelen mappázni stb.
- Már most is 110 gigás az adatbázis, meddig duzzasszam?
- Egy lementett libraryből nem tudok egycsapásra rendszerlibraryt varázsolni, mert ha megteszem, elkezdi feltölteni mind a 36 ezer képet, pedig biztosan volna mód egy merge-re vagy valami ilyesmi.
Szóval szeretem, de van parafaktor bőven.
Ha be van kapcsolva az iCloud Photo Library, akkor kb felesleges mentegetned a Photos librarydat, mert nem biztos, hogy minden kep/metaadat/thumbnail benne van.
Vili, csak volt kósza próbálkozásom rá, ti. 2 napig jön le a felhőből, ha mondjuk disket cseréltem vagy bármi, gyorsabban tűnt az a pár perc copy a 110 gigára. De nem jött be.
Az apple szamomra legszemetebb huzasa eddig az aperture kinyirasa volt, megakartak magyarazni, hogy majd jon a photos. De kb olyan mint a text edit a pages-het kepest.
milyen szép példa arra, hogy az ár mennyire nem a felhasznált nyersanyagok és szellemi erőforrások függvénye a pH! átlagfórumozó elképzeléseivel ellentétben
Családiházas övezet, UPC üveg net. Tökéletesen működött már pár éve, amióta kiépítették és bekötötték.
Pár héttel ezelőtt megjelentek a környéken a Digis autók, elkezdték ők is kihúzni az üveget.
Eddig nem is lenne semmi probléma a történettel.
De…
A Digis szerelők ( a román cég szerelői, egzetlen szót sem beszélnek magyarul) megjelenése után kezdődtek a UPC-s anomáliák. Egyszercsak nem volt internet.
Ez azóta többször is előfordult. UPC szerelői minden esetben kijöttek és minden alkalommal köthették vissza hol ezen, hol azon az oszlopon az optikai kábelt, mert a kedves Digis szerelők “véletlenül” (nyilván) széthúzták.
Mit lehet tenni ilyen esetekben, azonkívül, hogy kimegyek és kirúgom alóluk a létrát?
Dokumentálod és átadod a UPC-nek. (…ami egyébként sosem jut sehova - mivel büntetőfeljelentést tesznek szándékos károkozás tényével, 2., az önbíráskodás sem vezet sehova - viszont kellemes érzés)
Továbbá ha nem működik megfelelően a szolgáltatás, akkor minden esetben bejelented (legyen nyoma minden alkalommal - ez a későbbi kötbérezési eljárás során sokat számít).
En kikuldenem jatszani a kuvaszt 😂
Ejj, ha pár évvel ezelőtt jöttek volna, még élt a 70 kilós hatalmas kan kaukázusink. A szerelők a létra tetején éjszakáztak volna.
Kezdek ideges lenni, ez a hülye gép most már hetente indul újra magától. Azt írja kernel panic, de nem tudom mitől lehet. Csináltam hardver tesztet, mindent rendben talált. Szerintem a vga miatt lehet talán mert mindig akkor jön elő ha bezárom a parallelst, vagy egy játékot.
Ez a log: https://pastebin.com/FQfSsE69
Any idea? :(
Edit: annyit sikerült kinyomoznom, hogy lehet hogy az Xbox 360 wireless receiver drivere miatt van gond, de nem biztos.
A log alapjan, barmi olyan eszkoz okozhatja, ami USB HID csaladba tartozik. USB HID szokott lenni a keyboard, eger, trackpad, gamepad pl, de a legtobb szunetmentes is. Az egyik legkonnyebben alkalmazhato profil a soros portok utan. Milyen USB eszkozeid vannak?
Ezek voltak akkor bedugva: töltő, egy apple usbc-usb átalakító benne az xbox 360 kontrollernek a vevője, egy nem apple usb-c hub benne egy külső merevlemezzel, meg egy iPhone lógott még rajta. A legtöbbször játék után jön elő a probléma, amikor az xbox kontroller használatban van, ezért most felmentem a github oldalukra: https://github.com/360Controller/360Controller/issues/572 és ott láttam, hogy másnak is volt ilyen problémája. Szóval most letöröltem a kextet, hátha ez a gond.
jaj. Ez így elég sz@r. …
Foglaltam Pesten egy hotelban szallast es kertem, hogy hadd fizessem ki elore utalassal.
Ezt a valaszt kaptam:
"Először is köszönjük szépen foglalását az A****c Hotel Budapestben.
Amennyiben Önnek is megfelel, küldje el bankkártya adatait, a számlázási nevét és címét, és mi beterheljük Önnek még ma a szállásdíjat…"
Azt hittem egy rossz trefa… igaz aprilis van…
Egyetértek. Semmit nem tesz hozzá az életminőségemhez (hagyjuk is a kapcsolattartás stb. bullshiteket). Ráadásul egyre hitványabb hely lesz, mert ha van is júzervesztés, az a gyanúm, hogy inkább az értelmesebbje lép le.
Keresem a módját én is, hogyan oldjam meg a lelépést, ti. a hirdetési stb. fiókok miatt meg muszáj hozzáférnem.