Ide is dühöngök:
Mikor tiltjak mar meg, hogy egy app frissitese felulirja az addig hasznalt beallitasokat az eszkozon??? G(eci) mapsz pl ma kuldott egy reszletes emailt amelyben orommel tudatta merre jartam az elmult honapban, melyik boltban voltam, mennyit csucsultem az autoban. Mindezt ugy, hogy a szolgaltatom hibajabol az elmult hetvegennem is volt 4g roamingom es a mapsit sem tudtam hasznalni. Persze ok trackingeltek engem pipecul meterre, varosra. Az email utan megneztem es valoban “always” ra volt allitva a gmaps amit en sosem hasznaltam meg ilyen beallitassal. Erre kulon ugyelek. Eddig bem.is jott email hol ettem fagyit meg ittam sort csak az elmult honaprol szoval vyanusan valamelyik legitobbi frissites atbillentette, feltetelezem “veletlenul” a beallitast.
Nem tudja a fejleszto ezt a kapcsolot kapcsolgatni. Gondolom itt a settings/provacy/location -on belul a “when using” es az “always” kapcsolora gondolsz. Na ezt nem tudja a fejleszto kapcsolgatni.
Azt hogy a guglinal mit tudnak jelenleg majd 3-5 ev mulva megtudjuk amerikai perekbol ;)
Az már kiderült, hogy tudják kapcsolgatni az akksi kímélést https://www.theverge.com/2018/9/14/17861150/google-battery-saver-android-9-pie-remote-settings-change
Androidon azt csinalnak az appok, amit akarnak.
Ebbe, ha barki belegebed, akkor sem tudja atkapcsolni, max lekerdezni, de a lekerdezest mindenki implementalja.
Legyen igazad. Mindenkinek jobb lenne.
A kerdes masodik resze meg mindig nyitott. 4g nem vokt ok meterre tudhak merre jartam.
Ezt a kerdest nem ertem. Nem szukseges adatkapcsolat a helymeghatarozashoz.
Akkor ha mar annyira ugyesek megoldhatnak a dzsimapsz mukodjon 4g nelkul. Nem ragaszkodom a 3d satellithez persze csak egy minimal erre menjel firdulj arra nagybsegitseg birna lenni (mert ugye ezek szeribt tokeletesen mukodik de csak az o iranyukba).
Szerintem nem akarjak megoldani. A terkepek mukodnek offline, ha letoltod, a navigacio nem. Azt is meg lehetne ugy csinalni, de szerintem nem akarjak.
Ertem en. Tolem penzt nem kapnak. ;)
Ezt megint nem ertem, senki nem ker toled penzt. Ha azt mondod a google mapsnak, hogy barmikor hasznalhat lokaciot es nincs kikapcsolva a location history, akkor a koordinatakat o mentegetni fogja (ha zavar, akkor kapcsold ki). Ha sikerul IP kapcsolatot kiepitenie a szervereik iranyaba, akkor ezeket az adatokat haza is fogja kuldeni. Nyilvan a terkepet le tudod menteni offline modba (par eve van mar erre lehetoseg iOS eseten is (korabban ez csak Android platformon ment)). Viszont, ha offline navigaciot akarsz, akkor azt ne a googlenal keresd. A mapsnak az a lenyege, hogy latod a forgalmi adatokat kozben, ha mindezt elveszed tole, akkor nem jobb, mint egy Offline iGO vagy Navigon vagy barmi egyeb cucc.
az uj Skype ha szol a zene a hatterben es a skype van nyitva IOS-en, akkor leallitja a spotify lejatszast ha kapsz egy ertesitest ( mint ha hivasod lenne) de nem is inditja ujra cserebe. Ha epp nincs nyitva a skype akkor szepen megjon a noti a skype uzenetrol es a zene is tovabb szol…
Linux kernel 4.18-on nem mukodik valamiert a libvirt NAT. 4.14-lts-en mukodik (Arch).
Egyébként a Google követés témában: biztos vagyok benne, hogy nem csak a Google maps követ, hanem akkor is követhet, ha egy másik alkalmazásnak adod meg a jogot a GPS követésre és az Google mapsot használ. Vagy mondjuk a youtubenak (hogy helyi tartalmat tolhassanak, mint ha az érdekesebb lenne…).
Idoki hirdeti, hogy 3 nap alatt megjavítják a cinema display tápját. Júliusban kapták meg, nyitottak egy munkalapot. Következő héten szóltak, hogy küldjem el a monitort is. Elküldtem. Azóta néma kuss. Telefont nem veszik fel, emailre nem reagálnak. Ma kb 10 szer próbáltam, semmi. Hívtam a vezetékest, ott azt mondták, hogy ez egy másik üzlet, nem tudnak semmiről… De megpróbálják elérni a másik üzletet, és majd hívnak. Szerintetek történt bármi is?
A jo munkahoz ido kell.
Itt csak arra ertettem, hogy penzt nem kapnak, hogy fizessek egy esetleges online/offline mapsert. Mert persze ok boszen aruljak a rolam begyujtott adatokat.
A tobbi reszet ismerem es egyetertek am veled csak duhongok, mert ahogy irtam eddig ilyen level nem jott es nem is volt always hasznalat. Mindegy, kilottem megint meglatjuk kuldik e.
Duhonges nelkul viszont kerdeznem, hogy az elore letoltott terkeppel csk a frogalmi adatok generalnak adatforgalamat (ill ha esetleges ujratervezes van aminek a terkep adatait nem tartalmazza a letoltott? Mert ez jol jonne egy hosszab europai utaasnal mondjuk (pl hazamenetelkor;), ha nem folyemetosan szivna a veges mobil data csomagot.
idioty: erre is gondoltam mar, es meg is neztem de szerintem ugy nem, van csaladi ‘kovetos’ app hasznalva, de ahogy irtam eddig nyoma nem volt, hogy a gugli kovetne es tudtomra is adja.
Hasznaltam mar az offline terkepet (mert tudtam, hogy olyan helyen leszek, ahol nincs lefedettseg), viszont nem neztem soha az adatforgalmam osszetetelet online modban (de ha en irnam meg a szoftvert, akkor az offline terkepet csak addig hasznalnam, amig be nem tolt az online terkep. Tehat, ha pl. EDGE vagy GPRS lefedettseg mellett elinditom a mapsot, akkor megmutatnam az userunk poziciojat az offline terkepen, de kozben elinditanam az online terkep betolteset is, majd ha bejott a kerdeses reszlet, akkor azt mutatnam). EU-n belul jo az itthoni adatkeret (by the EU law) EU-n kivul pedig helyi SIM-et szoktam vasarolni.