En raszoktam alkalmankent ~4e HUF-ert a kulonbozo dijzonakra vonatkozo adatjegyekre a szolgaltatomnal (EU-n kivul). Igy nem kell vennem kartyat, sim-et cserelgetni…stb.
Milyen szolgaltato?? A magyar T-nel a legjobb ajanlatuk 15 gigabyte roaming netre az USA-ban 1 millio forint volt.
En nagyjabol egy hetig elvagyok 1giga adattal (ha elfogy, ugyanannyiert kerhetem ujra). Mivel flottasok vagyunk igy ad a telenor egyedi kedvezmenyt az erintett orszagokat illetoen.
Par altalam sem latogatott orszagba nem adnak egyedul ilyen konstrukciokkal (mint mondjuk mozambik meg ilyenek).
Ah, 1G. Az kb semmire sem szokott eleglenni :(
Én megszoktam nézni, ha eu-n kívülre megyek, hogy mit van helyileg. Nyáron törökországban voltam és a https://www.rentnconnect.com -en béreltem mobilhotspot-ot korlátlan nettel, este simán ment a stream az otthoni plex szerverről.
Elegge jol hackelheto mobilehotspotom van, korlatlan SIM-et szoktam vasarolni, kb2 het alatt 20-30 giga szokott lenni a forgalmam.
Heti 20-30 giga? :)
Mi vagy te? Kozossegi netszolgaltato? :-)
(Nem erdekel amugy mire megy el ennyi… csak hulyeskedek)
En nem streamelek se zenet se videot… nekem ez tokeletesen eleg a levelezesre, wechat, whatsapp, imessage…
Attol, hogy kulfoldon vagyok, az esti film ugyonugy kellhet, iCloud tolja a backupot, a fenykepek szaguldanak fel a szerverre… stb. Csak az otthoni wifire megyek fel, mas wifijere nem szoktam.
Ma válaszoltak a másfél hónapos emailemre. Kérdezték, hogy kérem -e a javítást. Ezért vittem oda három hónapja…
Akkor @solareclipse nyert… jo munkahoz ido kell. :D
De a rosszhoz is. 😂
Egyebkent, ha mar mobilehotspot. Van egy Huawei hotspotom (E5770). Sikerult mar meghackelni (furcsa, gui mentes android, tehat linux van rajta), igy nem igaz, hogy max 32 gigas kartyat tamogat (van benne most egy 128 gigas microsd). Varazsoltam ra Sambat (igy van filemegosztas, tehat mobil NAS, gyarilag csak valami Webes alapu vackot tud), valamint miniupnpd/minidlna is megy es a plex is. Tehat nyaralas elott csak ramasolom a tartalmat (ezutan marad hely boven masnak is), majd tok mind1, hogy milyen rendszer van az Airbnbben (minidlna kepes okostv, appletv, android tv vagy barmi), tudunk rola filmet nezni. A huaweitol letoltheto a kernel forrasa is, ennek koszonhetoen tudtam ext4 es tun modult forditani hozza. Az ext4 ahhoz kell, hogy kenyelmes es ertelmes filerendszer lehessen a memoriakarytan, mert igy oda tudok linuxos szoftvereket is telepiteni (igy lett samba,minidlna meg a tobbi cucc), a tun pedig azert kell, hogy maga az eszkoz allando VPN-t (OpenVPN) tudjon kiepiteni haza, igy teljesen encryptelt csatornan kommunikalhatok a tavoli helyeken is. Egyedul a WiFi moduljat nem tudom leforditani, ez pedig ahhoz kellene, hogy a gyarto szerinti 10-es maximum wifi kliens limitet at tudjam utni nagyobbra (a 10 rendkivul hamar el tud fogyni). Valaki csinalt mar ilyet? Ha kicsit szabalyosabb lenne az eszkoz gyari allapotaban, akkor siman lehetne ra OpenWrt-t is hackelni.
Jobb egy amerikai kartya mobilnettel, meg max hivasatiranyitas. 1mHUF toredekebol kijossz.
Mondjuk en Californiaban voltam kint, angyalok varosaban meg szinte mindenhol van free wifi hotspot.
En is kulfoldi kartyazni szoktam, mert roaming draga EU-n kivul, ezert kerdeztem, hogy mennyi netet es milyen aron kap EU-n kivuli teruelteken. Roamingra max a telefonhivast hasznalom, a kulfoldi SIM meg megy a hotspotba, igy nekem is es a paromnak is van net a telefonjan, plussz ha valaki jon velunk, akkor neki is.
Annyit en is ellovok 2-3 het alatt siman. Barhol vagyok a vilagban, a napi sorozatadagomat meg egyebeket mindig letoltom.Mar egy jo ideje korlatlan mobilnetem van minden kontinensen, igy pont nem az adatmennyiseg a szuk keresztmetszet.
Sokkal inkabb ( PL: USA ) a lefedettseg hianya. Nevada allamban elhagyom a nagyobb varosokat es jo ha sima mobil lefedettsegem van, nemhogy 3-4g mobilnet.
Nekem mindig az anyaceg ad mobilnetes kartyat, barhol a vilagon. Eleg nagy international multi, megtehetik.
Kinaban legutobb mondjuk rendesen benyaltam, a nagy kinai tuzfal (megkerulese) miatt. Sajat zsebbol fizethettem kozel 500USD buntit.Plusz “rendorsegen” eltoltott 4 ora es magyarazkodas, hogy miert volt ra szuksegem, hogy megkeruljem. Odakint tenyleg mindent de mindent monitoroznak. A nagy testver mindig figyel.
En a T-Mobile-tol vettem egy Torist csomagot, ilyet: https://prepaid.t-mobile.com/prepaid/marketing/prepaid-international-tourist-plan
En az AT&T korlatlan csomagjat hasznaltam, kijott belole 24 giga a 2 het alatt. A T csomagjaban az nem tetszett, hogy 2-4 gigara igerte az LTE sebesseget, plussz a T-nel nincs 3G halozat, igy ahol nincs LTE lefedettsege, ott nem 3G-re esel vissza (ha az van), hanem jon az oskor es a GPRS/EDGE.
Kaptm ma egy emailt. Holnapra kész. Lehet, hogy olvassa a fórumot? 😀
amikor szintén egy javítással kapcsolatos email miatt dühöngőcskéztem itt, másnap kaptam egy normálisabb levelet, úh. ÉRDEMES! :D