Valakinek valami otlet, hogy lehetne leallitani a Calendarbol erkezo emailes ertesiteseket? Gmail account becsatolva iCloud calendarba, ertesitesek (mindenfajta) mindenhol! letiltva, de az emailek csak jonnek, ugyan azon esemenyrol napjaban tobbszor :SSSSS
(btw, az icloud email fiokomat mar nem is hasznalom iphonon mert napi akkuhasznalata az akkuteljesitmeny minimum felet elviszi a syncelessel, es nem ez az elsodleges email cimemem, de azert bosszanto, lehet a ket dolog osszefug?)
Pontosan milyen emailek ezek? A kuldonel kell kikapcsolni, ha ez a Google Calendar, akkor nem a google kuldi az emaileket? Mit jelent az, hogy becsatoltad az iCloud Calendar-ba?
ahogy lathato ki van, ill semmi nincs beallitva,
Mit jelent az, hogy becsatoltad az iCloud Calendar-ba?
hozaadtam mint accountot iosben/osxben, igy athuzza a gcalendar osszes esemenyet az ios calendarba amiben szinten tudsz megadni ertesiteseket, es amiben nekem szinten minden ki van kapcsolva, az ertesitesek meg jonnek,
termeszetesen tisztaban vagyok vele, hogy ez user error es en vagyok a ■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■ csak szeretnem mar megtudni mit es hogyan kellene meg beallitani (ill kikapcsolni), hogy megse kuldje, (a 15 percig homokorazo ios mail app problemajat mar inkabb nem is szeretnem megoldani, egyszeru delete app-val kb megoldva)
Mar csak azt nem arultad el, hogy pontosan milyen emailt kapsz. A fejlecekbol kideritheto, hogy mi kuldi (takard ki valamivel (pl. preview) belole a szenzitiv adatokat).
Az iOS/iPadOS/macOS beepitett Calendar alkalmazasanak semmi koze az iCloudhoz. Tehat mint egy egyszeru barmilyen accountot, hozzaadtad ezekhez az alkalmazasokhoz. Mivel a szabvany nem tamogat kulon emailkuldes es nem emailkuldeses riasztast, ezert nem ezen a feluleten lesz a kulcs az emailekhez. Ha a leveleket a google kuldi, akkor ok azok, akik beletenyereltek a szabvanyba es beletaknyoltak valamit. Tehat csak az o feluletukon lesz lehetoseged kikapcsolni az emailkuldest. Ha van valami webes feluletuk, ahol lathatoak a felvitt esemenyek, akkor ott nezd meg az egyes esemenyeknel, hogy milyen riasztasi modok vannak beallitva, gyanitom, hogy ott lesz valami ezzel kapcsolatos. Ha nincs webes feluletuk a naptarhoz, akkor kenytelen leszel valami olyan appot felrakni, amit ok csinaltak, mert ez csak ott fog latszani.
3rd party emailkliensek hasznalataval ovatosan! Nyilvan a Google sajat mail szolgaltatasahoz tokeletes a sajat appjuk, ugyonigy, ahogyan tokeletes az Office 365-hoz az Outlook app, ugyonakkor telefonon IMAP4/POP3 elerest hasznalni nem az iOS sajat levelezojevel, maga az ongyilkossag. Mert neked kell kezzel csekkolgatni, hogy jott-e leveled. Azok az appok, amelyek nem sajat szolgaltatassal tudnak push uzenetet kuldeni, azok ezt csak ugy tudjak megtenni, ha a fejleszto szerveren elerheto a jelszavad nem titkositott formaban (plussz, valoszinuleg a levelek is, hiszen a push uzenetbe bele tesz informaciot a levelekbol). A homokorazast ki lehet debugolni, ebben a mail szolgaltato segitseget kell kerni (en sohasem hasznaltam mas levelezot, volt olyan, hogy 1-1 iOS frissites olyat valtoztatott, ami utan a szerveren utan kellett allitani dolgokat, de ezeket konnyu kidebugolni es konnyu atkonfiguralni). Milyen ceg email szolgaltatasaval van baj? IMAP vagy POP protokoll eseten?
az ertesitesek google.com cimrol erkeznek, ahogy irtad ott lesz valami, de mivel lathatoan ki van kapcsolva minden ertesites, egyszeru ugyfelre meg ott tesznek ra ahol vannak, nem hiszem, hogy barmifele segitsegre ill megoldasra lehet szamitani toluk, max ha nagyon nem lehet megoldani majd atiranyitassal mennek a kukaba az ertesito emailek (mondjuk igy ugye kb normalis hasznalhatosagat vesziti el az egesz)
nem hasznaltam 3rd party alkalmazast sosem, az ios sajat mail alkalmazasat hasznaltam evekig, amiben az icloudos emailem ill a gmailes cimem is be volt allitva (ha mar adnak erre lehetoseget), sajnos az app joideje csinalta ezt ahomokorazast frissites cimszoval csak porgette magat, ket email fiok frissitese az volt, hogy 5 percig eltarottt, volt reainstal telefon csere uj keszulekkent beallitva es nem backupbol visszarakva, az eredmeny ugyan az, valahol van egy videom is rola, de mondom mindegy, gmail app felrakva ezen normalisan mukodik a gamails ciemem nem szivaj le 3 ora alatt az akkut 20%ra, az icloud accountommal meg akadnak problemak mas reszrol is, csak megjegyzeskent, apple tv aktivalasakor nem aktivalodott az ingyenes apple+, miutan 4 oras! support munka utan csak bizonyos tartalmakat tudtam elerni, aztan meg egy ujabb 3 oras support tevekenyseg utan od jutottak, hogy kuldtek egy free egy eves elofizus kodot, es tulkeppen megvsaroltam az egy eves elofizut vele, ennyit errol, de ahogy irtam en ezeket betudom user errornak mar jo ideje ![]()
szerk: kozben javitanam magamat, mert eppen erkezett meg egy ertesito email, az icloudos cimemerol, (ez mar a sokadik ertesites ugyan arrol az esemenyrol, es ez a legnagyobb bajom az egesszel), szoval azt hiszem innetol lesz az, hogy beleszarok es minden at lesz iranyitva a kukaba,
szerk2: visszakerestem egy kukazott ertesites cunamit, kepet csatolom, (azt hiszem teljesen felesleges kerdeseket feltennem, termeszetesen mind ugyan onna jott, icloud, kosz apple)
Ha belepsz az icloud.com cimen a weben, ott mit latsz a naptarban?
Ez csak ios-re vonatkozik? Evek ota airmail-t hasznalok mac-en es ios-en is mert nem voltam elegedett a gyarival. Ki lehet kuszobolni a push ertesitnel a biztonsagi hibat?
Alapvetoen az a bibi, hogy email eseten, az appnak futnia kell ahhoz, hogy legyenek leveleid. Tehat a kliensnek polloznia kell, a servert. Ehhez a hatterben kell futnia, amire viszont nincs jogosultsaga/lehetosege iOS eseten. Desktopon, nyilvan ez nem problema, mert a mail kliens addig szedi a leveleket, amig fut. Ezt “kerulik meg” ugy a fejlesztok, hogy a jelszavad tovabbitjak a fejleszto szerverere.
mit kellene latnom? egy naptarbejegyzes sincs.
szerk: ellenben az ertesitok azok jonnek renduletlenul:S
Telepítettem MS Office 2016-ot, elég nagy a mérete: 6,5 GB. Az alkalmazások mérete 0,71–1,68 GB közötti, miközben az egész Office 2011 csomag 1,14 GB, mivel annál még egy közös Office mappában volt a közös cucc. A 2016-osnál minden külön van, még a 427 MB-nyi fontcsomagot is háromszor telepíti fel. Ügyes, megy a kukába!
Mi van ezzel?
(Én kimaradtam az iPone-őrületből.)
Ha jól értelmezem a mémeket, akkor az új teló mellé nem jár töltő, lassan doboz sem. :)
ma már gyakorlatilag mindenen van usb kimenet, még a cipősszekrényen, légpuskán meg a kéziturmixon is…
zsinórt kapsz hozzá, csak töltőt nem
A durvább, hogy füles sem. Vegyél airpodsot, jó drágán…
Nem érint a téma, Titit próbáltam saját kútfőből tájékoztatni. Gondolom 147break képe a jövőt jeleníti meg.
En a magam reszerol majdnem teljesen orulok a dontesnek. Annyit valtoztattam volna rajta, hogy a kabelt sem tennem bele. A szekreny tetejen vannak a dobozok, mindegyikben benne a ligthning kabel, a fules es a fali tolto is. Ha veszel egy Apple TV-t, ahhoz is hozzatosznak egy tok folosleges lightning kabelt. Ez a sok cucc, majd mind megy a kukaba.
Soha nem hasznaltam meg a hozzaadott fulest. Es nem is nagyon latom, hogy hasznalna valaki.
Amikor kijott az Earpods az iPhone 5 idejen, en akkor vettem 1 kulon, hogy ezt hasznaljam a korabban hasznalt helyett, 2 eve is ezt hasznaltam meg, tehat emiatt ki se bontottam az ujabb keszulekekkel erkezo fuleseket. 2 eve pedig vettem egy Airpodsot. Tehat, mondhatjuk, hogy en “hasznaltam volna”, de nem volt ra szuksegem.
Ez oké, csak akkor csökkentsék is annyival az árat. Ebben a formában ez olyan mintha árat emeltek volna, ugyanannyi pénzért kevesebbet kapsz. Nem is értem, hogy lehet ennek örülni.