Dühöngőcske

Arra valami, hogy a family sharing feldobja az app vásárlást gyerek ipadjarol a telefonomon de ujlenyomattal nem enegedelyezhetem, jelszót meg nem fogadja el. Koszapplecsakaszokasos

Ez régóta nem működik, sosem működött, vagy csak egyszer tapasztaltál ilyet? Azért kérdezem, mert én is rendszeresen hagyok jóvá alkalmazás letöltést iPhoneról és macről egyaránt. iPhone-ról ujjlenyomattal szoktam engedélyezni, macről jelszóval. Ráadásul ez működött akkor is, amikor még iPhone6+ volt iOS 12.x rendszerrel, miközben a gyereknek újabb telefonja volt újabb rendszerrel. És mégis iOS 12.x rendszerről is jóvá tudtam hagyni. Mondjuk azt hozzá tenném, hogy az esetek nagyon nagy részében macről szoktam jóváhagyni jelszó beírásával.

Most csak azert irtam mert tegnap este igy jott elo, meglepetes volt szamomra is. Tobbszori probalkozas is volt. Egyebkent szokott mukodni az ujlenyomatos jovahagyas. Minden kutyu utolsi ios-vel szoval meg az sem igazan lehetne a gond forrasa. Gondolom majd valamitol megint jo lesz ;)

1 kedvelés

Mennyire xxx az ms minden téren vagy ez már osx hiba?
Macre fel van telepítve a Teams (ugyebár), OneDrive és az Edge - ez utóbbit ne is kérdezzétek! :)… Szóval teljesképernyős módban vagyok Safariban, jön egy értesítés, hogy van új frissítés az Edgehez. Rákattintok, nem jelenik meg a frissítő ablak. Kimegyek az asztalra, ott sincs. Rákattintok a dockon az ikonra, visszaugrik a Safarira és megjelenik felette a frissítő ablak Egy Edge frissítés van. Rákattintok. Majd valahol megjelenne egy üzenet, hogy nem lehet frissíteni az Edge-t, mert … már le van frissítve és csak újra kellene indítani, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a hibaüzenet nem jelenik meg sehol sem. Kimegyek az asztalra, nincs ott, rákattintok megint az ikonra a dockon, megjelenik a safari felett megint a frissítő ablak, nincs ott az üzenet. Persze a frissítő ablakot már nem lehet bezárni, kattintani vagy bármit vele, mert a modal ablak nem enged. Szóval ki kell lőnöm …

Az OSX az, aki nem igazan tud mitkezdeni egy modalis ablakkal, plane, ha masik desktopon vagy. Ez a legvadabb animaciokat produkalja 10.5 ota :D Pl, tuti mas is latott hasonlot. Megy az iTunes mondjuk a 6. desktopon, szol belole a zene/webradio/barmi. Kozben elinditottal egy telefonfrissitest, ezutan viszavaltottal mondjuk a 2-es desktopon levo safarira. Szol az iTunes, hogy a telefon vegzett, hagyd bedugva a rebootig… Ha be is van kapcsolva, hogy valtson at az aktiv ablak spacejara, akkor ez kb leokezhatatlan :D Mert a notifikacios ablak a 2-es desktopon van, ami modalis. Feleallsz a cursorral, megnyomod az egergombot… A rendszer pikkpakk atvalt a 6-os desktopra, ahol az iTunes maga van, de mivel neki van egy modalis felugro ablaka, ezert csak jon a “ppiiittty” rendszerhang, miszereint nem kattinthatsz oda, ahova akarsz :D Szoval, ez szerintem ezzel az iTunes sztorival egyutt egy 2007 ota cipelt hulyeseg :(

Szerk: A fullscreen masik desktopnak szamit :D

Igen, erre emlékszem. De egyáltalán milyen ablakbeállítást használ az ms appja, hogy egyáltalán a safari felé kerül? Annak eleve az asztalon kellene megnyílnia. Szóval szerintem ez esetben itt kezdődik a probléma.

A fullscreen egy odenare nagy hack :( Siman tudsz egyszeru modalis ablakot nyutni ugy, hogy masik “modern fullscreenes ablak” fole kerul. Ha valami “regi fullscreent tamogat csak (aszem 10.7-vel jott az uj fullscreen)”, azok fele nem lehet most sem ablakot nyitni.

1 kedvelés

Lányom iphone-jának a képernyője elfeketedett. Újraindítottuk, indul csak hát nincs kép… Gondoltam, belépek az icloudba megnézem mikori a legutolsó mentés róla. Kétlépéses hitelesítés, szerencsére a macbookjára is elküldi a kódot. Aztán jön a hidegzuhany: válasszon másik jelszót, ez nem elég “erős”. Nincs olyan opció, hogy most nem, ha nem választok új jelszót, akkor nem lehet belépni… Agyrém. Írhatom spirálfüzetbe a bonyolult jelszavakat, mert ugye majd az másik telefon aktiválásához még vagy háromszor be kell írni, meg akkor a macbookon is átírni és ha valamelyik weboldal belépési mechanizmust vált, akkor a kulcskarikához is elő kell venni a spirálfüzetet, de az biztos akkor történik, ha éppen nyaralunk és a füzet itthon van… Apa meg oldja meg, mert mégiscsak ő a kompjútermágus. Hát, tele a hócipő most ezzel. Várom nagyon a háromlépcsős hitelesítést, amihez dns minta is kell.

2 kedvelés

harom lepcsos dns-es nem hulyeseg, mar ugyis a hajad teped az egesztol, vagy ha vulgarisabb vagy akkor csak leköpöd ;)

1 kedvelés

dns?

dezoxiribonukleinsav

3 lepcsos azonositas, a 3-dik a DNS;)

1 kedvelés

cskhogy ne uljon le a topik, az airdrop az meg mindig egy hasznalhatatlan sz.r, talan ket szinarnyalatnyival kevesebb emojit kellene lefejleszteni akkor maradna az ertelemesnek velheto funkciokra is eroforras,

#worksforme :D napi 4-5x hasznalom az AirDropot, mindig mukodik.

Csak hogy legyen még egy voks: én nem használom napi szinten, de amikor igen, akkor működik. Eddig sosem tapasztaltam hibát.

Én néha használnám, és olyankor vagy működik vagy se. Az eszközök persze ugyanazok (két notebook, két telefon, tablet) a körülményekben nincs változás.

1 kedvelés

Nekem 100bol 99szer megy, eddig talán egy két alkalom volt amikor nem ment.

Szerintem az airdrop az Apple vicce. Tök random, hogy megy-e és ha igen, akkor miért nem…
A koncepció jó, de a megbizhatóságon volna még mit javitani.

1 kedvelés

Lehet, hogy nálad közeli verziószámú rendszerek találkoznak? A többieknél meg nagyok a különbségek (gépek kora, verziók)?

hat erre csak annyit mondanek, hogy 2 eves mbp, egy SE2 minden uptodate, mi kellene meg hogy menjen azon keves alkalmak jelentos szazalekaban amikor hasznalni szeretnem. `

de ahogy itt elnezem es gyors statisztikat meritek, majdnem fifty-fifty kinel megy es kinel nem, azert ez valoban egy vicc, FooLman-vel abszolut mertekben egyetertek

1 kedvelés